De waarheid over wat er met Lou Bega is gebeurd

Inhoudsopgave:

De waarheid over wat er met Lou Bega is gebeurd
De waarheid over wat er met Lou Bega is gebeurd
Anonim

Een… Twee… Drie. Vier. Vijf. Wat is er in vredesnaam met de man uit "Mambo Number 5" gebeurd?

Serieus? Weet iemand het?

Lou Bega was zonder twijfel een van de meest geliefde muzikale entertainers, alleen al vanwege "Mambo Number 5" uit 1999. Ook al waren er enkele absoluut verschrikkelijke nummers uit de jaren negentig, althans volgens critici, "Mambo Number 5" was dat zeker niet. Het is zelfs gemakkelijk een van de meest pakkende nummers van het decennium met een van de beste muziekvideo's. Niet alleen dat, maar het heeft uithoudingsvermogen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de zanger, althans in de ogen van de mainstream. Hoewel het lijkt alsof Lou Bega in de totale vergetelheid is verdwenen, is de man vandaag nog steeds aan het werk. Dit is wat er echt met hem is gebeurd…

Zijn eerste en laatste hitnummer

"Mambo Number 5" is nog steeds een ongelooflijk populair karaoke-nummer en het stopt bijna altijd een millennial in hun tracks als ze het in de auto horen. Het heeft gewoon het soort ritme dat iemands aandacht trekt en het door de lijst met vrouwen houdt waarmee Lou relaties heeft gehad. Volgens Vanity Fair weet Lou waarom zijn nummer zo populair is gebleven.

"Er zijn twee niveaus. Het oppervlakkige niveau waar we allemaal van genieten. We dansen erop - het is vreugdevol", zei Lou Bega tegen Vanity Fair. "Dan is er een dieper niveau. Als je er echt naar luistert als een lied, gaat het eerste couplet eigenlijk over berouw."

Hij vervolgde door te zeggen: "Mambo maakt je gelukkig, Latin muziek maakt je gelukkig, het is seksueel, het is erotisch, energiek. Ik denk dat dat het punt is."

Ongeacht waarom het zo'n klassieker is gebleven, het is gewoon onmogelijk dat Lou wist dat hij goud zou gaan halen in de muziekindustrie. Toen hij begon als rapper was hij nog David Lubega. Zijn wereld veranderde toen een muziekproducent hem vastpakte en hem kennis liet maken met een catalogus met oude muziek, waaronder de instrumentale versie van "Mambo Number 5", die eind jaren veertig werd geschreven.

Oorspronkelijk was het een Cubaans stuk geschreven door Pérez Prado. Veel van de beat die we kennen en waar we van houden was aanwezig in 1949, maar alle teksten zijn geschreven door Lou en geïnspireerd door zijn echte leven.

"Ik ging met veel aardige dames uit toen ik jonger was", zei hij ooit in een interview. "Deze namen uit mijn verleden, weet je, kwamen net naar me toe en ik schreef het op, kreeg de melodie en de rest is geschiedenis."

Het oude nummer werd het basisnummer van zijn eerste en meest succesvolle single tot nu toe. Het was niet alleen een hit in Noord-Amerika, maar het nam Europa volledig over. Het stond zelfs 20 weken aan de top van de Franse hitparade. De release van "Mambo Number 5" werd gevolgd door zijn album, "A Little Bit Of Mambo". Het album deed het redelijk goed, maar het was duidelijk dat mensen het eigenlijk alleen voor "Mambo Number 5" kochten. Zijn vervolgalbum in 2001 was beslist minder succesvol en zijn derde in 2005 haalde de hitparade niet eens.

Vanaf daar leek Lou Bega van de aardbodem te verdwijnen. Natuurlijk is Lou lang niet de enige beroemdheid die is verdwenen. Zelfs Richard Simmons is nergens te bekennen. Maar voor liefhebbers van "Mambo Number 5" is het gebrek aan aanwezigheid van Lou in de industrie een teleurstelling.

Waar Lou Bega is verdwenen

Het lijdt geen twijfel dat Lou Bega weet dat hij nooit de magie van zijn eerste hit heeft kunnen heroveren. En het lijdt ook geen twijfel dat hij weet dat Noord-Amerika hem ziet als een "one-hit wonder". Sindsdien is de man echter blijven werken. Natuurlijk hebben zijn albums in de VS en Canada niet aan de verwachtingen voldaan, maar Europa en Latijns-Amerika zijn dol op hem.

Lou's vijfde studioalbum, "A Little Bit Of '80s", kwam uit in 2013 en deed het redelijk goed over het hele continent, vooral in Duitsland, waar zijn fanbase absoluut enorm is. En Lou was slim om een album te maken met hits uit de jaren 80 zoals "Smooth Operator" van Sade, "I'm So Excited" van The Pointer Sisters en "Karma Chameleon" van Culture Club, omdat zijn Duitse fans dat geweldig vinden. soort muziek.

Toch lijdt het geen twijfel dat Lou enigszins teleurgesteld is dat hij niet in staat is geweest zijn carrière nieuw leven in te blazen. Tegenwoordig is Lou open voor bedrijfsevenementen en is ze vrij groot aanwezig op Instagram. Hij deelt een groot deel van zijn leven met zijn volgelingen. Maar het zijn vooral foto's van hem op vakantie met zijn gezin, interactie met fans, paardrijden en flashbacks naar toen hij een van de grootste muzikale acts ter wereld was.

Aanbevolen: