Tilda Swinton deed ooit deze schokkende bekentenis

Inhoudsopgave:

Tilda Swinton deed ooit deze schokkende bekentenis
Tilda Swinton deed ooit deze schokkende bekentenis
Anonim

Als acteurs hebben filmsterren één hoofdtaak: ze moeten goed genoeg zijn om zich voor te doen als iemand anders die de massa bereid is te betalen om ze op het grote scherm te zien. Ondanks dat fundamentele feit, is er een verrassend groot aantal grote sterren die altijd als hetzelfde personage lijken te worden gecast, ongeacht in welke film ze spelen.

In tegenstelling tot veel van haar leeftijdsgenoten, is Tilda Swinton een kameleon die op zoek lijkt te gaan naar rollen die haar uitdagen om iets nieuws te doen. In feite ondergaat Swinton vaak zulke intense transformaties dat het extreem moeilijk kan zijn om te voorspellen wat voor soort rol ze hierna zal nemen. Meer dan dat, Swinton is zo'n goede kameleon op het grote en kleine scherm dat het lijkt alsof ze bijna niets kan doen dat haar fans zou verrassen. In 2011 onthulde Swinton bijvoorbeeld iets schokkends over haar verleden, en die onthulling werd grotendeels genegeerd, waarschijnlijk omdat mensen er zo aan gewend zijn dat Tilda uniek is.

De schokkende openbaring

Gedurende de carrière van Tilda Swinton is het altijd overduidelijk geweest dat ze haar vak veel serieuzer neemt dan veel van haar leeftijdsgenoten. Hoewel Dwayne Johnson bijvoorbeeld in verschillende geliefde films heeft gespeeld, is het moeilijk voor te stellen dat hij veel tijd besteedt aan het nadenken over de personages die hij speelt. Aan de andere kant lijkt het overduidelijk dat Swinton echt diep ingaat op elk van de rollen die ze op zich neemt.

In 2011 kreeg de wereld een van Tilda Swintons beste uitvoeringen tot nu toe te zien toen de film We Need to Talk About Kevin werd uitgebracht. In die film speelt Swinton een moeder die al snel doorheeft dat er iets heel duisters in haar zoon zit als hij nog heel jong is en ze gelijk blijkt te hebben als hij een gruwelijke misdaad begaat. In tegenstelling tot de meeste films met een grote misdaad, is We Need to Talk About Kevin het verst verwijderd van een thriller. In plaats daarvan is het een onverschrokken karakterstuk dat draait om de pogingen van een vrouw om met haar verdriet, schuld en spijt om te gaan.

Zoals iedereen die We Need to Talk About Kevin heeft gezien, waarschijnlijk zal kunnen beamen, had de overgrote meerderheid van de acteurs nooit de rol van Tilda Swinton kunnen haken. Als gevolg hiervan werd Swinton genomineerd voor een lange lijst met prijzen voor haar optreden in de film. Het blijkt dat er waarschijnlijk een reden is waarom Swinton zo ongelooflijk was in de rol, naast het feit dat ze duidelijk een buitengewoon getalenteerde acteur is. Volgens wat ze The Telegraph vertelde toen ze We Need To Talk About Kevin promootte, heeft Swinton immers persoonlijke ervaring met kinderen die duistere dingen willen doen sinds ze één was.

Zoals ze onthulde tijdens het bovengenoemde interview, herinnerde een misselijkmakende misdaad uit de jaren 90 Tilda Swinton aan iets schokkends dat ze als kind probeerde te doen.“Elke voorpagina van een krant had het over het kwaad. Op dat moment, na het jarenlang onderdrukt te hebben, herinnerde ik me toen ik vier of vijf was, ik probeerde mijn eigen broer te vermoorden. Hij was pas geboren en ik was teleurgesteld, want hij was de derde jongen. Dat was wat mij betreft genoeg.' 'Ik wilde hem natuurlijk vermoorden omdat hij een jongen was. En ik had al twee broers, en dat was te veel om te verdragen.

Haar Broers Verlosser

Nadat ze had onthuld dat ze ooit had besloten om het leven van haar eigen kleine broertje te nemen, vertelde Tilda Swinton snel hoe dramatisch de dingen veranderden toen ze eenmaal in het bijzijn van haar broer of zus was. Ik had er niet over nagedacht, ik was bereid om het te vleugelen. En ik zag dat er een lint van een babymutsje uit zijn mondhoek stak. Ik begon het eruit te trekken – en toen was ik getuige van deze grote daad van liefde, van opvoeding!”

In een grappige wending, terwijl Tilda Swinton bezig was het lint uit te trekken dat haar kleine broertje in zijn mond had, kwamen andere leden van haar familie de kamer binnen. Duidelijk opgelucht dat het jongste kind van het gezin was gered van een duidelijk verstikkingsgevaar, begonnen Swintons ouders en andere broers en zussen Tilda in een heroïsch licht te zien. "Dus ik had deze vreemde reputatie - de redder van mijn broer - en niemand wist dat ik hem wilde vermoorden" Met dat in gedachten is het verbazingwekkend om je voor te stellen hoe Swintons familie reageerde toen ze hoorden wat Tilda's oorspronkelijke bedoelingen waren toen ze naar haar broer ging op die noodlottige dag.

Aanbevolen: