De waarheid over de relatie tussen Quentin Tarantino en Jay Leno

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie tussen Quentin Tarantino en Jay Leno
De waarheid over de relatie tussen Quentin Tarantino en Jay Leno
Anonim

Quentin Tarantino heeft enkele van de sterkste werkrelaties in Hollywood opgebouwd. Hoewel hij een zeer controversiële relatie heeft gehad met de nu in ongenade gevallen Harvey Weinstein, is hij close geworden met veel van zijn terugkerende sterren. Wanneer Quentin een acteur vindt van wie hij houdt, doet hij er alles aan om ervoor te zorgen dat hij met hen kan blijven werken. En deze relatie stroomt meestal uit de grenzen van de creatieve wereld naar zijn persoonlijke leven. Quentin heeft bijvoorbeeld een sociale relatie met Christoph W altz, die in twee van zijn films speelde. Brad Pitt is ook iemand die Quentin graag om zich heen heeft, ondanks het feit dat er iets aan hem is dat de filmmaker diep irriteert.

Buiten Quentins creatieve samenwerkingen worden zijn relaties wat lastiger. Hij heeft een paar grote vetes gehad met andere beroemdheden, met name regisseur Spike Lee. Maar Quentin heeft ook enkele van de meest opvallende namen in de nachtelijke televisie gekruist. Dit geldt zeker voor voormalig Tonight Show-presentator Jay Leno. Hier is de rommelige waarheid over hun relatie…

Quentin werd gepleisterd op de Tonight Show en Leno was niet blij

Jay Leno had een zeer strak schip toen hij presentator was van The Tonight Show, in navolging van Johnny Carsons iconische run als presentator. Hoewel Jay destijds de meest bekeken presentator van een talkshow op de late avond was, hielden velen niet van zijn formules en strikte beperkingen op comedy. Kortom, Jay nam geen grote creatieve risico's zoals zijn belangrijkste concurrent, David Letterman, of een van de meer avant-gardistische gastheren zoals Craig Ferguson. Toch had Jay een enorm publiek omdat ze dol waren op zijn gemakkelijk te consumeren programma. Maar er zijn tijden geweest dat zijn vredige sfeer werd verstoord. En toen Quentin opkwam om Kill Bill: Volume 1 te promoten, schudde hij de boel flink door elkaar.

Dit komt omdat Quentin opkwam terwijl hij duidelijk dronken was. En daarmee bedoelen we dat de gast dronken was. Gepleisterd. Weg.

Zittend tussen Jay en de ijskoude nuchtere Kevin Bacon, leek Quentin tijdens het interview in 2003 van zijn stuk te raken. Zijn ogen waren wazig. Zijn dialoog was wankel. Hij was een beetje confronterend toen Jay zijn Golden Girls-auditie ter sprake bracht. En het was allemaal een beetje onhandig. Grappig en onderhoudend… maar zeker onhandig.

Naarmate het interview vorderde, werd Quentins gebabbel (wat meestal heel logisch en behoorlijk boeiend is) steeds onzinniger. Het was duidelijk dat hij dronken was. Zo duidelijk zelfs dat Jay de regisseur er verbaal voor uitriep door tegen zijn publiek te zeggen: "Steek hier geen lucifer aan."

"Quentin, heb je gedronken vandaag?" Jay Leno vroeg het aan Quentin tijdens het interview.

Hierdoor boog Quentin zijn hoofd met een glimlach. Hij bewoog zijn lichaam als een man die duidelijk op heterdaad betrapt werd.

"Ik breng een beetje oude Johnny Carson naar de show, waar Oliver Reed een beetje dronken zou zijn, in de tussentijd, sinds ik jouw show heb gedaan, heb je een open bar backstage waarvan ik niet op de hoogte was van [tot nu toe], " antwoordde Quentin.

Terwijl Jay de gemoedstoestand van Quentin ter sprake bracht, was het duidelijk dat hij er overheen wilde stappen en over Kill Bill: Volume 1 wilde praten. In plaats daarvan wilde Quentin meer praten over de bar backstage.

"De bar is grappig. Oké? Ik moet echter één ding zeggen, dat is best grappig," zei Quentin voordat hij sputterde in een zone, volledig vergetend wat hij ging zeggen. Hierdoor kon Jay proberen het interview op de rails te houden. Of dat dacht hij. Naarmate de zaken vorderden, werd het duidelijk dat de weerspannigheid van Quentin uit de hand liep en het was niet prettig voor Jay. Dit dreef ongetwijfeld een wig in hun relatie. Natuurlijk kwam Quentin een paar jaar later ook in de problemen met David Letterman, maar om heel andere redenen.

Waarom Jay niet blij was met Quentin

Hoewel elke andere presentator van een talkshow dol zou kunnen zijn op een moment als dit, omdat het de aandacht van mensen trok, paste het niet in Jay's programmeerstijl. Zoals vermeld in de Herald Extra, begon Jay volledig ongeduldig te worden met Quentin en beëindigde zelfs het interview voortijdig en vrij abrupt.

Hoewel het evenement geen gevolgen had, maakten zowel Jay Leno als het hele netwerk duidelijk dat ze niet blij waren met het optreden. En ze waren nog ongelukkiger toen Tom Green een paar jaar later hetzelfde deed. Het zorgde er zelfs voor dat zowel hij als Jimmy Kimmel hun backstage-bars sloten.

Toch zorgde dit moment, hoe gênant en vermakelijk ook, er niet voor dat Quentin van de show werd verbannen. Jay nodigde hem jaren later opnieuw uit en het interview verliep prima. Maar het is duidelijk dat de presentator van de late talkshow niet blij was met de stunt die Quentin had uitgehaald in zijn verder schone programma.

Aanbevolen: