Waarom het een geweldig jaar was voor Sterling K. Brown

Inhoudsopgave:

Waarom het een geweldig jaar was voor Sterling K. Brown
Waarom het een geweldig jaar was voor Sterling K. Brown
Anonim

De meeste mensen kennen Sterling K. Brown van zijn rol als Randall Pearson in de NBC-hitserie This Is Us, maar jarenlang was hij een worstelende acteur die het overleefde om bijrollen te spelen in verschillende televisieshows of in het theater. Hij was de man die mensen ergens van herkenden - totdat hij de doorbraakrol van Christopher Darden in The People v. O. J. Simpson: Amerikaans misdaadverhaal.

Browns carrière nam een vlucht. Hij speelde in Marshall, Black Panther, en zelfs de stem van Mattias in Frozen II. En in 2021 vertoont zijn carrière geen tekenen van vertraging. Hier zijn tien redenen waarom Sterling K. Brown een geweldig jaar heeft.

10 Hij was genomineerd voor twee Emmy's

Naast de nominatie voor het spelen van Randall Pearson op This Is Us, ontving Sterling een knipoog voor het vertellen van Lincoln: Divided We Stand, een zesdelige serie die het opmerkelijke leven van de voormalige president onderzoekt. Brown is tot nu toe in zijn carrière genomineerd voor 9 Emmy's en hij heeft er twee gewonnen. In 2016 won hij de prijs voor Outstanding Supporting Actor in a Limited Series of Movie voor The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, en in 2017 werd hij uitgeroepen tot Outstanding Lead Actor in een dramaserie voor This Is Us. De Emmy's worden op zondag 19 september uitgezonden op CBS.

9 'This Is Us' eindigt met seizoen 6

Hoewel fans dit geweldige nieuws misschien niet overwegen, was het geen verrassing. Maker Dan Fogelman gaf aan het einde van seizoen drie aan dat ze halverwege de serie waren. "We zijn nooit van plan geweest om een televisieserie te maken die 18 seizoenen zou duren, dus we hebben een heel direct plan. Ik heb scriptpagina's die ik heb geschreven en die ik schrijf die echt diep, diep, diep in de toekomst liggen. We hebben een plan voor wat we gaan doen, en ik weet wat het plan is", vertelde hij in april 2019 aan The Hollywood Reporter. Dit betekent dat fans niet in de steek zullen worden gelaten in de laatste aflevering van 2021-2022. Ze zullen een soort sluiting hebben. En Sterling zal worden vrijgemaakt om nieuwe tv- en filmmogelijkheden te verkennen.

8 Hij verschijnt in een nieuwe Amazon-serie

Sterling-k-bruin-dit-is-ons
Sterling-k-bruin-dit-is-ons

Eerder deze maand kondigde The Hollywood Reporter aan dat Sterling zal schitteren met Randall Park (Fresh Off the Boat, WandaVision) in een nieuwe actiekomedie op Amazon, die wordt vergeleken met 48 uur., de film uit 1982 met in de hoofdrollen Nick Nolte, een politieagent, en Eddie Murphy, een oplichter, die zich verenigen om een moordenaar te vangen. Het project gaat over twee beste vrienden uit hun kindertijd die opnieuw contact maken wanneer ze allebei worden beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben begaan. Beide acteurs zullen ook produceren.

7 Hij heeft net een indiefilm ingepakt

Sterling is net klaar met een indiefilm genaamd Honk for Jesus, Save Your Soul. Volgens de synopsis gaat de film over de first lady van een prominente Southern Baptist Mega Church, Trinity Childs, die haar predikant-echtgenoot, Lee-Curtis Childs, helpt de gemeente weer op te bouwen nadat een schandaal de kerk op zijn kop zet. Regina Hall (Little, Shaft, The Hate U Give) en Nicole Beharie (Miss Juneteenth) spelen ook de hoofdrol in de film.

6 Hij organiseerde samen met Oprah Winfrey een vaderdagspecial

In juni was Brown samen met Oprah Winfrey co-host van de allereerste vaderdagspecial van het OWN Network, Honoring Our Kings: OWN Celebrates Black Fatherhood. De twee uur durende special bevatte gesprekken met alledaagse vaders, berichten van beroemde vaders en verschillende muziekuitvoeringen. Het kan nog steeds online worden bekeken zonder in te loggen op Oprah.com.

5 Hij deed een virtuele lezing van ‘The Normal Heart’

In mei voegde Sterling zich bij Laverne Cox, Jeremy Pope en anderen voor een virtuele lezing van Larry Kramer's The Normal Heart, een toneelstuk dat het begin van de hiv/aids-epidemie beschrijft. Het was de eerste presentatie sinds de dood van Kramer en de eerste keer dat het stuk een cast bevatte die voornamelijk bestond uit LGBTQ en gekleurde mensen. De lezing kwam ten goede aan de ONE Archives Foundation en werd geleid door Paris Barclay.

4 Hij vertelt de verhalen van mensen die met kanker leven

Via een programma genaamd Survivorship Today werkt Sterling samen met Bristol Myers Squibb om de verhalen van mensen met kanker te delen, zodat anderen weten dat ze niet alleen zijn. Hij raakte erbij betrokken omdat zijn oom in 2004 slechts zes maanden na de diagnose aan kanker stierf. "Het was een zeer verwoestende zaak voor mezelf en mijn hele familie", legde hij uit aan E! Nieuws in juli 2021. "Dus het feit dat we het hebben over langdurig leven met kanker, 16 of 17 jaar later, is op zich al geweldig."

3 Hij heeft therapie voor mannen genormaliseerd

echt bruin dit zijn wij
echt bruin dit zijn wij

Op This Is Us worstelt Randall Pearson met angst en depressie. Als zwarte man was het niet gemakkelijk om opgevoed te worden door blanke ouders. Geen van beiden wist niet waar hij vandaan kwam. Randall, nogal met tegenzin, bevindt zich in therapie en kijkers kunnen zijn transformatie aanschouwen. Sterling vertelde Variety: "Mannen zullen naar me toe komen en zeggen:" Weet je wat, bruh? Ik wist niet zeker of ik me op mijn gemak voelde om intieme details van mijn leven met een vreemde te delen' - want zo kunnen veel mensen therapie zien - 'en toen ik Randall zag op zijn reis van zelfontdekking, realiseerde ik me dat dit misschien iets de moeite waard is Ik heb dat meer dan een paar keer meegemaakt en het breekt mijn hart op de mooist mogelijke manier, want tot je het soms ziet, weet je niet dat het een mogelijkheid voor jou is.'

2 Hij is een woordvoerder van Cascade

Cascade Commercieel Sterling Bruin
Cascade Commercieel Sterling Bruin

Dit jaar werkte Sterling samen met Cascade om het bewustzijn te vergroten over maatregelen die mensen thuis kunnen nemen om water en energie te besparen. Hun humoristische "Do It Every Night"-campagne leert huiseigenaren hoe vaatwassers veel minder water gebruiken dan handen wassen en mensen honderden dollars aan rekeningen kunnen besparen. Het is hun "vuile geheimpje".

1 Hij heeft een prachtig gezin

In juni 2007 trouwde Sterling K. Brown met actrice Ryan Michelle Bathe. Ze leerden elkaar kennen op de universiteit en ze hebben twee zonen, Andrew en Amaré. Browns vader stierf aan een hartaanval toen hij nog maar tien jaar oud was, maar hij vertelde Today in 2019 dat zijn vader "hem met liefde vervulde" en die jaren waren "alles waar ik op had kunnen hopen". Sterling wil ervoor zorgen dat hij in de buurt is om zijn zonen nog vele goede jaren te bezorgen.

Aanbevolen: