Chrissy Teigen zegt dat het een 'droevige dag voor Amerika' is, aangezien Texas de meeste abortussen verbiedt

Inhoudsopgave:

Chrissy Teigen zegt dat het een 'droevige dag voor Amerika' is, aangezien Texas de meeste abortussen verbiedt
Chrissy Teigen zegt dat het een 'droevige dag voor Amerika' is, aangezien Texas de meeste abortussen verbiedt
Anonim

Chrissy Teigen is de nieuwste beroemdheid die zich bezighoudt met het extreme abortusverbod in Texas.

Vanaf 1 september is in Texas een nieuwe wet van kracht geworden die abortussen na zes weken zwangerschap verbiedt. Dit is lang voordat veel mensen weten dat ze zwanger zijn.

Chrissy Teigen reageert op het afschuwelijke abortusverbod in Texas dat in de wet wordt omgezet

Texas' bijna totale verbod op abortus stelt burgers in staat om abortusaanbieders en iedereen die iemand helpt een abortus te laten plegen, aan te klagen. Dit omvat degenen die hen een lift naar een kliniek geven of financiële hulp bieden om een abortus te krijgen.

De wet zal ook geen uitzonderingen maken voor gevallen van verkrachting of incest.

Teigen ging naar haar Instagram nadat de wet van kracht werd. Ze deelde een fragment uit een interview dat komiek en activist Lindy West gaf op The Daily Show With Trevor Noah.

"nog een trieste dag voor Amerika", schreef Teigen eenvoudigweg bij de afbeelding.

In het interview legde West uit welke demografische gegevens de nieuwe wet het meest zal schaden.

"Anti-keuzemensen proberen abortus niet te stoppen, ze proberen wetgeving vast te stellen voor wie wel en niet abortus mag laten plegen. Omdat conservatieve politici - hun vrouwen en minnaressen en dochters altijd in staat zullen zijn om een abortus te ondergaan ergens, "zei West.

"Alle anti-keuze retoriek doet mensen generaties lang in armoede gevangen houden. Dat is het doel en als het niet het doel was, zouden ze hun tijd en geld besteden aan uitgebreide seksuele voorlichting, gratis anticonceptie en gratis anticonceptie, " West toegevoegd.

Het lijkt erop dat Teigen, die vorig jaar opende met haar doodgeboorte, achter elk woord stond dat door West werd gezegd toen ze deze afbeelding deelde en de komiek tagde.

"Tijd om (weer) de straat op te gaan. Ik kan niet geloven dat ik in de vijftig ben en we maken hier OPNIEUW ruzie over. Koop er geen als je er geen wilt, maar je religieuze ideologie heeft geen plaats in het dicteren van andermans leven en juridische (voorlopig) medische beslissingen", merkte een volgeling van Teigen op.

"Kunnen we het hebben over hoe snel ze hier anti-keuze zijn, maar voor vaccinaties zeggen ze snel dat mijn lichaam mijn keuze is, " was een andere opmerking.

Beroemdheden delen hun ervaringen

Verschillende beroemdheden uiten hun verontwaardiging over het verbod en delen bronnen voor mensen overal, evenals hun eigen ervaringen.

"Het nieuwste abortusverbod in Texas, SB8, geeft politici, buren en zelfs vreemden het recht om diegenen aan te klagen die na 6 weken abortus geven - of patiënten helpen deze te krijgen. De tijd om te vechten voor onze reproductieve gezondheid & rechten is nu!" komiek Amy Schumer schreef op Instagram.

Texaanse actrice Allison Tolman, bekend van haar rol in het eerste seizoen van Fargo, opende haar eigen abortus op Twitter.

Bij de gratie van God kreeg ik mijn ongewenste universiteitszwangerschap vroeg en kon ik een medicamenteuze abortus ondergaan - een pil en een zetpil en wat krampen en bloedingen. Ik woonde toen in Texas. Ik was 20 jaar oud. De vader zat op school met een predikerszoonbeurs, 'schreef Tolman.

"Maar weet je dat ze me nog steeds dwongen om een echo te laten maken, een foto van de piepkleine witte vlek hebben geprint en die aan mij hebben gegeven met mijn recepten?" voegde ze eraan toe.

Ondertussen organiseren organisaties voor abortusrechten ook protesten en demonstraties in Texas in tegenstelling tot de wet.

Aanbevolen: