Inside Lil' Kim's vetes met Nicki Minaj en Foxy Brown, en de andere meest gepubliceerde vetes tussen vrouwen in rap

Inhoudsopgave:

Inside Lil' Kim's vetes met Nicki Minaj en Foxy Brown, en de andere meest gepubliceerde vetes tussen vrouwen in rap
Inside Lil' Kim's vetes met Nicki Minaj en Foxy Brown, en de andere meest gepubliceerde vetes tussen vrouwen in rap
Anonim

In een genre dat typisch door mannen wordt gedomineerd, heeft de rapscene het afgelopen decennium een toenemend aantal prominente vrouwelijke artiesten gekregen. Van veel rappers is bekend dat ze "beef" met elkaar zijn, zoals 50 Cent en The Game of recenter, Drake en Pusha T, en vrouwelijke rappers vormen geen uitzondering op dit soort vetes.

Hoewel bekend is dat vrouw zijn in de muziekwereld ingewikkeld kan zijn, is het duidelijk dat vrouwelijke artiesten vaak tegen elkaar worden opgezet door hun fans en de media, of vaak tegen elkaar ingaan, net zoals hun mannelijke tegenhangers. Van degenen die al jaren in de buurt zijn, zoals Queen Latifah, tot degenen met meer recent succes zoals Cardi B, hieronder is een lijst van enkele van de meest bekende en gepubliceerde vetes binnen vrouwelijke rap.

8 Lil Kim en Foxy Brown

Oorspronkelijk goede vrienden, de wortel van de problemen van Lil' Kim en Foxy Brown begon eind 1996, toen hun respectievelijke debuutalbums Hard Core en Ill Na Na in dezelfde week zouden uitkomen. In de jaren die volgden, maakten de twee een cyclus van diss-tracks en verzen door, evenals verzoeningspogingen. Nadat Kim bijna een jaar in de gevangenis zat, sprak ze niet meer over Brown in gesprekken of liedjes. Aan de andere kant heeft Brown verschillende verbale aanvallen gedaan op de zelfverklaarde "Queen Bee" door middel van optredens en liedjes.

"Ik weet niet wie ze tegenwoordig is", zei Kim in een interview in 2012 met The Breakfast Club.

7 Queen Latifah en Foxy Brown

Rond dezelfde tijd van Brown's geschillen met Lil' Kim, kreeg ze ook ruzie met koningin Latifah, waarbij ze haar beschuldigde van "haar uit te checken" en ongewenste avances te maken. Eerder geloofde Brown dat Latifah's nummer "Name Callin" een diss-track was die op haar was gericht, hoewel Latifah dit nooit heeft bevestigd of ontkend totdat ze "Name Callin Part 2" uitbracht, waar ze beweert dat Brown op haar seksuele imago vertrouwt om haar slechte rapvaardigheden te verbergen.. De twee maakten het uiteindelijk goed, toen Latifah Brown uitnodigde om op te treden in haar talkshow in 2000 om haar tweede album Chyna Doll te promoten.

6 Trina en Khia

De vete tussen rappers Trina en Khia gaat meer dan tien jaar terug, maar kreeg pas de afgelopen jaren meer grip tijdens de opkomst van het socialemediatijdperk toen Khia haar webserie The Queen's Court begon, waar ze vaak dissed Trina. Eerder had de "My Neck My Back"-rapper openlijk kritiek op Trina's album Still Da Baddest uit 2008. In 2017 ging Trina naar Instagram Live om schijnbaar haar haters aan te spreken, waarvan de meeste kijkers dachten dat ze naar Khia waren gericht.

5 Azealia Banks en Iggy Azalea

Slechts een van de mensen op de lijst met artiesten waarmee Azealia Banks ruzie heeft gemaakt, is Iggy Azalea. Nadat Azalea aankondigde dat ze in 2018 haar platenlabel verliet vanwege verschillende problemen, amuseerde Banks zich en stak de draak met Azalea's carrière. Dit leidde tot een reeks tweets tussen de twee die opmerkingen maakten over elkaars carrièreproblemen.

4 Nicki Minaj en Remy Ma

Toen Nicki Minaj in 2007 het nummer 'Dirty Money' uitbracht, geloofde Remy Ma dat het nummer over haar ging, hoewel Minaj nooit vermeldde dat het nummer tegen iemand was gericht. In 2017 bracht Ma een nummer uit met de titel "Shether", waarvan de enige hoes bestond uit een Barbie-pop die Minaj in bloed repliceerde. Als reactie bracht Minaj een nummer "No Frauds" uit met Lil Wayne en Drake. Hoewel de vete onopgelost blijft, heeft Ma spijt betuigd over de "Shether" diss-track vanwege de moeilijkheden om een vrouw te zijn in de muziekbusiness.

"Het stoort me gewoon dat deze plaat die ik uitbracht, waar het letterlijk een vrouw uit elkaar ha alt, zo viraal ging", zei Ma in de Another Round-podcast. "We hadden hetzelfde kunnen doen, door samen te werken."

3 Remy Ma en Foxy Brown

In de beginjaren van Remy Ma's carrière werd ze ervan beschuldigd Foxy Brown geen respect te tonen als een ervaren vrouwelijke rapper. De twee bespraken openlijk hun afkeer van elkaar en waren zelfs verwikkeld in een fysieke woordenwisseling. Naarmate de tijd verstreek, bleven ze elkaar door de jaren heen in verschillende interviews dissen. In een 2020-interview met Wendy Williams zei ze dat ze nog steeds niet op goede voet stond met Brown, hoewel ze positief sprak over Lil' Kim.

2 Nicki Minaj en Cardi B

Nadat Cardi B mainstream succes had behaald na Love & Hip Hop, begonnen velen geruchten te verspreiden over een ruzie tussen haar en Nicki Minaj, hoewel de twee ontkenden dat er problemen met elkaar waren, waarbij Minaj Cardi feliciteerde met "Bodak Yellow" topgrafieken. De twee waren ook afgebeeld terwijl ze met elkaar spraken op het Met Gala in mei 2018. Een paar maanden later zou Cardi een schoen naar Minaj hebben gegooid tijdens een afterparty van New York Fashion Week. Cardi beschuldigde Minaj ervan het leuk te vinden en akkoord te gaan met opmerkingen op sociale media die aan haar waren gericht, wat de laatste ontkende.

1 Lil' Kim en Nicki Minaj

De meest bekende vrouwelijke rapvete in de vroege jaren 2010, Lil' Kim en Nicki Minaj's beef kreeg veel publiciteit. Kim beschuldigde Minaj van het kopiëren van haar uiterlijk en ook van het stelen van haar geluid van niet-uitgebracht materiaal. Toen Minaj eind 2010 haar debuutalbum Pink Friday uitbracht, was het nummer "Roman's Revenge" naar verluidt gericht op Kim's disses van Minaj. Een paar maanden later werd Lil' Kim's mixtape Black Friday (een imitatie van Minaj's debuutalbumtitel) uitgebracht, met op de hoes een foto van Minaj's hoofd onthoofd met bloed. De twee gooiden elkaar door de jaren heen, hoewel het lijkt te zijn gekalmeerd, aangezien Kim zei dat ze een Verzuz-gevecht met Minaj zou voeren.

Aanbevolen: