Dit is het leven van David Duchovny na 'The X-Files

Inhoudsopgave:

Dit is het leven van David Duchovny na 'The X-Files
Dit is het leven van David Duchovny na 'The X-Files
Anonim

Het was 1993 toen David Duchovny voor het eerst speelde in de sci-fi-serie The X-Files van Fox Network. De show over onopgeloste en vaak paranormale FBI-zaken werd een snel fenomeen, waardoor agent Fox Mulder, het personage van Duchovny, een begrip werd. De serie duurde negen seizoenen, scoorde 62 Emmy-nominaties en 16 overwinningen voordat ze eindigde in 2002. Maar de X-Files-franchise ging verder dan alleen televisie.

The X-Files speelfilm werd uitgebracht in 1998. Tien jaar later volgde een tweede film, The X-Files: I Want to Believe. In 2016 werd de tv-serie nieuw leven ingeblazen voor zes afleveringen en in 2018 werd een elfde en laatste seizoen uitgezonden. De show heeft een wereldwijde "X-Philes"-fanbase ontwikkeld die stripboeken, videogames, kaartspellen, actiefiguren, fanfictie, en zelfs conventies, en het blijft tot op de dag van vandaag sterk. Wat heeft Duchovny uitgespookt sinds hij The X-Files heeft verlaten? Lees verder om te ontdekken hoe hij een echte Renaissance-man is geworden.

10 David Duchovny speelde in Showtime's 'Californication'

Van 2007 tot 2014 speelde Duchovny Hank Moody, een worstelende schrijver uit New York die naar Californië verhuist en uiteindelijk een leven leidt van seks, drugs en rock-n-roll, in de provocerende Showtime-serie Californication. In 2007 won hij een Golden Globe Award voor beste acteur in een televisiekomedie of musical voor zijn vertolking van Hank. De show speelde ook Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon en Madeline Zima.

9 David en Téa Leoni scheidden in 2014

In 1997 trouwde Duchovny met actrice Téa Leoni. Het echtpaar kreeg samen twee kinderen: een dochter genaamd Madelaine, geboren in 1999 en een zoon genaamd Kyd, geboren in 2002. Ze gingen uit elkaar in 2008 te midden van geruchten over ontrouw, en herenigden zich vervolgens in 2009. Nadat ze het huwelijk nog een keer hadden geprobeerd, stopten ze voorgoed. in 2011. Duchovny vroeg in 2014 een echtscheiding aan.

8 Duchovny ging naar afkickkliniek voor seksverslaving

In 2008 liet Duchovny zich opnemen in een afkickkliniek voor seksverslaving in The Meadows in Arizona. Omdat hij destijds in Californication speelde en een door seks geobsedeerde schrijver speelde, beweerden velen dat hij de ultieme methode-acteur was. Showtime steunde de verhuizing en gaf een verklaring af waarin stond: "Iedereen van Showtime wenst David en zijn familie het beste in deze zeer besloten tijd." De verslaving speelde duidelijk een rol bij de teloorgang van zijn huwelijk met Leoni.

7 Hij speelde een politieagent uit de jaren 60 in 'Aquarius'

Duchovny speelde in 2015 in NBC's kortstondige tv-serie Aquarius, die nu te zien is op Netflix Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, volgde de show een politiedetective uit Los Angeles onderzoek naar de zaak van een vermist meisje rond dezelfde tijd dat Charles Manson zijn sekte oprichtte. Hoewel de makers van de show verwachtten dat de serie zes seizoenen zou duren, kregen ze er maar twee voordat ze werden geannuleerd. Aquarius won de meest opwindende nieuwe serie bij de Critics' Choice Television Awards in het jaar van première.

6 Duchovny heeft vier romans geschreven

Veel mensen weten niet dat Duchovny Engelse literatuur heeft behaald aan zowel Princeton als Yale. Hij was op weg om zijn Ph. D. maar werd buitenspel gezet toen hij serieus begon te acteren. Hij heeft vier romans gepubliceerd: Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale (2015), dat een New York Times-bestseller werd; Bucky Fcking Deuk (2016); Miss Subways (2018); en echt als bliksem (2021).

5 Hij is een serieuze zanger/songwriter

In mei 2015 bracht Duchovny zijn eerste album uit, Hell or Highwater. Beïnvloed door Leonard Cohen, Bob Dylan en vele anderen, bevatte de plaat twaalf folk- en alternatieve rocknummers. David begon muziek te maken als een manier om gebruik te maken van zijn downtime als acteur. Hij had er zoveel plezier in dat hij in 2017 zijn acteercarrière in de wacht zette om fulltime muziek te gaan maken. In februari 2018 bracht hij zijn tweede album uit, Every Third Thought, en in augustus 2021 bracht hij Gestureland uit, zijn derde en laatste poging. "Ik heb geen geweldige melodieuze stem of perfecte toonhoogte," vertelde Duchovny aan USA Today, "maar ik blijf proberen om het goed te krijgen."

4 Hij zei nee tegen Scientology

In een recent interview met The Daily Beast sprak Duchovny over het verlies van een vriend aan Scientology en merkte op dat ze ook hem probeerden te rekruteren. "Ze hebben een toneelstuk voor me gemaakt", zei hij. Duchovny ging zelfs zo ver dat hij een elektro-psychometertest aflegde, een instrument vergelijkbaar met een polygraaf die door de zogenaamde kerk wordt gebruikt voor auditdoeleinden. “Ik realiseerde me meteen, omdat ze heel persoonlijke vragen stelden, dat ze informatie verzamelden die ik niet aan een vreemde wilde geven. Dus de sessie ging niet goed. Ik speelde niet volgens de regel en ging nooit meer terug." Zijn vriend liep uiteindelijk ook over en bestempelde de organisatie als 'gevaarlijk'.

3 Hij is aan het daten met Monique Pendleberry

David heeft momenteel een relatie met Monique Pendleberry, een voormalige voetbalster van de Universiteit van Californië. Ze is pas in de twintig, ze is meer dan dertig jaar jonger dan David. Het paar zou elkaar in 2017 hebben ontmoet in een sapbar. Hij heeft de relatie privé gehouden, hoewel het paar samen is gezien op reis, ook naar Vancouver, Canada, waar David deelnam aan een conventie.

2 Hij keerde terug naar acteren in 2020

Zijn eerste film in een aantal jaren was The Craft: Legacy, een vervolg op de culthit The Craft uit 2020. Hoewel het niet erg goede recensies kreeg, heeft het Duchovny er niet van weerhouden zijn carrière voort te zetten. Later dit jaar zal hij samen met Leslie Mann verschijnen in Judd Apatows film The Bubble, die een groep acteurs volgt die vastzitten in een pandemische bubbel in een hotel. Hij is ook gepland om Hollywood-stuntman Bronson Powers te spelen in Truly Like Lightning, een nieuwe tv-miniserie gebaseerd op zijn gelijknamige roman.

1 David is altijd beschikbaar voor 'X-Files'

Toen onlangs door Access Hollywood werd gevraagd of er een X-Files-reboot in de maak is, maakte Duchovny duidelijk dat zijn tegenspeler, Gillian Anderson, niet geïnteresseerd is en dat hij het niet zonder haar zal doen. Hoewel dat voorlopig een nee is, heeft hij onlangs Fox Mulder gechanneld in een cameo met rode speedo op Netflix's The Chair. En er zijn andere projecten waarvoor David alles zou laten vallen. Hij vertelde The Guardian: "Als Scorsese belt en zegt: 'weet je, rot Leonardo DiCaprio, ik wil met je werken', dan ben ik daar natuurlijk."

Aanbevolen: