De waarheid over de moeilijke jeugd van Bob Odenkirk

Inhoudsopgave:

De waarheid over de moeilijke jeugd van Bob Odenkirk
De waarheid over de moeilijke jeugd van Bob Odenkirk
Anonim

Sinds het fenomenale succes van Breaking Bad en Better Call Saul vragen fans zich af wie Bob Odenkirk was voordat hij Saul Goodman werd, de louche advocaat die W alter White helpt in Breaking Bad, en zijn eigen spin-off kreeg. off-show die voor het eerst werd uitgezonden in 2015.

Nu is Better Call Sau l bezig aan zijn zesde seizoen, de laatste aflevering die in augustus 2022 op AMC wordt uitgezonden. Het is een show die lovende recensies kreeg en ervoor zorgde dat Bob Odenkirk een bekend gezicht werd nadat hij zo lang in de schaduwen als een succesvolle maar obscure komedieschrijver.

Afbeelding
Afbeelding

Bob Odenkirk's terugkeer naar Better Call Saul veroorzaakte in 2021 veel bezorgdheid omdat Odenkirk een hartaanval kreeg - maar de acteur keerde terug naar het filmen van de show zodra hij zich beter voelde. Ondanks de gezondheidsangst was de hartaanval van Bob Odenkirk niet ernstig, hoewel nog steeds zeer zorgwekkend.

Bob Odenkirk's carrière voor 'Better Call Saul'

Odenkirk heeft veel meegemaakt, en niet alleen tijdens zijn twaalf jaar dat hij Saul Goodman speelde, wat allemaal begon toen hij voor het eerst naar Breaking Bad keek op een vlucht naar Alburquerque nadat hij de rol onmiddellijk had geaccepteerd omdat hij "de geld".

Odenkirk heeft een turbulente carrière achter de rug als 'comedian's comedian' als een Emmy-bekroonde schrijver voor Saturday Night Live in 1975, Get A Life (1990), The Dennis Miller Show (1992) en The Ben Stiller Show, die in 1992 maar dertien afleveringen duurde.

Bob Odenkirk en Lorne Michaels op SNL
Bob Odenkirk en Lorne Michaels op SNL

Bob Odenkirk's lange weg naar serieus succes is bezaaid met projecten die het niet helemaal hebben gehaald, en het kostte Odenkirk veel tijd om zijn weg te vinden uit de categorie "obscure legendes" die schrijven voor andere komieken kreeg hem gevangen in.

Maar Breaking Bad zou de show zijn die hem heeft gered, en het personage dat hij nu twaalf jaar speelt, is zijn bepalende rol geworden.

Bob Odenkirk is misschien opgelucht om afscheid te nemen van Saul Goodman

Fans van Better Call Saul, die bij Saul Goodman zijn sinds Breaking Bad, die voor het eerst werd uitgezonden in 2013, zullen het personage dat Bob Odenkirk tot leven bracht toen de laatste aflevering van de show in augustus werd uitgezonden, echt missen 2022.

Odenkirk kan zich echter een beetje anders voelen, zoals hij in februari 2022 aan The New York Times onthulde dat acteren ongelooflijk moeilijk is, omdat de acteur te maken heeft met eenzaamheid en het aanboren van zijn eigen trauma's, allemaal voor om een overtuigend optreden te geven.

Odenkirk onthulde aan de NY Times hoe hij moeilijke emoties aanbort voor de rollen die hij speelt.

Bob Odenkirk Via Instagram
Bob Odenkirk Via Instagram

"[De] waarheid is dat je je emoties gebruikt, en je herinneringen, je gebruikt je gekwetste gevoelens en verliezen, en je manipuleert ze, graaft erin, blijft erbij", zei Odenkirk.

Een normale volwassene loopt niet rond om dat te doen. Gaan: 'Wat was het ergste gevoel van verlatenheid dat ik in mijn leven heb gehad? Laat me daar de komende anderhalve week naar kijken, want dat zal me van brandstof voorzien.'”

Bob Odenkirk's moeilijke jeugd

In hetzelfde oogverblindende en terugkerende interview onthulde Bob Odenkirk wat zijn ergste gevoel van verlatenheid was.

"[Zet] mezelf terug naar een 9-jarige, en mijn vader maakt me om 2 uur 's nachts wakker om me te vertellen dat hij vertrekt en dat hij me geld zal sturen om de rekeningen te betalen," zei Odenkirk, "en ik denk, ik weet niet genoeg cursief om de cheque uit te schrijven, dus hoe ga ik de rekeningen betalen? 'Laat me mezelf gewoon weer dat kind maken, want ik zal dat gevoel van verlies en angst accepteren en speel het morgen!'”

Better Call Saul bob odenkirk
Better Call Saul bob odenkirk

Bob Odenkirk was de tweede van zeven kinderen en is ongelooflijk open geweest over zijn relatie met zijn vader in de NY Times en in zijn memoires. Odenkirk had geen gelukkige relatie met zijn vader, en in zijn memoires schreef hij dat zijn vader "ruig en te intens was, en dat waren zijn goede eigenschappen."

"Het is niet dat ik niet van mijn vader hield", vertelde Odenkirk aan NY Times. “Hij was er gewoon niet, en hij was een soort lege, gesloten man, en hij deed dingen die mij en mijn oudere broer martelden omdat hij dronken was. Hij vertelde ons altijd: 'De familie is failliet, ik weet niet wat we gaan doen en waar we gaan wonen.' En we zijn kleine kinderen! Zoals: 'Ik ben 5! Daar kan ik je niet mee helpen!'”

De vader van Bob Odenkirk stierf toen de acteur tweeëntwintig jaar oud was, en tegen die tijd waren hij en zijn vader al van elkaar vervreemd. Maar Odenkirk is ongelooflijk hecht met zijn broers en zussen, die zo trots op hem moeten zijn en alles wat hij heeft bereikt, van een met een Emmy bekroonde schrijver tot de ster van Better Call Saul, en zijn filmrollen zoals Little Women (2019) en Niemand (2021).

Odenkirk is meerdere keren genomineerd voor een Emmy voor zijn werk aan Better Call Saul, zowel als hoofdrolspeler als als producer, maar heeft nog niets gewonnen. Vingers gekruist dat 2022 het jaar wordt waarin hij een Emmy mee naar huis neemt.

Aanbevolen: