De waarheid over Joel Osteen en Victoria Osteen echtscheidingsgeruchten

Inhoudsopgave:

De waarheid over Joel Osteen en Victoria Osteen echtscheidingsgeruchten
De waarheid over Joel Osteen en Victoria Osteen echtscheidingsgeruchten
Anonim

Joel Osteen heeft veel aantrekkingskracht gekregen van zowel zijn volgelingen als tegenstanders voor zijn charismatische christelijke evangelisatie. Maar met de bezoedelde reputatie van die in ongenade gevallen televisie-evangelisten voor hem, heeft hij een groot deel van zijn carrière moeten besteden aan het ontkrachten van geruchten over zijn persoonlijke leven, inclusief de echtscheidingskwesties en het vermeende enorme fortuin.

Lees meer over de waarheid over het verhaal dat hij scheidde van zijn vrouw, Victoria Osteen.

Joel Osteen's reis om dominee te worden

Joel, 58, is een Amerikaanse predikant, televangelist en auteur uit Houston, Texas. In de voetsporen van zijn vader, een predikant, hield hij zijn eerste preek in 1999. Hij is momenteel de senior pastor van Lakewood Church, opgericht door zijn vader in 1959. Hij wordt beschouwd als een van de rijkste pastors ter wereld.

De televangelist studeerde in 1981 af aan de Humble High School in Texas en studeerde aan de Euro Roberts University in Oklahoma met een graad in radio- en televisiecommunicatie. Maar toen stopte hij met studeren en hielp zijn vader met het produceren van een televisieshow voor Lakewood Church.

Na de dood van zijn vader nam Joel het ambt op zich. Onder zijn leiding groeide de kerk uit tot een van de grootste kerken van het land. In 2016 begon de gemeente elke week meer dan 50.000 aanwezigen te ontvangen, waaronder beroemdheden en bekende sterren.

Tegelijkertijd is zijn televisiedienst bijna 10 miljoen keer bekeken in de Verenigde Staten en wordt hij uitgezonden in meer dan 100 landen over de hele wereld. Joel, die geen diploma heeft en nooit formeel religie en theologie heeft gestudeerd, is een voorstander van het welvaartsevangelie. De kern van de overtuiging is dat financieel succes en geluk Gods wil is voor 'goede' christenen.

Hij zei in een interview: Ik denk welvaart, en ik heb het 1.000 keer gezegd, het is gezond zijn, het heeft geweldige kinderen, het is gemoedsrust. Geld maakt er deel van uit; en ja, ik geloof dat God wil dat we uitblinken.” Het is een controversiële benadering, maar het werkt voor hem.

Joel Osteen en Victoria Osteen Relatie

Joel is sinds 1987 getrouwd met Victoria Osteen. Ze is een conservatieve christen sinds ze een kind was. Haar vader was een diaken en haar moeder was een zondagsschoolleraar. De relatie die ze met Joel heeft is geweldig. Ze delen twee kinderen, Jonathan en Alexandria Osteen.

Het paar is een perfect voorbeeld van de ideale huwelijksdoelen. Hun romance leeft nog steeds en groeit al meer dan drie decennia van samenzijn als man en vrouw. Uit hun posts en updates op sociale media kan men opmaken dat ze tevreden zijn met hun leven en dat ze zeker geluk zullen hebben in het gezin.

Hoewel Victoria het imago van een goede en toegewijde echtgenote en moeder uitstra alt, heeft ze in de loop der jaren te maken gehad met controverses. In 2008 werd ze genoemd in een civiele rechtszaak waarin ze beweerde dat ze een stewardess had aangevallen. Ze was niet helemaal onschuldig aan de zaak. De Federal Aviation Administration legde haar een boete op van $ 3.000 voor het bemoeien met een bemanningslid, waardoor de vlucht twee en een half uur vertraging opliep als gevolg van het incident.

Zijn Joel Osteen en Victoria Osteen al gescheiden?

Geruchten over de relatie van de Osteens halen al jaren de krantenkoppen. Victoria heeft bevestigd dat de geruchten over hun scheiding vals zijn. Ze zegt dat ze samen een leven opbouwen dat is gebaseerd op vertrouwen en communicatie, en voegt eraan toe: "Dit is gewoon een andere keer dat we mensen kunnen laten zien hoe het is als je twee gelovigen hebt in deze tijd."

Misschien doen hun ongebruikelijke huwelijksregels het voor hen. Joel verwacht dat zijn vrouw er aantrekkelijk uit blijft zien en zegt in een interview: Vrouwen, zie er niet goed uit voor alle anderen. Zie er ook goed uit voor je man. Draag niet dezelfde oude badjas die je de afgelopen tien jaar hebt gedragen,' viel Victoria in de rede. 'Dat bedoelde hij. We moesten er allemaal aan herinnerd worden, weet je, dat: 'Hé, weet je wat? We moeten die extra tijd nemen.'”

Hoe zijn de echtscheidingsgeruchten begonnen?

De echtscheidingsgeruchten begonnen op een blog van Joel Osteen uit 2014 met de titel 'Let Go of the Ashes'. Daarin schreef hij: “De vijand wil dat je je hele leven op de as blijft zitten, lijdend aan een onopgeloste relatie… Het is tijd om de as los te laten. Als je een echtscheiding hebt meegemaakt, laat het dan los. God heeft in de toekomst iemand voor je.”

Zijn woorden klinken niet goed voor sommige conservatieve christenen die echtscheiding niet tolereren. Anderen speculeren dat hij misschien niet tevreden is met zijn huwelijkse relatie met Victoria. Dit is echter niet waar. Als je naar hun sociale media-accounts kijkt, kun je zien hoe ze nog steeds verenigd zijn te midden van controverses - inclusief de kritiek op Joel die hij $ 4 ontving.4 miljoen van het COVID-19-fonds.

Geruchten zijn geruchten. Voor een relatie zo sterk als die van Joel en Victoria Osteen, blijft het misschien een gerucht. Alleen de tijd kon het leren!

Aanbevolen: