Is Jack Nicholson voorgoed gestopt met acteren? Dit is wat hij heeft gedaan in 2021

Inhoudsopgave:

Is Jack Nicholson voorgoed gestopt met acteren? Dit is wat hij heeft gedaan in 2021
Is Jack Nicholson voorgoed gestopt met acteren? Dit is wat hij heeft gedaan in 2021
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat Jack Nicholson een Hollywood-legende is. Zijn eerste rol in de low-budget thriller Cry Baby Killer uit 1958 veranderde in een 60-jarige carrière die hem de mannelijke acteur maakte met de meeste Academy Award-nominaties aller tijden. Nicholsons optredens in films zoals One Flew Over The Cuckoo's Nest, The Shining, The Departed, Batman en As Good As It Gets maakten van hem een begrip met een nettowaarde van $ 400 miljoen.

Nicholson werd dit voorjaar 84 en fans maakten van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op enkele van zijn meest iconische rollen en citaten, waaronder de kwinkslag "Hoe minder mensen over mij weten, hoe gemakkelijker mijn werk is." Inderdaad, fans hebben het afgelopen decennium weinig van Nicholson gezien en gehoord, afgezien van een paar televisieoptredens en rollen die niet zijn uitgekomen. Het laatste optreden van de acteur was in de romantische komedie How Do You Know, die in 2010 werd uitgebracht.

Wat heeft Jack Nicholson gedaan sinds zijn laatste optreden op het scherm?

6 Zijn laatste film was een kaskraker

In 2010 verscheen Jack Nicholson in James L. Brooks' How Do You Know naast Reese Witherspoon, Owen Wilson en Paul Rudd. De film was een complete ramp voor de kassa, verdiende een C-rating op cinemascore en verdiende slechts $ 7 miljoen van zijn budget van $ 120 miljoen tijdens het openingsweekend. In een interview met SheKnows onthulde Nicholson dat zijn vriendschap met James L. Brooks hem overtuigde om de rol op zich te nemen.

“Hij [schrijver-regisseur James L. Brooks] staat een beetje dicht bij me. Ik zal altijd met Jimmy samenwerken. Hij is waarschijnlijk de beste scenarioschrijver ter wereld. Je weet dat je geweldig materiaal krijgt. Hij cast altijd geweldige acteurs, kijk naar ons allemaal [in How Do You Know]. Dat, plus je kunt er echt mee werken, en ik accentueer het bijvoeglijk naamwoord, een goede vriend, 'onthulde Nicholson.

James L. Brooks' IMDB-pagina vertelt ons dat hij niet veel films heeft gemaakt sinds How Do You Know, wat zou kunnen verklaren waarom we Nicholson al meer dan tien jaar niet op het grote scherm hebben gezien!

5 Hij brengt tijd door met zijn 5 kinderen

Hoewel Jack Nicholson zijn persoonlijke leven een mysterie probeert te houden, gaat het gerucht al lang dat hij een damesman is, die tientallen jaren jonger is met vrouwen dan hij. Nicholson is de vader van 5 kinderen bij 4 verschillende vrouwen, en sommige van zijn kinderen zijn zelf ouders!

Nicholsons oudste dochter Jennifer werd geboren in 1963, tijdens Nicholsons huwelijk met Sandra Knight. Jennifer heeft sindsdien zelf kinderen gekregen - ze beviel van zoon Sean in 1996 en Duke in 1999, waardoor Nicholson een grootvader werd. Nicholson werd in 1970 ook vader van zijn zoon Caleb, terwijl hij een relatie had met actrice Susan Anspach. Zijn derde dochter Honey, die hij deelt met voormalig model Winnie Hollman, werd geboren in 1981, terwijl zijn jongste kinderen Lorraine en Ray, gedeeld met Rebecca Broussard, werden geboren in 1990 en 1992. Het lijkt erop dat de meeste van zijn kinderen in de voetsporen van hun vader treden - ze hebben allemaal acteercredits op hun naam staan.

4 Zijn relatie met de kinderen

In 2008 besprak Nicholson zijn relatie met Lorraine en Ray in het tijdschrift AARP en zei: "Ik lees ze altijd voor, van kinds af aan; Ik denk dat dat de verantwoordelijkheid van een vader is. Ik nam ze mee naar dingen waarvan ik wist dat ze er misschien niet van zouden houden - opera, ballet. Ze gaan graag met mij naar de balspelen. En ze voelen zich erg op hun gemak in de showbusiness; het zijn goede ratten. Ze kwamen binnen op mijn sterfscène in 'The Departed'. Ik zei: "Als ik deze twee kinderen echt ongerust kan maken, doe ik mijn werk!"

3 Jack Nicholson heeft scripts gelezen

Toen Nicholson na How Do You Know uit de schijnwerpers verdween, begonnen geruchten de ronde te doen dat de acteur aan geheugenverlies leed en zich zijn tekst op de set niet meer kon herinneren. Het kamp van Nicholson was er snel bij om de geruchten te ontkrachten en vertelde E! De geruchten waren "koekoek" en dat Nicholson "actief scripts aan het lezen was" en "uitkeek naar zijn volgende project.”

In 2013 wees Nicholson een hoofdrol in Nebraska af. Hij ontwikkelde ook mee aan de film St. Vincent, maar raadde Bill Murray aan voor de hoofdrol. In 2017 tekende hij samen met Kristen Wiig voor een remake van een Duitse komedie, maar stopte later in 2018.

“Als ik morgen een goed script krijg dat ik wil maken, weet ik zeker dat ik het zal doen. Als ik het niet doe, doe ik het niet', verklaarde Nicholson aan MTV.

2 Hij houdt ervan om niet te werken

In een interview met SheKnows onthulde Nicholson dat hij het afgelopen decennium de tijd heeft genomen om te ontspannen, uit te slapen, golf te spelen, rond te hangen met zijn kinderen en geen werk te hebben. “Ik vind het leuk om niet te werken. Ik weet dat dat afschuwelijk is en misschien zelfs godslasterlijk, maar ik doe het echt. Ik denk dat ik anderen ben gaan infecteren, de jonge jongens. Ik had een gesprek met Leo [DiCaprio], waar hij zei dat hij het heel leuk vindt om niet te werken. Ik zei: "Zie je wat ik bedoel?" [Lacht] Ik wil deze jongens niet besmetten. Ik vind het niet erg om niet te werken, "zei hij.

1 Jack Nicholson And The Lakers

Nicholson staat ook bekend als een superfan van de Los Angeles Lakers, die door de jaren heen veel wedstrijden heeft bijgewoond met zijn beroemde vrienden. Zijn laatste publieke optreden was zelfs bij een Lakers-wedstrijd met zijn zoon Ray in februari 2020, voordat de COVID-19-pandemie begon.

De acteur heeft nooit officieel bevestigd dat hij met pensioen is, maar hij is zeker aanzienlijk vertraagd sinds zijn 70e verjaardag. Nicholsons vriend Peter Fonda onthulde dat de acteur "in feite met pensioen was", en met zijn indrukwekkende vermogen en ongelooflijke lijst met prestaties heeft Nicholson het geld zeker niet nodig.

Aanbevolen: