American Idol: 10 keer ging een artiest te ver

Inhoudsopgave:

American Idol: 10 keer ging een artiest te ver
American Idol: 10 keer ging een artiest te ver
Anonim

Als we consistentie in de wereld willen zoeken, kunnen we er zeker van zijn dat muziek altijd in een bepaalde hoedanigheid zal bestaan. Eeuwenlang is muziek geëvolueerd door evolutie van geluid en genre, en manieren waarop we muziek kunnen consumeren. Door de jaren heen zijn er verschillende bekende voorbeelden van hoe luisteraars muziek hebben geconsumeerd.

De jaren tachtig brachten MTV op de voorgrond van de cultuur en de Aughts zagen de opkomst van reality-televisie. Met de première van American Idol in 2002 kon de wereld nu op zoek naar de volgende muzikant of popdiva! Bijna twee decennia sinds de première heeft American Idol zijn aandeel in bizarre uitvoeringen; We blikken terug op de optredens die te ver zijn gegaan!

11 'Bikini Girl' werd ontdaan van talent

Kara DioGuardi maakt een selfie op een boot
Kara DioGuardi maakt een selfie op een boot

Als Twitter zo populair was geweest als nu ten tijde van de auditie van Katrina 'Bikini Girl' Darrell's American Idol, is het veilig om te zeggen dat er een kans zou zijn geweest dat 'Bikini Girl' een trending hashtag zou zijn geweest !

Katrina Darrell werd teruggebracht voor de finale van het seizoen na een ijskoude ontvangst door de jury tijdens haar auditie. Het optreden trok de aandacht toen jurylid Kara DioGuardi zich bij Darrell op het podium voegde, gekleed in een bikini. DioGuardi bekende later dat hij zich ongelooflijk "vernederd" voelde door het optreden.

10 Sanjaya's haar was voor de vogels

De beruchte ponyhawk van Sanjaya Malakar
De beruchte ponyhawk van Sanjaya Malakar

Sanjaya Malakar werd al snel een van de meest memorabele deelnemers aan het zesde seizoen van American Idol en later de geschiedenis van de show. Malakar's populariteit werd gestimuleerd door de hulp van de website Vote For The Worst, en had ook een gedenkwaardig meisje in het publiek dat opkwam voor haar favoriet; Weet je nog 'Crying Girl?'

Malakar speelde op memorabele wijze Bathwater van No Doubt terwijl hij een kapsel schudde dat wordt beschreven als een 'Ponyhawk'. Sommigen vinden misschien dat het kapsel en de uitvoering te ver gingen; de juryleden waren verbijsterd over zijn optreden in de achtbaan!

9 Danny Gokey verandert een droom in een nachtmerrie

Danny Gokey van American Idol treedt op op het podium
Danny Gokey van American Idol treedt op op het podium

Danny Gokey was een favoriet tijdens seizoen acht. Een deel van Gokey's aantrekkingskracht op fans kan te maken hebben gehad met zijn uitgesproken toewijding aan zijn geloof, en zelfs het opnemen van gospelmuziek in zijn uitvoeringen in de show!

Gokey was ambitieus om kijkers mee naar de kerk te nemen toen hij een cover probeerde van Dream On, het geliefde vroege deuntje van Aerosmith. Gokey voelde zich zelfverzekerd genoeg om de kenmerkende zang van Steven Tyler aan te pakken, maar het optreden viel tegen; Misschien zal zijn zang zich uiteindelijk ontwikkelen tot het vocale bereik van Tyler!

8 Kellie Pickler heeft een val in de emmer meegemaakt

Kellie Pickler op het podium
Kellie Pickler op het podium

Kellie Pickler's kostbare country-gal-imago maakte haar een vroege favoriet in seizoen vijf, met groot succes met haar country-covers!

Hoewel Pickler een country-optreden kon neerzetten, werd het idee kort 'afgeschraapt' als je wilt, toen ze Suds In The Bucket van Sara Evans opvoerde. De juryleden waren verrast door haar liedkeuze en legden uit dat ze vonden dat Pickler "zo veel beter" was, dat de uitvoering elk element van een countrymuziekdiva leek te oververzadigen. Ondanks de lauwe reactie van de jury was ze veilig voor de week.

7 Melissa McGhee voelde een beetje bijgelovig

Melissa McGhee en Ryan Seacrest op het American Idol-podium
Melissa McGhee en Ryan Seacrest op het American Idol-podium

Melissa McGhee was een vroege favoriet voor de hypothetische kenmerkende "rocker grrrl" -zanger van seizoen vijf, maar McGhee ervoer een moeilijke situatie toen ze werd geconfronteerd met het zingen van liedjes van een legende in de geschiedenis van de soulmuziek: Stevie Wonder!

Wonder staat bekend om zijn mooie en zingende ballads, en McGhee pakte een van Wonders kenmerkende deuntjes, Lately, aan. Ze vergat niet alleen de teksten tijdens haar mentorsessie met Wonder, maar ze strompelde er ook doorheen op het podium.

De worstelingen die McGhee doormaakte, brachten de voorstelling te ver.

6 Kristy Lee Cook probeert het land naar de Britten te brengen

Kristy Lee Cook zittend in een koffer
Kristy Lee Cook zittend in een koffer

Als je denkt aan het idee om 'The Fab Four' in een twangy territorium te brengen, kan het zenuwslopend zijn om je de resultaten voor te stellen. Kristy Lee Cook nam ambitieus de achtdaagse van The Beatles op zich voor American Idol's eerbetoon aan een van de grootste bands aller tijden van Groot-Brittannië, en het optreden leek alle kanten op te gaan.

De reacties van de jury op de voorstelling leken dat idee te weerspiegelen. Simon Cowell ging zelfs zo ver om het optreden te omschrijven als "Verschrikkelijk".

5 Joshua Gracin's 'Jive' was niet zo soepel

Joshua Gracin van American Idol-golven
Joshua Gracin van American Idol-golven

Als een deelnemer een bepaald genre heeft waar ze allebei door worden gedefinieerd en waarin ze uitblinken, lijkt het een goed idee voor de deelnemer om vast te houden aan het gebied waar ze kunnen gedijen. Dit idee was niet in het spel toen Josh Gracin, een countryzanger uit seizoen twee, het deuntje Jive Talkin' van legendarische discodudes, The Bee-Gees, opnam.

De resulterende mashup van country- en discogeluiden zorgde ervoor dat het optreden ontspoorde, waarbij Gracin zichtbaar ongemakkelijk klonk tijdens het optreden.

4 Kevin Covais ontmoet een fulltime puinhoop

Kevin Covais van American Idol
Kevin Covais van American Idol

Kevin Covais won al vroeg in seizoen vijf de harten van 'Idol'-fans over de hele wereld vanwege zijn babyface-looks en zijn zo lieve houding. Covais combineerde zijn 'good guy'-looks met crooning-vocalen tijdens zijn American Idol-run, maar zijn favoriete status bij fans weerhield hem er niet van om een niet-zo-soulvolle uitvoering van Stevie Wonder's Part-Time Lover te ervaren.

Covais, die ook liefdevol de bijnaam "Chicken Little" kreeg van zijn fans, kreeg een giechelende, maar positieve reactie van Randy Jackson, maar kreeg een heel tegenovergestelde reactie van Simon Cowell.

3 John Stevens gaat naar het moeras

John Stevens rockt op het podium
John Stevens rockt op het podium

Een legendarische en vrolijke bop maken over krokodillen, herinnerd als een van Elton John's meest geliefde singles, is een grote klus, en seizoen drie deelnemer John Stevens geloofde dat hij klaar was om John's monumentale hit aan te pakken.

Elton John leek zich, voordat Stevens het podium betrad, zelf bewust te zijn van de gedurfde keuze die hij op het punt stond te maken, waarbij hij erop wees dat Crocodile Rock bekend staat als een nieuw nummer.

Het daaropvolgende optreden ging te ver in het idee van een nieuw nummer en viel flauw.

2 Paige Miles 'Mile-Long' Performance

Paige Miles optreden op American Idol
Paige Miles optreden op American Idol

Paige Miles 'definieerde de kansen' niet toen ze de beslissing nam om de legendarische powerballad Against All Odds van Phil Collins aan te pakken. Haar reis naar het podium voor de laatste voorstelling begon niet veelbelovend; Mentor Miley Cyrus leek voorzichtig optimistisch te zijn over de prestaties van Miles en gaf Miles, die verkouden was, "het voordeel van de twijfel."

Twijfel begon het niet te verbergen; Miles worstelde zo veel door de voorstelling heen, tot het punt waarop jurylid Randy Jackson de voorstelling "Verschrikkelijk" noemde.

1 Renaldo Lapuz wordt onze hele familie

Renaldo Lapuz American Idol auditie-interview
Renaldo Lapuz American Idol auditie-interview

Iedereen houdt van een nummer met de kracht om fans te verenigen en de stemming op te fleuren! Renaldo Lapuz bracht dit idee naar een hoger niveau tijdens zijn auditie voor de show in seizoen zeven, toen hij een origineel lied zong genaamd I Am Your Brother. I Am Your Brother was een positieve ode aan nauwe banden, waarbij de juryleden meededen voor een geïmproviseerde dans bij de auditie van Lapuz.

De over-the-top positiviteit eindigde daar niet; Lapuz keerde terug voor de finale! Was het niet tijd om de act in slaap te laten vallen?

Aanbevolen: