Dit zijn de meest intense transformaties van Tilda Swinton

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest intense transformaties van Tilda Swinton
Dit zijn de meest intense transformaties van Tilda Swinton
Anonim

Er is geen actrice zoals Tilda Swinton De excentrieke Brit heeft een acteervermogen dat uniek is voor haar en anders is dan al haar leeftijdsgenoten. Sinds het begin van haar carrière is Swinton niet bang geweest om uitdagende rollen op zich te nemen. Dienovereenkomstig is ze onconventioneel op het scherm en in haar persoonlijke leven. Swinton is een van de weinige sterren die uitblinkt in zowel obscure arthouse-films als reguliere gerechten, en is echt uniek in zijn soort.

Swinton, een karakteractrice, is bedreven in het transformeren in een divers scala aan verschillende karakters. Haar eclectische filmografie is een bewijs van haar vele talenten, evenals haar vermogen om zich in meerdere filmgenres te vestigen. Dit zijn haar meest intense transformaties.

10 Orlando In 'Orlando' (1992)

Tilda Swinton in Orlando
Tilda Swinton in Orlando

Een bewerking van de gelijknamige roman van Virginia Woolf, de film Orlando van arthouseregisseur Sally Potter uit 1992 is een van de meest fenomenale voorbeelden van Tilda Swintons enorme talenten als actrice, en speelt zowel mannelijke als vrouwelijke personages. Lang voor Harry Styles was Swinton een gender-bending innovator.

9 Ancient One in de MCU

Tilda Swinton als de oude
Tilda Swinton als de oude

In tegenstelling tot Orlando betrad Swinton het Marvel Cinematic Universe met haar rol als Ancient One, eerst in Doctor Strange en daarna in Avengers: Endgame. Gezien haar arthouse-achtergrond, is het nogal een schok om Swinton in Avengers te zien, wat een van de best scorende films aller tijden is.

De rol was echter niet zonder controverse. Producer Kevin Feige sprak zijn spijt uit over het witwassen van het personage, dat oorspronkelijk Aziatisch was in de strip.

8 Witte Heks In 'The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe' (2010)

Tilda Swinton als de witte heks
Tilda Swinton als de witte heks

We kunnen niemand bedenken die meer geschikt is voor de rol van de Witte Heks dan Tilda Swinton. In deze bewerking van het klassieke C. S. Lewis-kinderverhaal verandert Swinton met huiveringwekkende precisie in de ijzige antagonist.

Zoals The Guardian schreef: "Tilda Swinton speelt de Witte Heks, en het is haar mooiste uur. Ze is altijd een even belangrijk icoon geweest als een acteur, een soort levende, ademende installatie… haar statige hauteur en die buitenaardse aanwezigheid zijn hier subliem."

7 Lena In 'Caravaggio' (1986)

Tilda Swinton in Caravaggio
Tilda Swinton in Caravaggio

Een van Swintons beste vrienden en mentor tijdens haar vroege carrière was de Britse arthouseregisseur Derek Jarman, die op tragische wijze stierf aan aids in 1994. Op 25-jarige leeftijd speelde ze de vriendin van kunstenaar Caravaggio in de titulaire biopic van de regisseur.

In deze rol ziet Swinton er echt uit alsof ze rechtstreeks uit een barok schilderij komt. Met lang, golvend rood haar en een voelbare vrouwelijkheid lijkt ze mijlenver verwijderd van de androgyne figuur die ze nu knipt.

6 Katie In 'Burn After Reading' (2008)

Tilda Swinton in Burn na het lezen
Tilda Swinton in Burn na het lezen

Als je aan de naam "Tilda Swinton" denkt, denk je waarschijnlijk niet aan komedie. Maar deze zwartkomische misdaadfilm van de Coen Brothers toont haar talenten als komische actrice.

Swinton speelt de verveelde vrouw van de CIA-analist van John Malkovich, gaat een affaire aan met de paranoïde US Marshall van George Clooney en is losbandig in haar ontslag van haar onuitstaanbare echtgenoot.

5 Eva In 'We moeten praten over Kevin' (2011)

We moeten over Kevin praten
We moeten over Kevin praten

Zo actueel als toen het werd geschreven, 2011's We Need to Talk About Kevin is gebaseerd op het boek van Lionel Shriver uit 2003 en behandelt het gevoelige onderwerp van massale schietpartijen op scholen.

Als de moeder van het titelpersonage is Swinton bijna onherkenbaar met gitzwart haar en een naadloos Amerikaans accent. Ze vat perfect het verdriet en de verwarring samen die de ouders van degenen die veroordeeld zijn voor gruwelijke misdaden moeten voelen.

4 Emma In 'I Am Love' (2009)

Ik ben liefde
Ik ben liefde

Swinton speelt meestal geen supervrouwelijke personages, maar in I Am Love verandert ze in de elegante en glamoureuze vrouw van een rijke industrieel. Geregisseerd door Luca Guadagnio, bekend van Call Me by Your Name, legt Swinton de frustraties van haar personage uit de hogere middenklasse perfect vast terwijl ze aan een spannende affaire begint.

Het leven imiteert (een soort van) kunst, aangezien Swinton eerder zowel een langdurige partner als een minnaar had. Het is bekend dat de actrice samenwoonde met de vader van haar kinderen, John Byrne, en ook met haar minnaar Sandro Kopp, die bijna 20 jaar jonger is dan zij.

3 Julia In 'Julia' (2008)

Tilda Swinton in Julia
Tilda Swinton in Julia

Geïnspireerd door de film Gloria van John Cassavetes, de peetvader van de indiecinema, ziet Julia Swinton veranderen in een onstabiele alcoholist die een band vormt met een jonge jongen. Opnieuw vermomd en ondergedompeld in de rol, bevestigt de film Swintons status als een zeer veelzijdige actrice.

2 Dianna In 'Trainwreck' (2015)

Tilda Swinton in Trainwreck
Tilda Swinton in Trainwreck

Swinton benadrukte opnieuw haar komische capaciteiten en was misschien wel de grappigste acteur in Trainwreck, samen met worstelaar John Cena.

Swinton speelt Dianna, een norse tijdschriftredacteur met een vuile mond. Met een heldere kleur en een kapsel dat enigszins op "de Rachel" lijkt, is Swinton niet alleen hilarisch in de rol, maar ook totaal onherkenbaar.

1 Marianne In 'A Bigger Splash' (2015)

Een grotere plons
Een grotere plons

Nog een samenwerking met regisseur Luca Guadagnio, deze keer speelt Swinton een rockster, wat misschien wat vergezocht lijkt, maar de actrice schittert in de rol.

Het uiterlijk van haar personage werd sterk beïnvloed door de iconische esthetiek van David Bowie, met wie Swinton al lang verafgood werd en waarmee hij werd vergeleken.

Aanbevolen: