Jackie Chan werd om deze schokkende reden door de politie onderzocht

Inhoudsopgave:

Jackie Chan werd om deze schokkende reden door de politie onderzocht
Jackie Chan werd om deze schokkende reden door de politie onderzocht
Anonim

In Hollywood zijn er maar heel weinig mensen die in hetzelfde echelon als Jackie Chan kunnen worden beschouwd. Hij is een enorme superstore over de hele wereld en is zo beroemd geworden dat Chan in de loop der jaren de kans heeft gekregen om met roy alty's over ellebogen te wrijven. Wat nog belangrijker is, Chan heeft miljoenen toegewijde fans verzameld die komen opdagen om elk project waar hij deel van uitmaakt te steunen.

Omdat Jackie Chan zo'n inspirerend mens is, is het logisch dat de meeste aandacht die hij krijgt positief is. Niemand leidt echter een perfect leven, dus het is logisch dat Chan ook te maken heeft gehad met enkele negatieve neveneffecten van zijn carrière. Zelfs met dat in gedachten is het nog steeds verbazingwekkend om te horen dat Chan ooit door de politie is onderzocht om redenen die rechtstreeks verband houden met de bekendheid die hij geniet.

Een ongelooflijke carrière

Gedurende de decennia waarin Jackie Chan in de schijnwerpers stond, heeft hij een van de meest indrukwekkende carrières in de entertainmentgeschiedenis samengesteld. De ster van een hele reeks films die volgens the-numbers.com meer dan $ 2,5 miljard hebben opgeleverd aan de wereldwijde kassa, is een echt bankabele ster. Als gevolg hiervan waren de filmstudio's bereid om de getalenteerde acteur een fortuin te betalen om in hun projecten te schitteren. Volgens celebritynetworth.com is Chan zelfs $ 400 miljoen waard en Jackie verdiende zelfs $ 40 miljoen tijdens de pandemie, verbazingwekkend genoeg.

Aanvankelijk beroemd gemaakt als een getalenteerde krijgskunstenaar en actiester die zijn eigen stunts doet, had Jackie Chan gemakkelijk veel succes kunnen hebben door zich alleen op die vaardigheden te concentreren. In plaats daarvan besloot Chan te schitteren in een hele reeks films die meer gericht waren op zijn komische vaardigheden, naast het demonstreren van een aantal van zijn vechtvaardigheden. Chan toonde bijvoorbeeld zijn komische karbonades in films zoals de Rush Hour en Drunken Masters-filmreeksen. Bovendien had Chan nog een andere carrière waar veel van zijn fans niet van op de hoogte zijn, als platenproducent. Met dat alles in gedachten is het logisch dat alles wat Chan doet veel aandacht krijgt.

Het politieonderzoek

Zoals iedereen die een Jackie Chan-interview heeft gezien, ongetwijfeld zal kunnen beamen, komt de acteur over als een ongelooflijk sympathieke kerel. Als je dat meerekent met het feit dat Chan een miljoen yuan van zijn eigen geld aanbood aan iedereen die een remedie voor COVID-19 kon vinden, is het moeilijk voor te stellen dat iemand Jackie wil aanvallen. Volgens Chan bevond hij zich echter ooit in levensgevaar.

Tijdens een gesprek met het Chinese tijdschrift Southern People Weekly beweerde Jackie dat Chan op een bepaald moment in zijn carrière de Triad-bendes achter zich aan had. Een ongelooflijk gevaarlijke groep, waarbij de Triad-bendes boos op je zijn, is iets waar iedereen bang voor zou moeten zijn. Natuurlijk heeft Jackie Chan fysieke talenten die maar weinig mensen kunnen evenaren. Toch onthulde Chan dat "in het verleden, toen ze me pestten, ik me verstopte in de Verenigde Staten". Uiteindelijk zegt Chan dat dat niet werkte omdat de Triads "het vuur op (hem) openden toen (hij) uit het vliegtuig stapte".

Volgens wat Jackie Chan vervolgens zei in het eerder genoemde interview met het Chinese tijdschrift Southern People Weekly, zou het daarna uiteindelijk tot een hoogtepunt komen. Toen ik terugkeerde naar Hong Kong en buiten at, omringden meer dan 20 mensen me met meloenmessen. Ik haalde een pistool tevoorschijn en had er nog twee verborgen. Ik vertelde hen dat ze te ver waren gegaan. Ik confronteerde ze met twee geweren en zes granaten.”

Helaas voor iedereen die meer over zijn verhaal wil horen, heeft Jackie Chan niet uitgelegd hoe zijn impasse met de bendes tot een einde kwam. Het bleek echter dat Chan al meer dan genoeg had gezegd om zichzelf mogelijk in de problemen te brengen. De reden daarvoor is dat het in Hong Kong hoogst illegaal is om vuurwapens te bezitten zonder vergunning.

Op basis van het verhaal van Chan over de confrontatie die hij had met leden van de Triad-bendes, waren er redenen om te concluderen dat hij de wet had overtreden. Als gevolg hiervan opende de politie van Hong Kong een onderzoek naar de acteur en als ze konden bewijzen dat hij schuldig was aan het hebben van vuurwapens zonder vergunning, zou hij 14 jaar achter de tralies moeten staan. Chan zou later een belangrijk detail van zijn verhaal veranderen toen hij zei dat de impasse niet echt in Hong Kong plaatsvond. Hoewel er geen manier is om te weten of de verandering van het verhaal van Chan het verschil heeft gemaakt, is het belangrijkste dat de politie van Hong Kong hun onderzoek naar het vermeende incident heeft stopgezet.

Aanbevolen: