Matthew Broderick dacht dat het maken van zijn meest populaire Broadway-show een verschrikkelijk idee was

Inhoudsopgave:

Matthew Broderick dacht dat het maken van zijn meest populaire Broadway-show een verschrikkelijk idee was
Matthew Broderick dacht dat het maken van zijn meest populaire Broadway-show een verschrikkelijk idee was
Anonim

The Producers hebben de carrière van Matthew Broderick nieuw leven ingeblazen. Maar het lijdt geen twijfel dat de veelgeprezen acteur bekend staat om zijn rol in John Hughes' Ferris Bueller's Day Off. De film uit 1986 sprak een hele generatie aan en vindt nog steeds enige relevantie in het tijdperk van Instagram, Coachella-selfies en Zoom-lessen. Maar velen zouden beweren dat de inwoner van New York nog beter bekend staat om zijn rollen in tal van andere projecten. Dit omvat het uiten van Simba in The Lion King, zijn hoofdrol in Election en natuurlijk zijn epische Broadway-carrière.

Matthew Broderick, die sinds 1992 bij Sarah Jessica Parker is, heeft zelfs meer tijd in het theater doorgebracht dan voor de camera. Hij is een van de meest productieve theateracteurs van zijn generatie geworden en veel daarvan heeft te maken met zijn doorlopende rol als Leo Bloom in The Producers van Mel Brooks. Hij speelde niet alleen het co-hoofdpersonage in de satirische musical voor meerdere runs op het podium, maar hij speelde in de remake uit 2005 van de originele film uit 1967. En toch vond Matthew het eigenlijk een ronduit verschrikkelijk idee om überhaupt aan het project deel te nemen. Dit is waarom…

Hoe Matthew Broderick in de producers werd gegoten

Matthew Broderick nagelt absoluut de aarzelende, schoolse en sociaal onhandige Leopold Bloom in zowel de film als de Broadway-show van de producenten. En toch vond hij aanvankelijk niet dat hij gecast had moeten worden. Eigenlijk vond hij een musicalversie van de film uit 1967 (met in de hoofdrollen Gene Wilder en Zero Mostel) niet eens een goed idee.

Tegenwoordig is Matthew natuurlijk eeuwig dankbaar voor het project dat hem de meeste invloed heeft gegeven in de theaterwereld en dat zijn carrière nieuw leven heeft ingeblazen na een paar flops aan het eind van de jaren negentig. Maar hij was zo'n fan van de originele film dat hij vond dat hij niet aangeraakt moest worden. Matthew wilde echter heel graag met Mel Brooks samenwerken.

Mel Brooks schreef en regisseerde de film over twee producenten die per ongeluk een hitmusical maken over nazi-Duitsland.

"Ik had een ontmoeting met Mel Brooks over een hele andere film die uiteindelijk niet doorging", zei Matthew Broderick tegen Vulture over hoe hij oorspronkelijk werd gecast in de Broadway-musical van The Producers. "We zouden er allebei in optreden. Dus we hadden deze vrij lange vergadering en aan het einde ervan zei hij: 'Kun je blijven?' We gingen aan een van die tafeltjes bij de lift in een hotel zitten en hij vertelde me over The Producers. Hij wilde dat ik het deed. De volgende dag ging ik naar het appartement van de arrangeur om de partituur te horen. Mel was daar, en directeur Susan Stroman was daar, en ze volgden me uit de lift en vroegen me wat ik dacht. Ik was gelukkig. Heel gelukkig. Mel was een echte jeugdheld van mij. Ik sliep met The 2000 Year Old Man op mijn platenspeler tussen de leeftijd van 11 en 14."

Waarom Matthew Broderick de producenten niet wilde maken

Maar hoewel hij dolblij was om de muziek te horen en in de aanwezigheid van zijn held te zijn, had Matthew grote twijfels over het maken van een toneelbewerking van de film.

"Het was nooit omdat ik dacht: oh, dit is niet goed. Maar het is zo'n perfecte film", ging Matthew verder. "Niemand van ons wist dat het een goed idee was om deze klassieker uit elkaar te halen en, weet je, uit elkaar te halen. Hoe zou je ooit kunnen waarmaken wat het was? ik weet niet of je dat moet doen. Laat het met rust.'"

Matthew speelde mee op het podium en op het scherm met Nathan Lane in The Producers.

Een deel van de aanhouding had te maken met Gene Wilder, die de originele Leopold Bloom speelde. Matthew wilde zijn werk niet minachten of kopiëren.

"Susan Stroman vertelde me dat als ik het onderdeel 100 keer tijdens de repetitie had gedaan, het vanzelf in het mijne zou veranderen, wat misschien waar is. Maar ik kende het origineel zo goed dat ik niet wist dat ik het kon maak het mijn eigen. Ik kan de film kijken door gewoon mijn ogen te sluiten, dus er is geen ontkomen aan. Ik denk dat ik in sommige opzichten heb geïmiteerd wat ik van Gene Wilder vond, en er vervolgens zoveel mogelijk van mezelf aan toevoegde. Er was geen manier om de originele Leo Bloom te negeren. Ik was in zekere zin een vervanger."

Hoewel Matthew zich grote zorgen maakte over deelname aan de toneelremake van The Producers, zelfs met Mel Brooks aan de leiding, was hij opgetogen over de resultaten. De show was niet alleen meteen een hit toen het in 2001 werd geopend, maar het won ook 12 Tony Awards. Iedereen wilde kaartjes. En Matthew had opnieuw deel uitgemaakt van een project waar miljoenen mensen gek van werden. Zelfs Gene Wilder was een fan.

"Er was een enorme rij mensen in het theater om kaartjes te kopen, en de New York Post plaatste er een foto van op de voorpagina. Dat was een fijn gevoel, want het voelde als iets dat je in een film uit de jaren vijftig zou zien. Ik was nog nooit in een show geweest waar mensen zo gek van werden, " legde Matthew uit.

Waarom Matthew Broderick The Producers Movie Remake maakte

Een filmremake maken van een remake van een Broadway-show was misschien een nog groter risico, maar Matthew was all-in. In tegenstelling tot hoe de toneelversie van The Producers op zijn pad kwam, hield Matthew van het idee om The Producers te doen film. Natuurlijk werd de film uit 2005 een behoorlijk succes en droeg hij bij aan zijn opmerkelijke vermogen.

"Ik was aan boord. Weet je, ik wist niet of het stuk een goed idee was en ik had het mis, dus ik begreep niet waarom dit geen goed idee zou zijn," gaf Matthew toe naar Gier. "Al het andere was goed en had zo goed uitgepakt. En Stro en Mel, ik hou van die mensen. En Nathan ook. Het feit dat ze het grootste deel van de originele cast gebruikten, was gewoon opwindend voor ons.

Aanbevolen: