Welk Eminem-album veroorzaakte de meeste controverse toen het uitkwam?

Inhoudsopgave:

Welk Eminem-album veroorzaakte de meeste controverse toen het uitkwam?
Welk Eminem-album veroorzaakte de meeste controverse toen het uitkwam?
Anonim

Eminem is geen onbekende in controverse, en tijdens zijn dertigjarige carrière heeft hij veel aandacht gekregen voor zijn onbeschaamde teksten en bereidheid om moeilijke thema's aan te pakken via zijn muziek. Het elfde studioalbum van de rapper, Music to be Murdered By, dat vorig jaar werd uitgebracht, kreeg kritiek op de tekst van het nummer " Unaccomodating", dat verscheen. om de Britse Manchester Arena Bombing in 2017 te belichten, en kreeg gemengde reacties van muziekrecensenten.

Als een van de best verkochte en meest geprezen hiphopartiesten aller tijden, hebben de muziekalbums van Eminem altijd de aandacht getrokken van zowel fans als critici, en ze hebben allemaal voor rimpelingen gezorgd in de hedendaagse muziekscene, met problemen als zoals geweld, drugsgebruik, onrecht en misbruik. Hier bekijken we een lijst met Eminem's albums en ontdekken welke de meeste controverse veroorzaakte bij de release.

9 'The Eminem Show' - 2002

De Eminem Show Album Cover
De Eminem Show Album Cover

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de censoren vandaag zullen verrassen, demonstreerde Slim Shady's The Eminem Show het unieke talent van de rapper voor het schrijven van provocerende teksten, met zijn gebruikelijke doorspekt van godslastering. Naast zijn eigen persoonlijke ervaring van roem en succes, verkennen de nummers ook Eminems politieke commentaar, inclusief zijn reactie op 9/11, de regering-Bush-Cheney en de Amerikaanse politiek in het algemeen.

8 ' The Marshall Mathers LP' - 2000

Eminem bracht The Marshall Mathers LP uit in 2000
Eminem bracht The Marshall Mathers LP uit in 2000

Slim Shady's derde studioalbum, The Marshall Mathers LP, trok veel aandacht van fans en critici en werd zwaar bekritiseerd vanwege enkele gewelddadige en homofobe teksten. Het genre-buigende album ging over pijnlijke persoonlijke gevoelens voor de rapper, gezien zijn roem en de ineenstorting van zijn huwelijk, en werd een van de snelst verkopende albums aller tijden. Nummers als 'Stan' en 'The Real Slim Shady' werden opvallende hits, maar stonden bekend om hun donkere thema's en sterk gebruik van godslastering.

7 'Herstel' - 2010

Eminem's Recovery-album
Eminem's Recovery-album

Misschien een van de minst controversiële releases van Eminem, gaf Recovery de rapper een hoopvollere richting, toen hij eindelijk vrede sloot met zijn verleden. De controverse kwam minder van de muzikale teksten en meer van de videoclip die het nummer 'Space Bound' begeleidde, waarin actrice Sasha Grey, die de vriendin van de rapper speelt, wordt gewurgd en Eminem zelfmoord pleegt door zichzelf neer te schieten. De ster werd beschuldigd van het gebruik van schoktactieken, en het nummer en de video kregen een bijzonder negatieve reactie.

6 'The Slim Shady LP' - 1999

Eminem's Slim Shady LP albumhoes
Eminem's Slim Shady LP albumhoes

Het album dat Eminem stevig heeft verankerd in de rapscene, The Slim Shady LP uit 1999, wordt beschouwd als een van de beste albums aller tijden. Het succes ging gepaard met een behoorlijke hoeveelheid kritiek op de vermeende mysogynistische thema's, waarbij sommigen beweerden dat de rapper huiselijk geweld aanmoedigde en de Amerikaanse jeugd corrumpeerde. Hij verdedigde zichzelf in een interview met Rolling Stone en zei: "Mijn album is niet voor jongere kinderen om te horen. Het heeft een adviessticker en je moet achttien zijn om het te krijgen. Dat betekent niet dat jongere kinderen het niet zullen krijgen, maar ik ben niet verantwoordelijk voor elk kind dat er is. Ik ben geen rolmodel, en ik beweer ook niet dat ik dat ben."

5 'Encore' - 2004

Eminem voor Encore-album
Eminem voor Encore-album

In wat werd beschouwd als het laatste album van Eminem, zorgde de rapper voor controverse over zijn anti-Bush-teksten. De regel 'Fck money, ik rap niet voor dode presidenten. Ik zie liever de president dood' uit het nummer 'We as Americans' trok zoveel aandacht dat de Amerikaanse geheime dienst besloot de beschuldigingen te onderzoeken dat Eminem de zittende president rechtstreeks bedreigde. Michael Jackson was ook het doelwit in de video voor 'Just Lose It' en was naar verluidt van streek door de vertolking. Velen waren teleurgesteld over de kwaliteit van het album, hoewel nummers als 'Like Toy Soldiers' en 'Mockingbird' nu tot de beste van Eminem worden gerekend.

4 'Terugval' - 2009

Eminem's Relapse-album
Eminem's Relapse-album

Na een pauze van vier jaar keerde Marshall terug met zijn conceptalbum Relapse, waarop het alter ego Slim Shady terugkeerde, en de eigen ervaringen van de rapper in de afkickkliniek voor drugsverslaving. Naast de thema's horror en drugsmisbruik, stond het album bekend om zijn interesse in de mentaliteit van seriemoordenaars - een onderwerp dat de zanger fascineert. In een gesprek met The New York Times zei Eminem: "Je luistert naar deze mensen die praten, of je ziet ze, ze zien er zo gewoon uit. Hoe ziet een seriemoordenaar eruit? Hij lijkt nergens op. Hij lijkt op jou. Je zou kunnen naast één wonen. Als ik naast jou woonde, zou jij dat kunnen zijn."

3 'Kamikaze' - 2018

Eminem's Kamikaze-album
Eminem's Kamikaze-album

In reactie op de negatieve ontvangst van zijn vorige album Revival, kwam Eminem vechtend terug en bracht Kamikaze uit - een vurige, met diss-tracking gevulde plaat die aanzienlijke controverse veroorzaakte. Eminem lanceerde aanvallen op collega-muzikanten Machine Gun Kelly en Ja Rule, waarmee hij al lang ruzie had, hield zich niet in met zijn agressieve teksten en begon muzikale oorlogen tussen de artiesten - die als reactie daarop hun eigen diss-tracks uitbrachten. Eminem werd ook bekritiseerd voor zijn aanval op collega-rapper Tyler, the Creator, waarbij hij de homofobe smet 'flikker' in zijn songtekst van het nummer 'Fall' gebruikte.' Later verontschuldigde hij zich voor de taal die in een interview werd gebruikt.

2 'The Marshall Mathers LP 2' - 2013

Eminem bracht The Marshall Mathers LP uit in 2000
Eminem bracht The Marshall Mathers LP uit in 2000

Eminem's The Marshall Mathers LP 2, een vervolg op zijn eerdere album, werd goed ontvangen door critici vanwege de experimentele stijl die old-school hiphop en vintage geluiden bevatte - maar het was niet immuun voor kritiek voor het gebruik van homofobe taal door de artiest in zijn teksten, vooral in nummers als 'Rap God'. Desondanks beweerde Eminem het sentiment achter dergelijke woorden niet te steunen. "Ik maak zelf ook grappen met andere mensen", zei hij tegen een interviewer, "maar de echte ik die hier nu met jou zit te praten, heeft helemaal geen problemen met homo's, hetero's, transgenders."

1 'Muziek om door vermoord te worden' - 2020

Eminem's Music to be Murdered By album
Eminem's Music to be Murdered By album

2020's Music to be Murdered By werd het negende bestverkochte album van het jaar en toonde een verandering in artistieke richting voor Slim Shady. De track 'Darkness' vertelt het verhaal van de Las Vegas Shooting 2017 vanuit het perspectief van aanvaller Stephen Paddock, en kreeg evenveel applaus en afkeer vanwege het moeilijke onderwerp. Evenzo trok het nummer 'Unaccomodating' negatieve aandacht omdat het refereerde aan de Manchester Arena Bombing in 2017 tijdens een Ariana Grande-concert, waarbij veel fans om het leven kwamen en verschillende gewonden vielen, met de regels 'But I''m consider screaming, "bombs away", op de game / Alsof ik buiten een concert van Ariana Grande wacht.' Ondanks deze controverse werd het album ook geprezen vanwege zijn bereidheid om alternatieve standpunten te overwegen tijdens tragische gebeurtenissen. Het is niettemin het meest controversiële album van Eminem tot nu toe.

Aanbevolen: