Jussie Smollett wordt berecht voor 'nep'-aanval, omdat fans zeggen dat ze de waarheid willen

Jussie Smollett wordt berecht voor 'nep'-aanval, omdat fans zeggen dat ze de waarheid willen
Jussie Smollett wordt berecht voor 'nep'-aanval, omdat fans zeggen dat ze de waarheid willen
Anonim

Heeft Jussie Smollett gelogen over het slachtoffer zijn van een racistische, homofobe aanval?

De waarheid zal eindelijk aan het licht komen als de laatste wanhopige poging van de Empire-acteur om zijn strafzaak wegens vermeende liegen tegen de politie te seponeren, is afgewezen. Er is nu een datum vastgesteld voor een proef volgende maand.

Smollett, 39, vertelde de politie dat twee gemaskerde mannen hem in januari 2019 aanvielen in het centrum van Chicago, waar hij zijn populaire FOX-show aan het filmen was.

Weken later werd hij aangeklaagd voor het indienen van een vals politierapport, nadat onderzoekers tot de conclusie waren gekomen dat hij de aanval in scène had gezet en twee broers had betaald om het uit te voeren.

Bronnen zeggen dat het voormalige kindsterretje niet tevreden was met zijn salaris en zijn carrière wilde promoten.

Smollett heeft al een taakstraf uitgevoerd en een borgsom van $ 10.000 opgegeven onder een eerdere deal met aanklagers van Cook County om de aanklacht in te trekken.

"Een deal is een deal. Dat is een oud principe", zei Jussie's advocaat Nenye Uche in een verklaring.

Maar rechter James Linn merkte op dat de zaak van Smollett nu werd geleid door een speciale aanklager die door een andere rechter was aangesteld.

De mannen die ervan werden beschuldigd de aanval te helpen organiseren, werden geïdentificeerd als Abel en Ola Osundairo.

Smollett zou ermee hebben ingestemd om hen $3.500 te betalen om de aanval in scène te zetten.

Osundairo is een personal trainer en acteur die in een aflevering van Empire verscheen. Smollet en Ola werden naar verluidt vrienden en wisselden 'workouttips' uit via sms.

De broers Osundairo werden op 13 februari 2019 vastgehouden en ondervraagd door de politie. Ze werden later op 19 februari vrijgelaten. De volgende dag werd Smollett gearresteerd en beschuldigd van liegen tegen de politie.

Hij werd gered met een borgsom van $ 10.000 in contanten en werd beschuldigd van 16 tellingen van wanordelijk gedrag voor het indienen van een vals politierapport.

Jussie Smollett Nigeriaanse broers 1
Jussie Smollett Nigeriaanse broers 1

Die zaak werd echter op 26 maart geseponeerd door de procureur van Cook County, Kim Foxx. De stad Chicago zou later echter Smollett aanklagen voor $ 130.000 voor de kosten van het onderzoek.

De zaak werd nieuw leven ingeblazen toen een speciale aanklager Smollett beschuldigde van wanordelijk gedrag op basis van de politierapporten.

Smollett zei medio september op de Instagram van Marc Lamont Hill: "Ik ga het aan God overgeven, maar als ik helemaal eerlijk ben, denk ik niet dat… ik ga dit niet laten gaan."

Na het nieuws over het proces tegen Smollett - dat op 29 november zal plaatsvinden - waren commentatoren op sociale media enthousiast dat de waarheid eindelijk aan het licht zal komen.

Jussie Smollett Nigeriaanse broers
Jussie Smollett Nigeriaanse broers

"Zielig en beschamend. Als ik hem was, zou ik schuldig pleiten", schreef iemand online.

"Ik weet zeker dat hij zou willen dat het zou verdwijnen. Zijn onvergeeflijke daad moet voor de rechter worden gebracht en op de televisie worden uitgezonden. De negatieve impact op een toch al verdeeld land was een enorme tegenslag voor alle Amerikanen. Absoluut beschamend!" een tweede toegevoegd.

"Hij is bereid om die twee Nigeriaanse vrienden die naar hem opkeken, voor 10 jaar de gevangenis in te laten gaan in plaats van gewoon zijn handen omhoog te steken en zijn fout toe te geven. Dat is het ergste, niet eerlijk zijn als IEDEREEN weet dat hij liegt, " merkte een derde op.

Aanbevolen: