Doctor Strange': Marvel gelooft dat het casten van Tilda Swinton als 'The Ancient One' een vergissing was

Inhoudsopgave:

Doctor Strange': Marvel gelooft dat het casten van Tilda Swinton als 'The Ancient One' een vergissing was
Doctor Strange': Marvel gelooft dat het casten van Tilda Swinton als 'The Ancient One' een vergissing was
Anonim

In 2o16 werd de Schotse actrice Tilda Swinton gecast als de Ancient One in Doctor Strange van Scott Derrickson. Marvel-fans protesteerden tegen de castingkeuze, aangezien de beroemde Sorcerer Supreme uit de stripboeken een Tibetaanse man uit de Himalaya was, en de versie van Swinton werd verwisseld voor een Keltische vrouw.

Kevin Feige heeft spijt van het witwassen van de oude

In Doctor Strange (2016) portretteerde Tilda Swinton de rol van de oude goeroe die Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) de wegen van magie leerde. Destijds verdedigde Marvel Studios hun beslissing om de acteur te casten, daarbij verwijzend naar de "Ancient One" was geen titel die exclusief in handen was van een enkel personage, maar eerder een naam die door de tijd werd doorgegeven.

Superproducer Kevin Feige besloot tot de verandering, vooral omdat de stripversie sterk leerde in racistische stereotypen, en Marvel dacht dat het interessant zou zijn om van de leider van de Masters of the Mystic Arts een vrouw te maken in plaats van een man.

Feige gelooft tegenwoordig anders en merkte op dat de studio dacht dat ze "zo slim en zo geavanceerd waren" toen ze besloten in te gaan tegen het cliché van de wijze oude Aziatische man. De producent heeft nu geaccepteerd dat er een manier had kunnen zijn om alle clichés te vermijden en toch een Aziatische acteur te casten, waardoor het Aziatische personage uit het stripboek de representatie kreeg die het verdiende.

Vooruitlopend op Shang-Chi en de legende van de tien ringen, Marvel's eerste door Azië geleide superheldenfilm, onthulde Feige in een interview met Men's He alth dat de studio een fout heeft gemaakt toen ze Swinton castten als de Ancient One.

"We dachten dat we zo slim en zo geavanceerd waren", antwoordde hij."We gaan niet het cliché doen? van de verschrompelde, oude, wijze Aziatische man. Maar het was een wake-up call om te zeggen: 'Nou, wacht even, is er een andere manier om erachter te komen? is er een andere manier om niet in het cliché te vervallen en een Aziatische acteur te casten?' En het antwoord daarop is natuurlijk ja."

Stephen Strange nam de titel "Tovenaar Supreme" over van de Ancient One en dient nu als de leider van de Masters of the Mystic Arts. Het personage van Swinton verscheen echter opnieuw in een tijdreissequentie in Avengers: Endgame, haar tweede filmverschijning in de MCU

Aanbevolen: