Heeft Mike Tyson ooit gerechtigheid gekregen na het tragische ongeval van zijn dochter?

Inhoudsopgave:

Heeft Mike Tyson ooit gerechtigheid gekregen na het tragische ongeval van zijn dochter?
Heeft Mike Tyson ooit gerechtigheid gekregen na het tragische ongeval van zijn dochter?
Anonim

Zelfs vandaag is Mike Tyson een boksicoon die duidelijk heeft gemaakt dat hij in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Zelfs op zijn leeftijd is hij erin geslaagd een ster op sociale media te worden, met 15,1 miljoen volgers op Instagram en dat telt nog mee. Onlangs organiseerde Tyson ook een comeback-gevecht en zou een paar maanden geleden nog een hebben (te midden van de zorgen van fans over zijn gezondheid).

Bovendien, wat Tyson ongelooflijk maakt, is dat hij in de loop der jaren veel heeft moeten overwinnen (hij zat in de gevangenis en leed aan verslaving). Hij heeft zelfs een tragedie meegemaakt die te pijnlijk is voor een ouder om te verdragen. En zelfs vandaag, zo'n 12 jaar later, vragen fans zich af of de bokslegende ooit gerechtigheid heeft gekregen na de tragedie van zijn dochter.

Hij verloor zijn dochter bij een bizar ongeluk

In 2009 werd de jonge dochter van Tyson, Exodus, niet aanspreekbaar gevonden tijdens een verblijf in het huis van haar moeder, Sol Xochitl, in Phoenix. De oudere broer van Exodus, Miguel, had zijn zusje gevonden verstrikt in het netsnoer van de loopband. 'Op de een of andere manier speelde ze op deze loopband en er hangt een snoer onder de console; het is een soort lus, "politie Sgt. Andy Hill legde het later uit. "Ze gleed uit of stak haar hoofd in de lus, maar het werkte als een strop, en ze was duidelijk niet in staat om er vanaf te komen."

Na de ontdekking bevrijdde Xochitl haar dochter van de navelstreng en probeerde ze te reanimeren. Ze belde ook verwoed 911. Op de banden is te zien dat de moeder tegen de alarmcentrale zegt: 'Mijn baby! Ze is verslikt!” Ze zou ook gedacht hebben dat haar dochter eerst geëlektrocuteerd was. Toen de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen, reageerde Exodus niet. Exodus werd met spoed naar St. Joseph's Hospital and Medical Center (Tyson werd gespot bij aankomst in het ziekenhuis nadat hij vanuit Las Vegas was binnengevlogen) en kreeg levensondersteuning. Ze werd vlak voor de middag dood verklaard.

Na de dood van Exodus stuurde Tyson namens zijn rouwende familie een bericht naar de fans. "De familie Tyson wil onze diepste en meest oprechte dank betuigen voor al uw gebeden en steun, en we vragen dat we onze privacy mogen behouden in deze moeilijke tijd", staat in de verklaring. “Er zijn geen woorden om het tragische verlies van onze geliefde Exodus te beschrijven.” De familie legde Exodus te ruste tijdens een privéceremonie.

Mike Tyson wilde 'geen woede' na de dood van dochter

Na de dood van zijn dochter wist Tyson dat hij nog een laatste keer goed moest doen aan Exodus. "Vanuit al mijn ervaring in de afkickkliniek nam ik de verantwoordelijkheid", legde hij uit tijdens de Oprah Winfrey Show. “Ze moest begraven worden, ze moest verzorgd worden.” De bokslegende gaf ook toe dat hij weigerde verdere details over de dood van zijn kleine meisje te weten te komen.“Er was geen vijandigheid. Er was geen woede jegens wie dan ook', herinnert hij zich. "Ik weet niet hoe ze stierf en ik wil het ook niet weten." Tegelijkertijd legde Tyson ook uit dat hij ervoor koos om niemand met de vinger te wijzen na wat er gebeurde. "Als ik het weet, is er misschien een schuld voor", zei hij tegen Winfrey. "Als iemand de schuld heeft, zal er een probleem zijn."

Tegelijkertijd zei Tyson ook dat het feit dat hij op dat moment omringd was door andere ouders in het ziekenhuis, hem deed beseffen dat een uitbarsting gewoon niet goed zou zijn. "Toen ik [in het ziekenhuis] aankwam en daar andere mensen zag met kinderen die al waren overleden of stervende waren, gingen ze er waardig mee om en ik wilde daar niet de psycho-ouder zijn", herinnerde hij zich terwijl hij sprak met Ellen DeGeneres in haar talkshow. "Ik wilde er ook waardig mee omgaan."

Vergelijkbare tragedies hebben zich in de loop der jaren voorgedaan

Helaas hebben zich in de loop der jaren soortgelijke dodelijke ongevallen met de loopband voorgedaan. Onlangs was een zesjarig kind overleden nadat het onder de achterkant van een Peloton-loopband was getrokken. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) zei ook dat het op de hoogte is van "meerdere meldingen van kinderen die bekneld raken, vastgezet worden en onder de achterste rol van het product worden getrokken." In ten minste één geval deed zich een incident voor terwijl een ouder de loopband gebruikte.

Na de dood van het kind heeft Peloton een terugroepactie ingesteld op zijn Tread+-model. Naast het aanbieden van eigenaren om hun apparaat gratis te verplaatsen naar een kamer die niet toegankelijk is voor kinderen, zei het bedrijf ook dat het een toegangscode op zijn machine zou implementeren om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Dat gezegd hebbende, heeft het bedrijf ook een verklaring vrijgegeven dat hun Tread+ loopband nog steeds "veilig is voor leden om thuis te gebruiken en wordt geleverd met veiligheidsinstructies en waarschuwingen om veilig gebruik te garanderen." Het voegde eraan toe: “Peloton waarschuwt leden om kinderen de Tread+ niet te laten gebruiken en om kinderen, huisdieren en voorwerpen te allen tijde uit de buurt van de Tread+ te houden." John Foley, CEO van Peloton, bracht later een verklaring uit waarin hij zei: "Ik wil duidelijk zijn, Peloton heeft een fout gemaakt in onze eerste reactie op het verzoek van de Consumer Product Safety Commission om de Tread+ terug te roepen. We hadden vanaf het begin productiever met hen moeten omgaan.”

Volgens een onderzoek uit 2004 komen er in de Verenigde Staten elk jaar maar liefst 8.700 verwondingen met thuisoefenapparatuur voor bij kinderen in de Verenigde Staten.

Aanbevolen: