Wie is de moeder van Quentin Tarantino en wat doet ze?

Inhoudsopgave:

Wie is de moeder van Quentin Tarantino en wat doet ze?
Wie is de moeder van Quentin Tarantino en wat doet ze?
Anonim

Onlangs haalde Quentin Tarantino de krantenkoppen toen hij onthulde dat hij vasthoudt aan zijn jeugdgelofte om haar moeder nooit een cent te geven van zijn vermogen van $ 120 miljoen. De regisseur was getekend door de spottende opmerkingen van zijn moeder over zijn scenario schrijven op school toen hij 12 was. Nu hij 58 is, heeft Quentin haar zeker bewezen dat hij iets groots op het spoor was.

De wereldberoemde regisseur-producent-scenarioschrijver-producent-acteur-auteur heeft minstens 26 films gemaakt, waarvan ongeveer 10 bekroonde hits. Maar stond zijn moeder, Connie Zastoupil, helemaal niet achter zijn carrière? Hier is alles wat we weten over haar en haar relatie met Quentin door de jaren heen.

Wie is de moeder van Quentin Tarantino, Connie Zastoupil?

Connie McHugh-Zastoupil is een 75-jarige verpleegster in Tennessee. Ze beviel van Quentin, haar eerste kind toen ze net 16 jaar oud was. Ze was kort getrouwd met de vader van de regisseur, Tony Tarantino, die rechten studeerde in Los Angeles. Hij was vijf jaar ouder dan zij. Maar omdat ze allebei nog jong waren, gingen ze kort na de geboorte van hun zoon uit elkaar. Daarna besloot Connie terug te gaan naar Tennessee, waar ze naar een verpleegschool ging.

Na haar afstuderen ging Connie met haar zoon terug naar LA. Daar ontmoette ze pianobarmuzikant, Curtis Zastoupil, met wie ze uiteindelijk hertrouwde. Curt adopteerde Quentin legaal en behandelde hem als een echte zoon. Hij steunde de liefde van de jongen voor cinema door hem regelmatig mee te nemen naar de bioscoop. Maar het is van zijn biologische vader dat Quentin zijn talent voor acteren heeft gekregen.

Wie is de vader van Quentin Tarantino, Tony Tarantino?

In 1960 bood talentagent Henry Wilson aan om de 20-jarige Tony Tarantino een acteercarrière te geven. Maar nadat hij had gezegd dat hij eerst met hem naar bed moest, sloeg Tony Wilson in het gezicht, waardoor hij op de grond viel. Als gevolg hiervan zette Wilson Tony op de zwarte lijst van optredens in Hollywood en New York.

Vastbesloten om acteren voort te zetten, veranderde Tony zijn naam in Tony Maro en kon hij een baan krijgen als figurant bij Paramount. Maar uiteindelijk werd hij van het terrein gegooid toen de producers erachter kwamen wat zijn ware identiteit was. Tony, 81, werkte ook als producer - gecrediteerd voor de films Prism en Underbelly Blues.

In 2010 zei Quentin dat hij nog nooit een relatie met zijn vader heeft gehad. "Nou, ik heb mijn vader nooit gekend - dat is het punt. Ik heb hem nooit gekend," zei hij. "Hij wilde acteur worden - Nu is hij acteur alleen omdat hij mijn achternaam heeft. Maar hij maakte nooit deel uit van mijn leven. Ik kende hem niet. Ik heb hem nooit ontmoet."

Wat de moeder van Quentin Tarantino echt vindt van zijn carrière

Quentin zei in The Moment met Brian Koppelman dat zijn moeder hem ooit uitschold omdat hij schreef in plaats van zijn schoolwerk. Tijdens haar kleine tirade zei ze: 'O, en trouwens, deze kleine 'schrijfcarrière' - met de vingeraanhalingstekens en alles - deze kleine 'schrijfcarrière' die je doet? Dat s-- - is verdomme voorbij,' zei hij tegen Brian. De regisseur van Once Upon a Time in Hollywood was diep beledigd door die opmerking.

Hij vervolgde: "Toen ze dat op die sarcastische manier tegen me zei, zat ik in mijn hoofd en ging ik: 'Oké, dame, als ik een succesvolle schrijver word, zul je nooit een cent zien van mijn succes, er zal geen huis voor je zijn. Er is geen vakantie voor jou, geen Elvis Cadillac voor mama. Je krijgt niets. Omdat je dat zei.' Tot op de dag van vandaag zegt Quentin dat hij zijn moeder nooit financieel heeft gesteund. Hij heeft haar maar één keer "geholpen met een storing bij de belastingdienst".

De podcast-presentator probeerde Quentins kijk op de zaak te veranderen door te zeggen dat de woorden van zijn moeder hem op zijn minst 'tot succes hadden gebracht'. Maar volgens de Oscarwinnaar: "Er zijn consequenties voor je woorden als je met je kinderen omgaat. Onthoud dat er consequenties zijn voor je sarcastische toon over wat voor hen betekenisvol is." Misschien is dat niet zo'n slechte zaak om voor te staan. Quentins moeder zei echter dat het verhaal 'viraal ging zonder volledige context'.

"Wat betreft mijn zoon Quentin: ik steun hem, ik ben trots op hem en hou van hem en zijn groeiende nieuwe familie", vertelde Connie aan USA Today. "Het gaf me veel vreugde om op zijn bruiloft te dansen en zijn nieuws te ontvangen bij de geboorte van mijn kleinzoon Leo." Ze voegde eraan toe dat ze "niet wenst deel te nemen aan deze wellustige transactionele media-razernij." Het is duidelijk dat Connie en Quentin een goede verstandhouding hebben. De Pulp Fiction-regisseur heeft gewoon zijn persoonlijke principes.

Aanbevolen: