Hoe close waren Naomi Campbell en Gianni Versace?

Inhoudsopgave:

Hoe close waren Naomi Campbell en Gianni Versace?
Hoe close waren Naomi Campbell en Gianni Versace?
Anonim

24 jaar geleden stierf Gianni Versace op 50-jarige leeftijd. Hij werd neergeschoten door de moordenaar Andrew Cunanan op de trappen van zijn herenhuis in Miami Beach. FBI-agenten zeiden dat de twee elkaar eerder in San Francisco hadden ontmoet. De aard van hun relatie en de bedoeling achter de misdaad blijven tot op de dag van vandaag echter een mysterie. Cunanan pleegde acht dagen na de moord zelfmoord door schot in een luxe woonboot.

Meer dan 2.000 mensen gingen naar de begrafenis van Gianni in de kathedraal van Milaan. Enkele van de spraakmakende gasten waren Caroline-Bessette Kennedy, Elton John en prinses Diana, die een maand later omkwam bij een auto-ongeluk. De dag na de tragische gebeurtenis deed Naomi Campbell een emotioneel interview waarin ze haar herinneringen deelde met de ontwerper die "haar als een vrouw met veel respect behandelde."Mensen realiseerden zich toen dat ze een hechte relatie had met de couturier.

Hoe Naomi Campbell hoorde van de dood van Gianni Versace

De oprichter van Fashion for Relief onthulde dat ze naar Rome reed "om voor Gianni te gaan werken" toen ze hoorde van zijn dood. "Ik kreeg een telefoontje tien minuten voordat ik in Rome aankwam en ik geloofde het niet", zei ze terwijl ze haar tranen afveegde. "Ik stapte uit, stopte de auto, toen stapte ik weer in de auto en iemand belde me en zei dat het niet waar was; het was een vergissing. Toen ik daar aankwam en Donatella zag…" Het model kon het niet zeg de woorden.

Toen hem werd gevraagd wat de ontwerper speciaal maakte, zei Naomi: "Hij was een heel bescheiden persoon. Hij zou alleen over straat lopen. Hij zou nooit denken dat hij een lijfwacht of iets anders nodig had, want hij zou gaan overal in zijn eentje." Op het moment dat hij werd vermoord, liep Gianni van het nabijgelegen News Cafe naar huis om zijn ochtendbladen te halen. Hij ging meestal met zijn assistent mee, maar besloot die dag alleen te gaan. Zijn voormalige stylist, Dean Aslett, was getuige van het allemaal. Hij bleef in het landhuis en wachtte tot Gianni terugkwam van zijn wandeling.

In hun iconische relatie tussen ontwerper en muze

20 jaar later werd het supermodel gevraagd om die uitdagende tijden opnieuw te beleven in een interview met Vogue Italia. "Oh God, nee, het is schokkend", zei ze over het overlijden van haar mentor en vriend. "Ik wilde niet terug naar Amerika en in de weken daarna zocht ik een huis in Parijs. Ik accepteerde niet dat in het land waar ik woonde zoiets vreselijks kon gebeuren." Daarna vertelde ze hoe ze het mode-icoon voor het eerst ontmoette - een toevallige ontmoeting in New York in 1987.

Haar voormalige kamergenote, Christy Turlington, belde om te zeggen dat ze thuis een paar schoenen was vergeten. Ze zei dat iemand ze zou nemen. Het bleek de echtgenoot van Donatella te zijn, Paul Beck. Hij nodigde Naomi uit om met hen mee te gaan naar een etentje omdat ze alleen thuis was. "Ik was verlegen en zei geen woord tijdens het eten. Maar vanaf die dag wilde hij [Gianni] me altijd bij zich hebben", herinnert de No Filter met Naomi-host zich.

Ze zei ook dat de rest van Gianni's Girls elk drie outfits droeg terwijl zij er tien kreeg. "Aan degenen die protesteerden, antwoordde hij: 'Naomi kan het'", zei de Making the Cut-rechter. Ze zei dat Gianni haar in veel opzichten hielp groeien als persoon. Ze zei dat hij haar herhaaldelijk zou zeggen: "Om mezelf te versterken, te verbeteren, om uit de comfortzone te komen en verder te gaan. Ik zei hem 'het is onmogelijk, je hebt overdreven verwachtingen van mij!' Maar hij had gelijk."

Ze voegde eraan toe dat Gianni, die haar privé aansprak als 'zus', haar veel dingen wilde leren. "Een paar weken voordat hij stierf, wilde hij me meenemen naar het Louvre, om me te informeren over schoonheid", zei ze. "Hij heeft me zoveel geleerd, hij was een echte kleermaker die alles persoonlijk tekende en naaide." Naomi zei dat ze ook van Gianni de vaardigheid had geleerd om "anderen te laten geloven dat hij naar hen had geluisterd, zelfs als hij alles op zijn eigen manier deed."

Het supermodel blijft hulde brengen aan haar overleden broer en voogd. Op zijn 24e sterfdag plaatste Naomi een foto van haar baby in een Versace-outfit. Ze onderschrift: “ik hou van je Gianni Versace.” Op een gegeven moment probeerde ze het herenhuis in Miami Beach te kopen, dat nu een luxe hotel is. "Ik vind het komen en gaan van mensen een belediging. Zoals het feit dat ze er feesten in organiseren een belediging is", zei ze. "Dat huis moet worden omgevormd tot het Versace Museum." Helaas werd het bod van Naomi op het laatste moment overboden.

Aanbevolen: