Paramore is cool met 'Sing 4 U' van Olivia Rodrigo, maar fans vechten nog steeds

Paramore is cool met 'Sing 4 U' van Olivia Rodrigo, maar fans vechten nog steeds
Paramore is cool met 'Sing 4 U' van Olivia Rodrigo, maar fans vechten nog steeds
Anonim

Muziekfans uit de jaren '00 zullen zich de felle en lieftallige Hayley Williams herinneren, die de frontvrouw is van de geliefde poppunkband Paramore. Ze gaf girlpower zoals geen enkele andere zangeres in de rockmuziek dat destijds deed. Williams en haar band kregen ook media-aandacht voor het verschijnen in de Twilight-soundtrack, met twee van hun nummers als singles. Ze is en zal altijd een inspiratie zijn voor velen die vandaag de dag uiteindelijk artiest zouden worden, en dat geldt ook voor de zangeres "Driver's License" zelf, Olivia Rodrigo.

Ondanks haar immense populariteit dit jaar, is Rodrigo door veel mensen bekritiseerd omdat hij andere artiesten schaamteloos kopieerde. Onlangs lag ze onder vuur voor haar single 'Good 4 U', die veel inspiratie ha alt uit Paramore's 'Misery Business'. Rodrigo heeft Williams en ex-Paramore-bandgenoot Josh Farro gecrediteerd, maar fans van beide artiesten zijn verdeeld over het hele debacle.

Het is één ding om met beide nummers in de war te raken, omdat ze vergelijkbare geluiden hebben, vooral met de melodie van het refrein, maar het samplen van songteksten en soundbites zijn beide gebruikelijke tactieken in muziek en songwriting. Het nummer zelf was niet gesampled, maar er werd nog steeds geprezen dat het een invloed had. Als het andersom was, zou Rodrigo niet alleen beweren dat het nummer haar oorspronkelijke idee was, maar ook de songwriters niet de eer geven.

Sommige Twitter-gebruikers hebben Rodrigo's carrière al "heel" genoemd, hoewel ze tot nu toe slechts één studioalbum heeft uitgebracht. Ze kozen ervoor om haar geen kans te geven om als artiest te groeien, wat oneerlijk is voor iemand die zo jong is als Rodrigo.

Er zijn gebruikers die zelfs verwijzen naar de post van Williams over muziek met vergelijkbare geluiden. Simpel gezegd, Williams is zich ervan bewust en begrijpt dat toevalligheden kunnen gebeuren omdat muziek voortkomt uit emoties en andere bronnen uit iemands leven. Dit overkomt elke artiest, maar met Rodrigo die zoveel aandacht van de media krijgt, staat ze in het epicentrum van deze situatie.

Als er één zorg is die niet zo vaak naar voren is gebracht, is het het feit dat voormalig bandlid Josh Farro ook werd gecrediteerd. Terwijl zijn broer Zac nog steeds in de band zit, was er een contrast in de overtuigingen die de band en Josh hadden. Josh is anti-LHBTQ+ en is daarom uit de band gestapt. Als het enige probleem is dat een homofoob krediet en geld krijgt voor de songcredits, dan zouden fans zich daar meer op moeten concentreren, niet omdat Rodrigo wordt beïnvloed door 'Misery Business'.

Uiteindelijk, als een fan beide nummers leuk vindt, is dat prima. Als de een de voorkeur geeft boven de ander, dan is dat ook prima. Ook al kunnen fans er in dit verhitte debat iets over te zeggen hebben, ze hebben er geen controle over of "Good 4 U" als een vorm van plagarisme wordt geclassificeerd of niet.

Aanbevolen: