Alles wat Wesley Snipes heeft gedaan sinds 'Blade

Inhoudsopgave:

Alles wat Wesley Snipes heeft gedaan sinds 'Blade
Alles wat Wesley Snipes heeft gedaan sinds 'Blade
Anonim

Wesley Snipes was zeker een schat op het scherm tijdens zijn bewind in de jaren '90 en het begin van de jaren 2000. Hoewel hij tegenwoordig misschien niet zo vaak meer van hem wordt gehoord, heeft de acteur zeker zijn sporen nagelaten in de filmindustrie, vooral als het ging om zijn tijd als mens-vampier hybride superheld, Blade.

Ondanks zijn optreden in talloze blockbuster-hits, werd Wesley Snipes meer geassocieerd met zijn nieuwswaardige krantenkoppen dan met zijn acteerwerk! Tegen de jaren 2000 stond de acteur praktisch op de zwarte lijst van de industrie, omdat hij zowel een diva op de set was en zich destijds uitsprak tegen Hollywood.

Nou, na het nieuws dat Wesley zou verschijnen in Coming 2 America, begonnen fans zich af te vragen wat de acteur precies had uitgespookt sinds zijn hitfilm Blade. Dus, wat heeft Wesley Snipes gedaan met zijn grote rol? Laten we erin springen!

Wesley Snipes regeerde de hele jaren 90

Wesley Snipes was een van de 'it'-acteurs in de jaren 90 en kreeg rollen in een reeks films, waaronder zijn meest populaire, Blade. Snipes debuteerde voor het eerst in 1986 toen hij een kleine rol op zich nam in Miami Vice, terwijl hij verscheen in de videoclip van Michael Jackson voor zijn hit 'Bad', waarin hij de 'slechterik' speelde.

Vanwege het succes van zijn weinige rollen en natuurlijk de exposure op de Jackson-video, was het slechts een kwestie van tijd voordat Wesley grote rollen in Hollywood zou krijgen. Wesley Snipes verscheen vervolgens in Major League, Jungle Fever en Sugar Hill, om er maar een paar te noemen. Op het hoogtepunt van zijn carrière, die volgde op het succes van het spelen van het hybride mens-vampierpersonage Blade, begon Wesley zich uit te spreken tegen de stereotype castings die binnen de industrie plaatsvonden.

De acteur maakte duidelijk dat hij niet "wilde dat vooroordelen ooit acceptabel en de norm zouden worden, want dat is het niet", zei Snipes tijdens een interview in 1991 met Jae-Ha Kim.

Dit leidde ertoe dat Wesley langzaam maar zeker uit Hollywood verdween, maar in de jaren 2000 verscheen hij zeker op een of twee krantenkoppen, vooral als het ging om zijn aanvaring met de wet.

Wesley haalde altijd de krantenkoppen

Hoewel Wesley zijn rol opnieuw vertolkte in Blade II en Blade: Trinity, terwijl hij rollen belandde in Brooklyn's Finest, The Expendables 3 en Chaos, werd zijn werk op het scherm echter gezegevierd door de vele krantenkoppen die hij was aan het maken. De acteur merkte dat hij een hot topic was, maar om de verkeerde redenen.

De ster bevond zich in een snelle politie-achtervolging na zijn misdrijf waarbij een geladen, semi-automatisch pistool betrokken was. Snipes kwam ook in de problemen met de IRS toen werd onthuld dat hij het betalen van belasting had ontdoken voor een bedrag van $7 miljoen!

Alsof dat nog niet genoeg was, begon de acteur een minder dan geweldige reputatie op te bouwen als het ging om zijn gedrag op de set. Tijdens de Blade: Trinity-film werd gezegd dat Wesley de productie een moeilijke tijd gaf, waardoor ze niet meer met hem wilden samenwerken.

Ondanks zijn nadelen als het op zijn carrière aankwam, bleef Wesley Snipes in de schijnwerpers staan, met hier en daar een paar rollen, maar de acteur haalde de krantenkoppen, en een goede deze keer, toen werd onthuld dat hij zou samengaan met Eddie Murphy in de hitfilm, Coming 2 America.

Aanbevolen: