De waarheid over de relatie tussen Jay-Z en Aaliyah

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie tussen Jay-Z en Aaliyah
De waarheid over de relatie tussen Jay-Z en Aaliyah
Anonim

In 2001 verloor de muziekindustrie Aaliyah, een veelbelovend jong icoon. Ze kwam op 22-jarige leeftijd om bij een vliegtuigongeluk. De hitmaker Try Again was op het hoogtepunt van haar carrière - elk meisje wilde haar zijn en alle jongens wilden haar. Maar ondanks dat ze destijds met meerdere mannen was verbonden, hield de R&B-zangeres haar liefdesleven altijd privé. Tenminste, behalve dat ze nu een illegaal huwelijk met R. Kelly heeft gepubliceerd toen ze nog maar 15 was.

Maar onlangs heeft Damon Dash een aantal geheimen verklapt over het romantische leven van de At Your Best-zangeres. Aaliyah sprak nooit in het openbaar over hun relatie, maar de platenbaas onthulde later dat ze van 2000 tot haar dood dateerden. Ze hadden zelfs over trouwen gesproken. Maar de grootste onthulling van Dash was de affaire van Aaliyah en Jay-Z. De rapper heeft blijkbaar "heel hard" geprobeerd haar te pakken te krijgen.

De relatie tussen Aaliyah en Jay-Z

In een interview met Page Six in 2009 zei Dash dat "iedereen probeerde bij Aaliyah te komen." Hij zei echter dat hij haar nooit zo "hard" achtervolgde als Jay-Z. Het gerucht ging dat de 99 Problems-rapper in 1999 een relatie had met de Queen of the Damned-actrice. Ze waren respectievelijk 29 en 20.

Maar al snel won Dash Aaliyah en haar affaire met Jay-Z kwam nooit uit. "Ik wist niet dat Jay tegen haar probeerde te schreeuwen, maar toen gebeurde het gewoon", zei de filmproducent over onverwacht vallen voor de One in a Million-zangeres. "Hij probeerde, ik probeerde. Iedereen probeerde - hij ging hard."

Toen was er deze andere versie van het verhaal: "Dame ging achter [Jay-Z's] rug aan en schreeuwde naar [Aaliyah]." Het kwam van producer Choke No Joke, die werkte bij Roc-A-Fella Records - een hiphoplabel dat mede werd opgericht door Dash, Jay-Z en Kareem "Biggs" Burke.

In tegenstelling tot wat wordt geïmpliceerd in de verklaring van Choke No Joke, lijkt het erop dat de voormalige Roc-A-Fella-eigenaren uit elkaar zijn gedreven vanwege professionele conflicten. Aaliyah hing zelfs rond in het huis dat Dash en Jay-Z samen hadden, weken voor het tragische ongeval.

Aaliyah heeft Jay-Z misschien gedumpt

Volgens Dash waren Aaliyah en Jay-Z niet serieus aan het daten. "Het was gewoon een situatie waarin Aaliyah het type meisje was dat je een kans zou geven. Het kon haar niet schelen wat mensen dachten of wat dan ook. Dus ze zal met je uitgaan en je vriend zijn", zei de entertainmentmanager.

Hij vervolgde: "Misschien kom je in de friendzone terecht. Vaak is dat wat er is gebeurd. Dat ging je niet zomaar raken." Zo te zien is dat precies waar de Big Pimpin-rapper belandde. Tijdens de begrafenis van de Princess of R&B betuigde Jay-Z zijn respect als vriend. Als eerbetoon bracht hij een remix uit van haar single, I Miss You.

Inside Jay-Z en Dame Dash's Rift

In 2003 hebben Jay-Z en Dash hun samenwerking stopgezet vanwege creatieve meningsverschillen. "We zijn altijd elkaars tegenpolen geweest", zei de rapper. Een tijdje hielden ze vol dat ze nog steeds vrienden waren.

Snel vooruit naar 2021: Dash klaagt Jay-Z aan voor de streamingrechten voor zijn studioalbum uit 1996, Reasonable Doubt.

Daarvoor heeft Roc-A-Fella een rechtszaak aangespannen tegen Dash, die naar verluidt probeerde het auteursrecht van het album te verkopen als een non-fungible token (NFT).

Aanbevolen: