Waarom fans boos zijn over wat er met Russell Brand is gebeurd

Inhoudsopgave:

Waarom fans boos zijn over wat er met Russell Brand is gebeurd
Waarom fans boos zijn over wat er met Russell Brand is gebeurd
Anonim

We denken dat we niet meer verrast kunnen worden door iets dat Russell Brand doet. Hij begon als een grappig personage. Toen veranderde hij in de slechterik die iedereen haatte omdat hij het uitmaakte met Katy Perry via sms. Daarna verdween hij een tijdje en kwam terug met een aantal nieuwe kijk op de wereld die op zijn zachtst gezegd interessant zijn. Hij lijkt terug te zijn gekomen met nieuwe ideologieën die niet passen bij de meeste fans. Sterker nog, fans zijn niet zo blij dat hij lijkt te denken dat hij nu alles over het universum weet. Hij is openhartig geworden, maar fans kunnen ook hun mening geven.

Wanneer is het merk Russell veranderd?

Brand heeft de laatste tijd veel nagedacht, maar zijn opvattingen over verschillende dingen zijn niet per se correct. KQED schrijft dat Brand graag praat over 'economische ideologie'. Hij zei: "Ik denk dat een economische ideologie in strijd is met de spirituele ideologieën die we moeten aannemen als we onze planeet en de mensheid willen redden." Wat dat ook betekent.

KQED schrijft dat het kritieke keerpunt in Brands drastische verandering plaatsvond toen de komiek (is hij nog steeds?) in 2013 op reis ging naar Afrika voor Comic Relief. Nadat hij de erbarmelijke omstandigheden in het land had gezien, kon Brand geloof niet hoe hij leefde als een beroemdheid (soort van). Van daaruit begon Brand op intellectuele plaatsen te verschijnen. Hij was gastredacteur van The New Statesman en verscheen op de BBC Newsnight. Het veroorzaakte controverse, want eerlijk gezegd, wie is Brand om met het Britse publiek over actuele zaken te praten?

Junkee schreef op hun site over beide gebeurtenissen en zei: "Brand greep beide kansen om uitgebreid te razen over corrupte politici, de kwaadaardige elite en waarom je niet zou moeten stemmen. Zoals altijd was hij erg geestig en vermakelijk."

Dit is wat Brand te zeggen had in The New Statesman: "Hoor je dit, regelmatige New Statesman-lezer, die met irritatie bladert dat de cultuur van beroemdheden zojuist de kont van een andere heilige koe en een Halloween-haired, Sachsgate heeft verbannen -acterende, estuarium-zeurende, met glitter gelakte, priapische berk is onterecht op een andere culturele sokkel gehesen, maar - jonge mensen, arme mensen, niet-rijke mensen, de meeste mensen geven geen fuck om politiek."

"Het is een trieste weerspiegeling van de erbarmelijke staat van de politiek en de media dat het aan een beroemde komiek als Russell Brand toekomt om de waarheid tegen de macht te spreken - en een nog droeviger reflectie waar de reguliere culturele commentatoren zelf niet toe in staat zijn zelfs zijn kernboodschap begreep", schreef Nafeez Ahmed in The Guardian, terwijl Elizabeth Renzetti van de Globe and Mail meldde: "De tirade van meneer Brand raakte een grote, koperachtige snaar; hij heeft vorm gegeven aan een diepgeworteld gevoel van woede en frustratie, vooral onder de hebben-niet-generatie." Dit was gevaarlijk om te zien, en we kenden de term 'nepnieuws' nog niet eens.

Tegen 2014 verklaarde hij in feite dat hij een pad wilde inslaan dat zowel spiritueel als politiek activisme had. In zijn boek Revolution, schrijft Brand dat jaar: "De oplossing is niet roem of geld of enige voorbijgaande versiering van het individu. De enige revolutie die de wereld echt kan veranderen, is die in je eigen bewustzijn, en de mijne is al begonnen."

In zijn documentaire uit 2014, Russell Brand: A Second Coming, zegt hij: "Beroemdheid, macht en geld zijn bulls--t. Ik heb nu gezien wat er gebeurt als je geld verdient in Hollywood. Het is een fantasiewereld Niets is echt." Sindsdien voert hij campagne voor betere hulp bij drugsverslaving en heeft hij twee Netflix-documentaires over dit onderwerp gemaakt. Dit zijn allemaal prachtige dingen, maar toch, dit is Brand waar we het over hebben. Brand is zelfs teruggekeerd naar school om religie en wereldpolitiek te studeren. Dan is er zijn YouTube-kanaal, waar hij zich graag uitspreekt over een hele reeks onderwerpen.

Fans waarderen niets wat hij zegt

Toen Brand verscheen op Dax Shepard's Armchair Expert-podcast, konden fans op Reddit niet de moeite nemen om te horen wat hij te zeggen had. "Wauw, ik kreeg hoofdpijn van het luisteren naar deze lowkey", schreef een fan. "Ik hou van de ideeën van Russell, maar hij praat te snel en wordt poëtisch op een manier die totaal onnodig aanvoelt." Een andere gebruiker was het daarmee eens en schreef: "Ik voelde precies hetzelfde. Ik heb het halverwege uitgeschakeld."

Onlangs kreeg Brand reactie van fans omdat hij meer rechts dan links begon te leunen en scepsis uitte over het belang van de Covid-19-vaccins. Hij lijkt ook rechtse samenzweringen te volgen en praat erover op zijn YouTube-kanaal. Een van zijn meest recente YouTube-video's, getiteld "Trump was RIGHT About Clinton & Russia Collusion!!" ging viraal.

Fans wogen meteen mee. "Ik ben geïnterviewd door Russell Brand. Ik denk dat Brand over het algemeen slim en goed bedoeld is. Ik ben er ook zeker van dat de som van zijn kennis over het Trump-Rusland-schandaal hondsdol is", twitterde auteur en politiek columnist Seth Abramson. "Het enige dat hier is gebeurd, is dat Glenn Greenwald een ander teken voor zijn desinformatie vond."

"Ik zou Russell Brand welkom heten bij de QAnon-sekte, maar laten we eerlijk zijn: hij belichaamt al jaren hun extremistische mentaliteit. Het is alleen dat zijn narcisme eindelijk zijn drang om anderen te helpen inhaalde en ik ben er verdrietig over, " zei een persoon.

"Dus we zijn Russell Brand definitief kwijt. Ik wist dat hij naar rechts afdreef, maar dit is zo teleurstellend. Omdat hij vroeger zo'n briljante geest had", schreef een andere gebruiker.

Wie weet hoe ver Brand zal gaan met zijn laatste openbaring over politiek, maar het begint sommige van zijn fans boos te maken die gewoon willen dat hij terugkeert naar zijn komische dagen. Nu lijkt het alsof hij wil prediken, en hij ziet er ook nog eens uit.

Aanbevolen: