De tragische waarheid over de jeugd van Jim Carrey

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de jeugd van Jim Carrey
De tragische waarheid over de jeugd van Jim Carrey
Anonim

"Ik herinner me dat ik mezelf opsloot in de badkamer en huilde omdat ik dacht dat ze dood zouden gaan."

Dat klinkt niet als de optimistische Jim Carrey die we allemaal kennen en liefhebben. In werkelijkheid ging hij achter de schermen door zijn behoorlijke deel van de strijd, waaronder een gevecht met depressie en het blijkt een zeer moeilijke jeugd te zijn.

Jim had een geweldige relatie met zijn ouders, hoewel zowel zijn moeder als vader worstelden, zijn moeder met gezondheidsproblemen terwijl zijn vader worstelde om zijn kinderen het best mogelijke leven te geven, ondanks het wisselen van baan.

We zullen kijken hoe het allemaal de jeugd van Jim beïnvloedde, Carrey uithaalde tijdens zijn jonge jaren, en veranderde in woede en frustratie.

Hoewel hij ondanks alle tegenslagen toch in staat was om het te maken, heeft hij een behoorlijke carrière voor zichzelf opgebouwd.

Zijn ouders worstelden op hun eigen manier

Jim Carrey gebruikte komedie als uitlaatklep, als een manier om zijn ouders op te vrolijken in moeilijke tijden. Zoals de legendarische acteur onthulde met The Hollywood Reporter, was zijn moeder erg depressief en had ze verschillende gezondheidsproblemen.

“Mijn moeder voelde zich meestal niet lekker. Mijn moeder was verslaafd aan pijnstillers. Ze was in veel opzichten erg ziek. Ze was ook aardig, maar ze was een kind van alcoholisten en had problemen."

En dat is geen opzettelijke verlating - ze was er altijd voor mij, ze was er altijd in huis - maar als je veel pijnstillers gebruikt, is dat verlating. Ik denk dat we allemaal tot op zekere hoogte in de steek gelaten worden, ons allemaal op de een of andere manier door iets of iemand, en dat vormt in ons ons geloof over onszelf.”

Zijn relatie met zijn vader was een beetje anders, Carrey bewonderde zijn vader, vooral de manier waarop hij een kamer kon laten stralen, iedereen keek naar hem op.

Hoewel Jims vader, net als zijn moeder, soms moeilijke tijden doormaakt. Hij gaf zijn droom als saxofonist op en nam een vaste baan als accountant. Toen hij echter zijn baan verloor, maakte Carrey's vader een aantal moeilijke tijden door en het bleek dat Jim daardoor in zijn persoonlijke leven in opstand kwam.

Een rebel worden en van school gaan

Carrey's vaders strijd heeft een grote impact op hem gehad. Plotseling was hij boos op de wereld en constant op zoek naar gevechten.

"Ik was boos", zegt hij. “Mijn vader had pijn, dus ik gaf de wereld de schuld. Het komt niet bij je op als je een kind bent: 'Hé, misschien was mijn vader een sleur op het werk. Misschien haatte hij zijn baan zo erg dat hij gewoon een emotioneel stinkdier was.'”

Op school ging het niet beter. Jims cijfers gingen flink achteruit en tijdens zijn tienerjaren had hij al gedachten om te stoppen. Hij wilde een acteercarrière nastreven en dingen aftrappen in de wereld van stand-upcomedy. Carrey begon zichzelf al op de top van de berg voor te stellen, zelfs toen hij helemaal blut was en met heel weinig op zijn naam stond.

We kunnen gerust zeggen dat Carrey het ondanks alle strijd heeft gehaald. Maar nogmaals, het was niet zonder de strijd en twijfel van zijn leeftijdsgenoten om hem heen.

Het is allemaal gelukt

Siskel en Ebert waren niet zo dol op Carrey's eerste grote film, 'Ace Ventura'. Ondanks de negatieve recensies, schoot de film van Jim enorm omhoog aan de kassa, en nu eiste hij plotseling een ander loon voor de volgende film, 'The Mask'.

Samen met 'Dumb &Dumber', steeg Carrey naar de top van Hollywood, en plotseling werd zijn visie werkelijkheid.

Thuis kreeg echter een andere strijd vorm, dit keer voor zijn dochter. Jim zegt dat het niet gemakkelijk was om met de roem van zijn vader om te gaan, vooral niet in het begin.

"Ze schreef in haar dagboek toen ze in de eerste klas zat: 'Ik weet dat de grote kinderen met mij willen omgaan vanwege mijn vader'", onthult hij.“En als ik haar op school ophaalde, liep het hele schoolplein om me heen leeg omdat ik al hun favoriete personages was. Ik denk daarover na en hoe het voor haar verschrikkelijk moeilijk moet zijn geweest om daarin zichzelf te vinden - om zo door haar vader gedefinieerd te worden."

Maak je geen zorgen, Carrey's dochter groeide op tot een fijne jongedame, ze jaagde haar dromen na en werkte als muzikant.

Wat Jim betreft, we kunnen gerust zeggen dat hij kracht heeft opgedaan in zijn jeugd en dat dit in zijn latere jaren tot groot succes zou leiden.

Aanbevolen: