Nirvana-fans vertellen man die als naakte baby op album verscheen om 'een baan' te krijgen terwijl hij landgoed aanklaagt

Nirvana-fans vertellen man die als naakte baby op album verscheen om 'een baan' te krijgen terwijl hij landgoed aanklaagt
Nirvana-fans vertellen man die als naakte baby op album verscheen om 'een baan' te krijgen terwijl hij landgoed aanklaagt
Anonim

Spencer Elden, een 30-jarige man die de baby was die te zien was op de Nirvana's "Nevermind" albumhoes in 1991, is meegesleept door fans. Elder klaagt Nirvana en de nalatenschap van Kurt Cobain aan voor het "smokkelen" van zijn imago voor winst en het veroorzaken van "levenslange schade".

Cobain werd in 1994 dood aangetroffen in zijn huis in Seattle. Elden zei in door CBSLA beoordeelde rechtbankdocumenten dat zijn identiteit en wettelijke naam voor altijd verbonden zijn met de commerciële seksuele uitbuiting die hij als minderjarige heeft ervaren en die is verspreid en wereldwijd verkocht vanaf het moment dat hij een baby was tot op de dag van vandaag.

In de rechtszaak die werd aangespannen bij een federale rechtbank in Los Angeles, zei Elden dat zijn ouders nooit hun schriftelijke vrijlating voor de foto's hebben gegeven en niet zijn betaald. De foto werd gemaakt in 1990 in het watercentrum van Pasadena toen de inwoner van Los Angeles vier maanden oud was. De beroemde albumhoes, die wijlen zanger Kurt Cobain uitkoos, toont een naakte baby die onder water zwemt naar een dollarbiljet aan een touwtje.

Elden's juridische team zei in de rechtszaak dat "om ervoor te zorgen dat de albumhoes een diepgewortelde seksuele reactie van de kijker zou veroorzaken, (fotograaf Kirk) Weddle Spencer's 'kokhalsreflex' activeerde voordat hij hem onder water gooide in poses die Spencer's accentueerden en benadrukten blootgestelde geslachtsdelen."

De rechtszaak gaat verder: "als een essentieel onderdeel van een platenpromotieschema dat vaak wordt gebruikt in de muziekindustrie om aandacht te krijgen, waarbij albumhoezen kinderen op een seksueel provocerende manier poseerden om bekendheid te verwerven, de verkoop te stimuleren en oogst media-aandacht en kritische recensies."

Volgens Elden had de grungeband uit de jaren 90 beloofd dat er een sticker op zijn geslachtsdelen zou worden geplakt, maar dat is nooit gebeurd. Elden eist $ 150.000 van elk van de 17 beklaagden die in de rechtszaak worden genoemd - tot grote afschuw van Nirvana-fans.

"Heeft hij er 30 jaar over gedaan om dit uit te zoeken? Geldklopperij", schreef iemand online. "Umm, klaag je ouders aan, kerel. Ze hebben namens jou getekend", voegde een tweede eraan toe. "Vertel me dat je blut bent en een loser zonder me te vertellen dat je blut bent en een loser", merkte een derde op.

"Deze man heeft in het verleden veel interviews gegeven over hoe geweldig het was om de baby op het album te zijn. Hij ziet er nu uit en klinkt als een drugsverslaafde die geen baan kan houden en wat makkelijk geld is. Dit man is een schande. Iedereen zou graag de baby zijn op een van de meest iconische albumhoezen ", schreef een fan online.

"Goede god. Zoek een baanverliezer. De advocaten die deze zaken behandelen, moeten geschorst worden", staat in een commentaar.

Aanbevolen: