Joel en Victoria Osteen zijn publieke iconen, maar Victoria's slechte gedrag leidde ertoe dat ze jaren geleden werd aangeklaagd

Inhoudsopgave:

Joel en Victoria Osteen zijn publieke iconen, maar Victoria's slechte gedrag leidde ertoe dat ze jaren geleden werd aangeklaagd
Joel en Victoria Osteen zijn publieke iconen, maar Victoria's slechte gedrag leidde ertoe dat ze jaren geleden werd aangeklaagd
Anonim

Beroemdheidspastoor en bekende televangelist Joel Osteen, heeft voortdurend kritiek gekregen op sociale media voor verschillende problemen, waaronder kritiek nadat hij $ 4,4 miljoen ontving van het COVID-19-fonds als onderdeel van het hulpprogramma van de federale overheid, en rapporten bewerend dat zijn megakerk er tijdens de orkaan Harvey niet in slaagde zijn deuren te openen voor mensen in nood.

Niet alleen Joel en de Lakewood Church kregen te maken met kritiek van critici, maar ook van zijn vrouw Victoria Osteen. Men herinnert zich dat Victoria, die als co-pastor van de megakerk en een succesvolle auteur dient, ooit het onderwerp was van een rechtszaak naar aanleiding van haar vermeende slechte gedrag. Dus, wat is er werkelijk gebeurd waardoor ze jaren geleden werd aangeklaagd?

Hebben Joel en Victoria Osteen een perfect leven?

Joel Osteen is een van de meest bekende en krachtige televisie-evangelisten van dit moment. Hij was niet altijd de zelfverzekerde prediker die de mensen tegenwoordig kennen. Voordat zijn vader hem in januari 1999 overhaalde om voor het eerst te prediken, werkte hij het liefst achter de schermen. Helaas stierf zijn vader zes dagen na de eerste preek van Joel.

Na die gebeurtenis greep hij het middelpunt, en de opkomst van Lakewood Church is explosief gestegen en wordt momenteel beschouwd als een van de met sterren bezaaide kerken ooit. Bovendien worden zijn preken uitgezonden naar miljoenen mensen over de hele wereld. En een van de redenen achter zijn succes als senior pastor van de megakerk is zijn vrouw, Victoria Osteen – die vaak aan zijn zijde staat.

Voordat ze de vrouw van de televisie-evangelist werd, is Victoria altijd, op de een of andere manier, betrokken geweest bij de kerk. Haar moeder was een zondagsschoolleraar terwijl haar vader een diaken was. Ze vond het leuk om in de bediening te werken en te leren, maar ze was er niet erg bij betrokken.

De inwoner van Houston werkte in de juwelierszaak van haar moeder, waar ze uiteindelijk Joel Osteen ontmoette nadat hij een horlogebatterij ging kopen. Ze begonnen te daten kort na hun ontmoeting en trouwden twee jaar later in 1987. Ze werkten een tijdje samen met Victoria's vader terwijl hij de wereld rondreisde om de bediening te verspreiden.

Het stel is al meer dan drie decennia getrouwd en heeft samen twee kinderen. Over hun huwelijksleven gesproken, Victoria vertelde hoe hun relatie sterk blijft. Ze zei: "Toen we trouwden, waren we geen voorgangers. We waren slechts twee jonge mensen… We zijn samen gegroeid en hebben samen geleerd, en hebben echt geleerd om samen van mensen te houden."

Victoria deelde verder: "Het is een prachtige plek om te zijn, iets wat ik niet had verwacht toen ik trouwde … Het was geweldig. Ik ben na dertig jaar nog steeds gek op mijn man, ik respecteer hem, ik eer hem. Ik denk dat dat nodig is." Net als het echtpaar waren ook hun kinderen actieve leden in de kerk – waarmee ze beweerde dat hun familie hierdoor hechter is geworden.

Ze legde uit: "We maken tijd voor elkaar… We zijn bij onze kinderen, we reizen altijd samen met onze kinderen op wat we onze Nights of Hope noemen, wanneer we buiten onze bediening doen. We zijn allemaal samen als een gezin, wat we gewoon de luxe hebben om te doen … Dat heeft ons gezin echt sterk gehouden. Het laat onze kinderen deel uitmaken van wat we doen… Ze hebben dat zaad, dat fundament van de bediening…"

Victoria en Joel blijven verschijnen …

De familie van Joel Osteen en Victoria toont een perfecte familie voor de mensen die hen volgen. Als publieke figuren kunnen ze miljoenen volgers over de hele wereld inspireren. Het paar heeft echter tijdens hun carrière ook veel kritiek gekregen, waaronder geruchten over echtscheidingen en slecht gedrag.

Joel Osteen's vrouw Victoria aangeklaagd wegens slecht gedrag

Gedurende hun hele bediening hebben Joel en Victoria Osteen te maken gehad met kritiek. Van fysieke verschijning tot hun spirituele opvattingen tot hun gebrek aan theologische scholing, ze werden ook beschuldigd van een slecht gedrag, met name de vrouw van Joel.

Hun publieke imago is verre van dat van een onberispelijke heilige. In 2005 werd Victoria beschuldigd van het misbruiken van een stewardess toen de familie Osteen aan boord ging van een vlucht naar Colorado vanuit Houston. Volgens gerechtelijke documenten raakte de vrouwelijke pastoor van streek door een lekkage op de armleuning van haar eersteklas stoel.

Victoria vroeg naar verluidt de verzorgers om de lekkage op te ruimen en toen ze niet snel genoeg konden reageren, werd ze confronterend. De rechtszaak, ingediend bij de Harris County Civil Court in Houston, beweert dat ze "de stewardessen heeft geduwd, vastgepakt en getrokken".

In documenten stond ook dat ze Sharon Brown, die de vluchtmanager was, een elleboogstoot gaf, terwijl ze naar verluidt probeerde in de cockpit van het vliegtuig te komen. Sharon beweerde ook dat ze leed aan depressie en posttraumastress als gevolg van de aanval.

Sharon getuigde: Ik wilde mijn baan niet verliezen omdat ik vond dat ik een standpunt moest innemen. Ik had het gevoel dat ik niet langer zou toestaan dat mensen wegkomen met slecht gedrag. Ik was erg nerveus over mijn werksituatie.” Sharons advocaat beweerde destijds ook dat de pastoor een duistere kant heeft die het proces zal blootleggen.

Zowel Joel Osteen als zijn vrouw hebben echter getuigd dat er geen aanval heeft plaatsgevonden. Ze zeiden ook dat ze de boete van $ 3.000 van de Federal Aviation Administration voor bemoeienis met een bemanningslid niet wilden betalen, maar dachten dat dit de beste manier zou zijn om het incident achter hen te laten, ook al vonden ze dat ze niets verkeerds hadden gedaan.

In feite sprak Victoria in 2008 de woorden van dank uit aan de jury toen haar beslissing werd aangekondigd. Juryleden spraken een vonnis van niet schuldig na slechts twee uur beraadslaging. Opgetogen door de overwinning zei Victoria: Ik ben blij dat het voorbij is. Het is de waarheid, en de waarheid staat altijd vast.”

Aanbevolen: