Wat heeft Vanessa Williams gedaan sinds 'Ugly Betty'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Vanessa Williams gedaan sinds 'Ugly Betty'?
Wat heeft Vanessa Williams gedaan sinds 'Ugly Betty'?
Anonim

Degenen die Vanessa Williams niet kenden voordat ze haar hitrol als Wilhelmina Slater op de komische sitcom Ugly Betty belandde, zou niet op de hoogte zijn geweest van het feit dat de 57-jarige al een begrip was, bedankt tot een succesvolle carrière in optochten, muziek, films en televisie die helemaal teruggaat tot de jaren '80.

Maar vier seizoenen en 85 afleveringen hield Vanessa de kijkers bezig in haar nieuwe rol als het gemene, egoïstische voormalige supermodel dat haar eigen modellenbedrijf begint, waar de ABC-show om draaide. Het spelen van het personage zou de moeder van vier twee NAACP Image Awards opleveren in respectievelijk 2007 en 2008, Beste tv-schurk bij de Teen Choice Awards 2007 en een nominatie voor actrice in een bijrol bij de 59e, 60e en 61e Emmy Awards.

Dus wat heeft de nooit ouder wordende superster precies gedaan sinds Ugly Betty eindigde? Hier is het dieptepunt …

VANESSA WILLIAMS
VANESSA WILLIAMS

Over de carrière van Vanessa Williams na 'Ugly Betty'

Nadat Ugly Betty de vierjarige run op ABC had beëindigd, duurde het niet lang voordat Vanessa weer terug was op het tv-netwerk, nadat ze was benaderd om de rol van Renee Perry te spelen in Desperate Housewives.

De bekroonde actrice herinnerde zich hoe ze de baan kreeg tijdens een interview met Parade, waar werd onthuld dat de beslissing om Vanessa aan boord te halen voornamelijk te wijten was aan het feit dat het hoofd van ABC haar onder hun netwerk wilde houden na een goede werkrelatie met V hebben gevormd tijdens haar tijd op Ugly Betty.

Ze zei: "Het hoofd van ABC belde Marc Cherry, de maker van Desperate Housewives en zei: 'Ik wil Vanessa in de show.' Ik had vier geweldige jaren bij Betty, die voorbij waren, en Mark zei oké."

“Hij was toevallig een paar weken in New York, en ik was op Broadway, dus hebben ze een afspraak gemaakt. Ik dacht dat het over iets in de toekomst ging, maar toen vroeg hij of ik de show had gezien en of ik interesse had om mee te doen. Ik zei: 'Nou, dat zou interessant zijn.'

“En hij zei dat ze een personage voor me zouden bedenken. Het gebeurde allemaal razendsnel. Het was iets dat totaal onverwacht was. Desperate Housewives is een goed geoliede machine, dus het was fijn om een betaalde baan te hebben en een nieuw begin te kunnen maken.”

Maar haar tijd op Desperate Housewives was nogal van korte duur omdat tegen het einde van 2011 werd aangekondigd dat het drama was geannuleerd en het volgende jaar aan zijn laatste reeks zou beginnen.

Na 46 afleveringen was Vanessa weer op zoek naar werk - en deze keer had ze niet zoveel geluk met haar connecties die haar eerder hadden geholpen aan een andere baan direct na het afronden van een project.

Haar volgende grote tv-show kwam in 2012 toen ze Olivia Doran speelde op 666 Park Avenue, maar haar tijd in het programma was ook van korte duur omdat, na slechts één seizoen, leidinggevenden bij ABC de drama-fantasie trokken tot lage beoordelingen.

Vanaf dat moment zou Vanessa een paar terugkerende rollen op zich nemen in shows zoals The Good Wife, voordat ze het personage van generaal Cynthia Rockell van 2016 tot 2017 vertolkte in The Librarians.

In 2017 boekte ze haar eigen komedie op VH1, getiteld Daytime Divas, die losjes was gebaseerd op het drama achter de schermen op The View, maar - nogmaals - na slechts één serie waren de kijkcijfers minder dan indrukwekkend en het netwerk heeft ervoor gekozen om plannen voor een mogelijke tweede run te annuleren.

Vanessa is ook verschenen in een reeks tv-films zoals Happy Accident, False Profits, Fantasy Life en The Trip to Bountiful.

En sinds 2019 vertolkt ze het personage van Captain Beakman in de Disney-animatieserie Tiny Ones Transport Service, samen met Megan Hilty, Christian J. Simon en Jet Jurgensmeyer.

In een eerder interview met Entertainment Weekly beschreef Vanessa haar tijd bij Ugly Betty als magisch, eraan toevoegend dat het spelen van Wilhelmina Slater tot nu toe verreweg haar favoriete rol is geweest, en dat komt puur door de geweldige schrijvers van de show waren bezig met het bedenken van interessante verhaallijnen voor elk personage.

Vanessa voelde zich zo aangetrokken tot elk script omdat ze ook overrompeld werd door de losse lippen van haar personage, maar dat maakte het werk des te leuker.

“Veel van de houding, de koets en de gezichtsuitdrukkingen zijn waar de echte kracht ligt,” zei ze. “Dat is wat Wilhelmina geweldig maakt. Soms is het gewoon een blik of een zucht of een rol van de ogen of een draai van de rug, en dat is zwaar genoeg. Het is mijn favoriete rol van mijn leven geweest en ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.”

Aanbevolen: