Alles wat Piper Perabo heeft gedaan sinds haar 'Coyote Ugly'-optreden

Inhoudsopgave:

Alles wat Piper Perabo heeft gedaan sinds haar 'Coyote Ugly'-optreden
Alles wat Piper Perabo heeft gedaan sinds haar 'Coyote Ugly'-optreden
Anonim

De vierenveertigjarige actrice Piper Perabo debuteerde haar carrière toen ze de hoofdrol speelde als Sara in de komediefilm Whiteboyz uit 1999, om succes en roem te behalen met haar volgende rol als Violet Jersey Sanford in de muzikale tienerkomedie uit 2000 Coyote lelijk. Perabo speelde ook in theaterstukken, waaronder haar rollen als Carly in het toneelstuk Reasons To Be Pretty uit 2008 en Maggie in het toneelstuk Lost Girls uit 2015.

Piper's rollen in enkele van de films op het grote scherm zijn Slap Her She's French, Cheaper By The Dozen, George And The Dragon, Black Butterfly en Angel Has Fallen. Naast acteren is Perabo een fervent strijder voor gelijke rechten voor vrouwen, de LGBTQ+, mensen van kleur en andere gemarginaliseerde gemeenschappen. In de afgelopen jaren bereikte het succes van Piper Perabo torenhoge niveaus en haar politiek activisme strekte zich uit over het hele land.

8 Piper speelde de hoofdrol in 'The Big Leap'

Piper Perabo speelt de hoofdrol van Paula Clark in de musical comedy-drama tv-serie The Big Leap. Ze speelt samen met Scott Foley, Simone Recasner, Jon Rudnitsky en Mallory Jansen. Paula Clark is een kankeroverlevende en voormalig automanager die haar baan opgaf om mee te doen aan een reality-tv-show waar ze hoopt te winnen met het beste talent dat ze heeft, namelijk dansen. The Big Leap werd uitgezonden op Fox op 20 september en liep tot 25 oktober. De show bestaat uit zes afleveringen.

7 Ze speelt in 'Yellowstone'

Perabo schittert in het 4e seizoen van Yellowstone als de Portland-milieuactivist Summer Higgins. De laatste strijd tegen de geïndustrialiseerde landbouw in Montana en het doden van dieren. Die praktijken worden beschermd door een door de staat gefinancierde politiemacht. Andere castleden die deelnemen aan het nieuwe Yellowstone-seizoen zijn Jacki Weaver, Kathryn Kelly en Finn Little. Yellowstone seizoen 4 wordt op 7 november uitgebracht op het Paramount Network.

6 Piper Perabo ondersteunt de rechten van inheemse volkeren

Piper ondersteunt het Lakota People's Law Project in hun poging om een tienercentrum te bouwen dat het leven van inheemse jongeren bij Standing Rock veel gemakkelijker zal maken. Perabo is altijd een fervent voorstander en strijder geweest voor de rechten van inheemse volkeren in de VS en wereldwijd. In februari 2021 riep ze samen met verschillende inheemse leiders en beïnvloeders president Biden op om Standing Rock te steunen en de Dakota Access Pipeline af te sluiten.

5 Piper vecht voor abortus en gerechtigheid voor iedereen

Eerder deze maand reisde Piper naar Chicago om mee te doen aan de Rally For Abortion Justice, omdat ze wil strijden voor toegang tot abortus voor iedereen. De rally vond plaats in 50 staten in de Verenigde Staten op in totaal 650 locaties, waarbij mensen virtueel en ter plaatse deelnamen. Perabo riep haar fans en het publiek op om mee te doen aan de rally en te strijden voor sociale en gelijke rechten.

4 Haar nettowaarde bereikte $10 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth bereikte Piper Perabo's rijkdom maar liefst $ 10 miljoen tijdens haar 24 jaar acteren. Haar doorbraakrol in de tienerkomediefilm Coyote Ugly uit 2000 heeft haar deuren naar roem en succes geopend. Perabo verdiende naar verluidt $ 75.000 per aflevering van de actiedrama-tv-serie Covert Affairs, waarin ze tussen 2010 en 2014 de rol van Annie Walker speelde.

3 Perabo speelde in meer dan 40 films en series

Sinds haar succesvolle Coyote Ugly-optreden in 2000 speelde Piper in meer dan 29 films op groot scherm en 12 tv-films en series. In 2020 speelde Perabo Linda Craft in de historische donkere fantasy-tv-serie Penny Dreadful: City Of Angels. Ze speelde ook als Sara, de hoofdrol in de Britse comedystreaming-tv-serie Turn Up Charlie uit 2019. Haar nieuwste filmrol omvat Angela Carlyle in de coming-of-age sci-fi romantische zwarte komedie horrorfilm Spontaneous uit 2020.

2 Ze won 2 prijzen en werd genomineerd voor verschillende anderen

Tijdens haar acteercarrière werd Perabo genomineerd voor zes prijzen en won ze twee andere. Haar doorbraakrol in de Coyote Ugly-film leverde haar in 2001 een MTV Movie Award op voor Best Music Moment. In 2011 won Piper de Gracie Award voor Outstanding Female Actor In A Breakthrough Role voor het spelen van Annie Walker in de actie-dramaserie Covert Affairs. Ze werd ook genomineerd voor een Golden Globe Award voor haar rol in Covert Affairs.

1 Piper Perabo is getrouwd sinds 2014

The Covert Affairs-beroemdheid is sinds 2014 getrouwd met de 58-jarige Amerikaanse regisseur en filmschrijver Stephen Kay. De laatste heeft een dochter uit een eerdere relatie die hij opvoedt met Perabo. Kay regisseerde en produceerde Covert Affairs, en hier ontmoette hij voor het eerst zijn toekomstige vrouw, Piper. Perabo houdt haar leven en persoonlijke relaties privé en buiten het publieke oog.

Aanbevolen: