David Hasselhoff dacht dat dit belangrijker was dan het beschermen van zijn vermogen

Inhoudsopgave:

David Hasselhoff dacht dat dit belangrijker was dan het beschermen van zijn vermogen
David Hasselhoff dacht dat dit belangrijker was dan het beschermen van zijn vermogen
Anonim

Door de jaren heen heeft David Hasselhoff zich beziggehouden met een aantal interessante creatieve bezigheden. Hij is herdacht in standbeeldvorm voor de 'SpongeBob'-film, heeft in een aantal echt waardeloze commercials gezeten en allerlei gekke dingen gedaan om wat geld te verdienen.

En dat kwam allemaal nadat hij ooit werd uitgeroepen tot de meest bekeken man op televisie. Het lijkt een beetje alsof David Hasselhoff in Hollywood is gezonken, maar in plaats van er boos over te zijn, wordt hij omarmd als een geliefde maar vaak verscheurde beroemdheid.

Toch is het niet altijd van een leien dakje gegaan voor Hoff, professioneel of persoonlijk. Per slot van rekening nam zijn vermogen in de loop der jaren af van $ 100 miljoen tot slechts $ 10 miljoen, en zijn echtscheidingsconvenant in 2008 met Pamela Bach leek een grote invloed op zijn financiën te hebben.

Maar terwijl andere beroemdheden zoals Katie Holmes ervoor zorgden om hun vermogen te beschermen tijdens het huwelijk en de daaropvolgende scheiding, had Hasselhoff een grotere prioriteit.

David Hasselhoff splitst activa met zijn ex, Pamela Bach

In 1989 trouwde David Hasselhoff met Pamela Bach, en de twee zouden meer dan 15 jaar samen doorbrengen voordat ze uit elkaar gingen in 2006. Ze kregen samen twee dochters, van wie David later de volledige voogdij kreeg.

Het duurde echter even voordat de fiches vielen; twee jaar later, in 2008, werden de details van de scheiding bekendgemaakt -- en fans waren verbaasd over de prioriteiten van de Hoff.

Het voormalige echtpaar splitste veel bezittingen, waaronder Davids pensioenfondsen; bronnen meldden dat Pamela precies de helft zou krijgen. Dat was echter niet alles; Pamela kreeg twee auto's, een Mercedes en een Lincoln, terwijl David een andere Mercedes hield.

Pamela bewaarde ook de schilderijen van haar moeder, een foto van Michael Jackson en een Sports Illustrated-foto van zichzelf. David had een lijst met items die hij in bezit wilde houden, waaronder enkele gewichten, honkbalparafernalia en enkele specifieke meubelstukken.

Maar er is één ding dat fans verrassend vonden als onderdeel van het pakket voor echtscheidingsregelingen: enkele specifieke handelsmerken.

David Hasselhoff verzocht om een bijnaam te behouden

Blijkbaar is alles eerlijk als het gaat om echtscheidingsconvenanten, omdat David Hasselhoff in zijn echtscheidingsconvenant had laten schrijven dat hij specifieke merkartikelen met betrekking tot zijn persona zou mogen houden.

Onder de rechten die hij kon behouden zijn die van de bijnamen 'Hoff' en 'Malibu Dave', plus de slogan 'Don't Hassel the Hoff'. De rechten op die namen en zinnen zijn blijkbaar geldig in meerdere landen en vormen een belangrijk onderdeel van de marketinginspanningen van Hasselhoff.

Het punt is dat fans zich afvroegen waarom de branding van Hasselhoff überhaupt deel uitmaakte van de echtscheidingsregeling. De woorden zelf hadden Pamela Bach niet veel geld kunnen opleveren, toch?

Andere fans hadden een aantal specifieke gedachten over waarom de ex van Hoff zijn handelsmerknamen zou willen hebben.

Fans denken dat Pamela Davids vermogen wilde leegpompen

Toen een fan ontdekte dat Hasselhoff zijn bijnamen en slogan in zijn bezit had, gingen ze naar Reddit om het te bespreken. Andere commentatoren maakten grappen over de slogan en Hoffs tijd in de schijnwerpers, maar anderen vonden de acties van zijn ex minachtend.

Tenslotte, zei een fan: "Wat voor soort wraakzuchtige persoon wil iemands naam als echtscheidingsprijs?"

Daar komt het op neer, een andere fan was het ermee eens, dat Pamela niet alleen een hoop geld vroeg ($ 21K per maand aan partneralimentatie, bijvoorbeeld), maar ook voor de helft van Hoffs pensioen en andere activa.

Ze vroeg ook om $ 4.000 per maand aan kinderbijslag, hoewel ze op dat moment de voogdij had over één dochter en David de voogdij over de andere. En uiteindelijk kreeg David de volledige voogdij over hun dochters, Taylor en Hayley.

Fans lijken te denken dat Pamela uit was op de rijkdom van David, en ze vermoeden ook dat ze meer geïnteresseerd was in het uitputten van zijn vermogen dan om eerlijk te zijn of zich te concentreren op hun kinderen tijdens de splitsing.

Dat is allemaal speculatie en natuurlijk een beetje blind oordeel, maar fans verdedigen David Hasselhoff omdat hij zo nuchter lijkt te zijn. Zelfs nadat hij in de loop der jaren een hoop geld heeft verloren en van zijn vrouw is gescheiden, neemt Hasselhoff zichzelf niet al te serieus.

Hij gaf echter genoeg om zijn imago en vermogen om in de toekomst te verdienen, dat hij stappen ondernam om zijn bijnaam en zijn muziek te beschermen.

Hasselhoff behield ook rechten op zijn muziek

In wat fans ook als een overwinning beschouwden, behield Hasselhoff de rechten op verschillende muzikale projecten, wat betekent dat Pamela Bach zijn hits zoals het album 'Night Rider' uit 1984 niet kon verzilveren. Het beschermen van zijn branding was uiteindelijk een slimme zet, aangezien de Hoff vandaag nog steeds geld binnenha alt. Dus misschien gaf hij er toch om zijn waarde te beschermen -- alleen op een onconventionele manier.

Aanbevolen: