Boy Bandleden die veel te jong stierven

Inhoudsopgave:

Boy Bandleden die veel te jong stierven
Boy Bandleden die veel te jong stierven
Anonim

Boybands zijn bijna synoniem voor jeugd en levendigheid, aangezien de leden voornamelijk tienerjongens zijn in de bloei van hun carrière, sportieve babyfaces, lenige lichaamsbouw en briljante zang- en dansvaardigheden. Boybands zijn doorgaans beroemd geweest gedurende een explosieve periode, vaak in de jaren '80, '90 en '00, en de leden gaan meestal verder met solocarrières of vestigen zich in het gezinsleven lang na de hoogtijdagen van de groep.

Maar sommige boybandleden hebben daar niet de kans voor gekregen, ze stierven tragisch voor hun tijd, voor jaren van reünietours en benefietshows voor nostalgische fans, en sommigen zelfs net terwijl hun groep op zijn hoogtepunt was. Dit zijn de boybandleden die uit de krantenkoppen zijn geglipt, wiens bandleden hun erfenis voortzetten door hen waar mogelijk te eren. Hier zijn alle boybandleden die veel te jong zijn overleden.

9 Rich Cronin

Als je de naam Rich Cronin niet kent, controleer dan opnieuw. Waarschijnlijk wel. Hier geven we je een hint: "Toen ik je ontmoette, zei ik dat mijn naam Rich was, je ziet eruit als een meisje uit Abercrombie and Fitch." De frontman van de LFO schreef wat het grootste nummer van de groep zou worden, "Summer Girls", en wat ons enkele beroemde regels opleverde die onze jaren 90-dromen achtervolgen: "New Kids on the Block had een heleboel hits, Chinees eten maakt me ziek." Rich Cronin genoot eind jaren '90 en begin jaren '00 veel succes met de 3-koppige boyband (samen met Devin Lima en Brad Frischetti) samengesteld door boybandmagnaat en oplichter Lou Pearlman. De in Boston geboren ster stierf tragisch in 2010 toen hij een beroerte kreeg die verband hield met complicaties van zowel leukemie als een stamceltransplantatie. Hij was net 36 jaar oud.

8 Devin Lima

Ja, je leest het goed. Devin Lima, de bandmaat van Rich Cronin in LFO, stierf ook, waardoor Brad Frischetti het laatste levende lid van LFO bleef. In 2018 verloor Devin Lima zijn strijd tegen kanker in stadium 4 op 41-jarige leeftijd. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe verdrietig en eenzaam dit moet voelen voor Brad Frischetti. Op het moment van de dood van Devin Lima, plaatste hij op Twitter: "Het is met een echt gebroken hart om te zeggen dat mijn broer Harold 'Devin' Lima vanmorgen vroeg is overleden na een dappere strijd tegen kanker", zei hij. "Devin, zoals de wereld hem kent, was een buitengewoon talent, een liefhebbende vader voor zijn zes kinderen en een liefhebbende partner voor hun moeder." Brad Frischetti treedt nog steeds op en neemt deel aan evenementen om de LFO-herinnering levend te houden.

7 Les McKeown

Muziekhistorici noemen de Bay City Rollers de katalysator voor de boyband als concept, hoewel die term nog tientallen jaren verwijderd was van zijn geboorte toen de Bay City Rollers in de jaren zeventig actief waren. Les McKeown leidde de Schotse popgroep, vooral bekend van hits als "I Only Want to Be With You" en "Money Honey." Hij stierf net dit voorjaar aan een hartaanval in zijn huis en hoewel hij 65 jaar oud was, had hij ongetwijfeld nog vele goede levensjaren te gaan, en liet hij een vrouw, Peko, en een zoon, Richard achter.

6 Stephen Gately

De Ierse groep Boyzone domineerde de boybandscene vanaf 1993, en als co-leadzanger genoot Stephen Gately enorm veel succes met de groep en een redelijk succesvolle solocarrière. Zijn fans en bandleden waren geschokt en er kapot van toen zijn lichaam werd ontdekt in het huis dat hij deelde met zijn partner in oktober 2009. Hij was pas 33. Uit post-mortem- en toxicologische tests bleek dat hij was overleden als gevolg van aangeboren hartfalen; hij was zich niet bewust van een hartaandoening.

5 Ray Reyes

Je kunt niet over boybands praten zonder te praten over Menudo, de Latino-groep die de jaren tachtig domineerde en wiens beroemdste voortgebrachte succesverhaal dat van Ricky Martin is. Hoewel de leden van de groep fluctueerden, bestond de line-up uit het gouden tijdperk uit 7 tienerjongens, waaronder Ray Reyes. Hij werd beroemd uit de groep gedwongen toen hij een groeispurt kreeg waardoor hij te lang werd voor het jonge jongensimago van de groep, maar hij leidde in 1997 een succesvolle reünietour die fans overal in vervoering bracht. De Puerto Ricaanse zanger stierf in april 2021 op 51-jarige leeftijd aan een zware hartaanval.

4 Anthony Galindo

Venezuelen Menudo-lid Anthony Galindo stierf in oktober 2020 op 41-jarige leeftijd nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen voor zelfmoordpogingen. Zijn familie stelt dat zijn depressie werd veroorzaakt door de COVID-shutdown, en in het bijzonder door alle muzikale optredens en optredens die werden geannuleerd. Dit maakt Menudo de tweede boyband waarvan meer dan één vorig lid is overleden, samen met LFO.

3 Jonghyun

De hoofdzanger van de Zuid-Koreaanse groep Shinee, Jonghyun, stierf in december 2017 op 27-jarige leeftijd door zelfmoord na een lange strijd met een slopende depressie. Alle opbrengsten van zijn postume album Poet I Artist gingen naar het opzetten van een liefdadigheidsstichting die zijn familie nu exploiteert en gebruikt om jonge artiesten te ondersteunen.

2 Chris Trousdale

Als je in 2000 met je ogen knipperde, heb je het succes van Dream Street misschien gemist. Trek gewoon "It Happens Every Time" op Spotify en luister; je krijgt zo'n beetje het beeld. De groep bestond uit vijf jonge jongens, waaronder Jesse McCartney, de tienerjongensensatie die later een succesvolle solocarrière zou hebben. Chris Trousdale was net 34 toen hij stierf in juni 2020. Hoewel veel verkooppunten meldden dat hij stierf aan COVID-19, meldt zijn familie dat het een niet bekendgemaakte ziekte was, niet het coronavirus. Zijn 35ste verjaardag was slechts 9 dagen later en zijn bandleden verzamelden zich voor een virtueel optreden van de eerder genoemde single.

1 Kim Jong-Hyun

Het icoon van de Koreaanse popgroep, beter bekend als Yohan, van de groep TST, stierf in juni 2020 op 28-jarige leeftijd. TST had net een single uitgebracht voorafgaand aan een gepland album toen de zanger stierf en zijn groepsgenoten en fans verwoestte. Zijn doodsoorzaak blijft geheim in opdracht van zijn familie.

Aanbevolen: