Dit is wat je kunt verwachten van de "Laatste" film van Quentin Tarantino

Inhoudsopgave:

Dit is wat je kunt verwachten van de "Laatste" film van Quentin Tarantino
Dit is wat je kunt verwachten van de "Laatste" film van Quentin Tarantino
Anonim

Quentin Tarantino's erfenis als een van de grootste Hollywood-regisseurs is te danken aan zijn baanbrekende en provocerende filmmaken. Hij is erin geslaagd om verschillende genres met veel succes te weven en te mengen. Je kunt zelfs zeggen dat films van Tarantino een genre op zich zijn.

Tarantino heeft al heel lang gezegd dat zodra hij zijn 10e film heeft gemaakt, hij zal stoppen met filmen. Once Upon A Time In Hollywood van vorig jaar was zijn negende film. Wat kunnen we verwachten van de laatste film van Tarantino? De legendarische filmmaker heeft zijn fans vaak verrast met veelzijdige en niet-lineaire verhalen.

Tarantino heeft films gemaakt over misdaad, drama, actie, spaghettiwesterns, zwarte komedie en zijn meest recente, alternatieve geschiedenis. In een recent interview met de Hollywood Reporter zei Tarantino dat zijn laatste film "epiloog-y" zal zijn.

Hij zei: "Als je nadenkt over het idee dat alle films één verhaal vertellen en elke film is als een treinwagon die met elkaar is verbonden, zou dit een soort van de grote show-stoppende climax van dit alles zijn," Hij heb er daarna niet veel meer over gezegd, maar dat is het mooie van Tarantino-films, je kijkt ernaar en verwacht het onverwachte en zit vaak op het puntje van je stoel.

Wanneer kunnen we zijn laatste film verwachten?

Er zijn filmmakers die bijna elk jaar films maken en er zijn er die er jaren tussen doen om hun volgende te maken. Tarantino v alt ergens tussenin. Het kostte hem 4 jaar tussen zijn 8e film The Hateful 8 en Once Upon A Time In Hollywood. Maar het kostte hem slechts een jaar om zowel de Kill Bill-films in 2003 als 2004 te maken.

In principe is er geen manier om te zeggen wanneer zijn volgende film zelfs maar in productie zal gaan. Je zou morgen kunnen opstaan en er kunnen berichten zijn dat hij is begonnen met filmen of het kan 5 jaar later zijn en de productie is misschien niet eens begonnen. De anticipatie begint.

Welke Tarantinoverse wordt het?

Voor de komst van het Marvel-universum en het DC-universum was er de Tarantinoverse. Zijn continuïteit op het grote scherm begon met de verbinding van Reservoir Dogs Vic Vega en Pulp Fictions Vincent Vega. Ze waren broers.

The Tarantinoverse is uniek omdat er eigenlijk twee universums zijn. Het belangrijkste universum is in films als Pulp Fiction, Django Unchained en Once Upon A Time In Hollywood. Dan zijn er de films die in dat hoofduniversum bestaan, zoals Grindhouse, Jackie Brown en The Kill Bill-films. Elke Tarantino-film heeft dit unieke karakter en het is intrigerend om te zien of hij zijn laatste 'epiloog-y'-film koppelt aan deze twee Tarantinoverses.

Het zal ook interessant zijn om erachter te komen welk genre zijn laatste film zal zijn. Hij begon in de jaren 90 en maakte alleen misdaaddrama's zoals Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Hij schreef zelfs scenario's voor misdaaddrama's zoals Natural Born Killers en True Romance. Maar sinds het begin van de nieuwe eeuw is hij vrij eclectisch in het vormgeven van het genre van zijn films. Tarentino is van een kungfu-film naar een oorlogsfilm gegaan en vervolgens van een western naar historische drama's.

Het maakt niet uit welk genre, subgenre of nieuw genre het zal zijn, het zal zeker al je zintuigen prikkelen. Het zal provocerend zijn en slechts enkele dagen nadat je het hebt gezien, ruimte tot nadenken geven.

De erfenis van een geweldige verhalenverteller

Tarantino-films hebben vaak veel lof gekregen, maar zijn tegelijkertijd bekritiseerd vanwege scènes met extreem geweld, vooral tegen vrouwen. Tarantino is ook bekritiseerd omdat hij een van zijn vrouwelijke sterren, Uma Thurman, in gevaar heeft gebracht op de set van Kill Bill. Veel van zijn films zijn gefinancierd en geproduceerd door de in ongenade gevallen Hollywood-producent Harvey Weinstein.

Er is gemeld dat Tarantino het incident met Thurman betreurt. Hij heeft ook gezegd dat hij zich tegen Weinstein heeft teruggetrokken, maar heeft toegegeven dat het niet genoeg was op het moment van die incidenten. Het incident waar Tarantino ook naar verwees, was Weinsteins intimidatie van actrice Mira Sorvino. In een tijd van verandering in een industrie die grootschalige verandering nodig heeft, gaan regisseurs zoals Tarantino met de tijd mee.

Publiek en critici hebben polariserende opvattingen over Tarantino. Maar voordat de entertainmentindustrie haar huidige kruispunt bereikte, creëerden en schreven regisseurs als Tarantino complexe personages voor vrouwen en gekleurde acteurs. Voordat Wonder Woman opnieuw werd uitgevonden, waren er The Bride van Kill Bill en Jackie Brown van Jackie Brown. Dit is geen excuus voor eventuele indiscreties als die er al waren.

Tarantino's erfenis is dat hij het filmmaken voortdurend tot het uiterste heeft gedreven om tot nadenken stemmende en zeer vermakelijke filmische meesterwerken te creëren. Hij is echt een filmmaker die de geschiedenis en de kracht van cinema begrijpt.

Terwijl we wachten op zijn laatste film, werkt Tarantino aan een tv-spin-off miniserie, Bounty Law, de fictieve westernserie in zijn laatste film Once Upon A Time In Hollywood. Er zijn ook geruchten dat Tarantino's film The Hateful 8 in een toneelstuk wordt omgezet. Wat zijn volgende project ook is, er wordt met spanning naar uitgekeken. Het zal zijn laatste zijn, dus laten we genieten van elk frame en elk moment.

Aanbevolen: