De Wu-Tang-clan gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De Wu-Tang-clan gerangschikt op nettowaarde
De Wu-Tang-clan gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Weinig woorden zijn meer synoniem met het genre van hiphop dan 'Wu'. De Wu-Tang Clan is ongetwijfeld een van de meest populaire hiphopgroepen in de muziekgeschiedenis. RZA, GZA, Ol' Dirty Bastard, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God en Masta Killa zijn allemaal iconische namen. Hoewel ze allemaal aantoonbaar hebben bijgedragen aan de vooruitgang van hiphop, hebben sommigen een hoger vermogen gekregen dan anderen.

Het geluid van de band overstijgt generaties. Terwijl ze in de jaren 90 beroemd werden, zijn er mensen die in de jaren 2000 zijn geboren die hun werk kennen en ervan houden. "Wu-tang is voor de kinderen" zoals het gezegde luidt.

Hier is het vermogen, in volgorde van laag naar hoog, van de oorspronkelijke bewoners van de 36 kamers.

8 Ol' Dirty Bastard - $500, 000

ODB bereikte de Billboard top 40 met nummers als "Got Your Money", maar ODB leed talrijke financiële tegenslagen als gevolg van drugsverslaving en juridische kosten. ODB was bijna net zo beroemd om zijn veelvuldige aanrakingen met de wet als om zijn ordinaire, no fks bepaalde teksten. Een grote financiële tegenslag voor ODB was dat de rechtbanken voor kinderbijslag hem bevolen op te hoesten voor drie van zijn kinderen. ODB stierf in 2004 aan een accidentele overdosis drugs.

7 Masta Killa - $1 miljoen

Masta bracht zijn eerste soloalbum No Said Date uit, in 2004, hetzelfde jaar dat Ol' Dirty Bastard stierf. Zijn meest recente album, Loy alty Is Roy alty, werd uitgebracht in 2017. Masta Killa wordt vaak gecrediteerd voor het beïnvloeden van de band om het meeste gebruik van Chinese en Kung Fu-beelden over te nemen. Zijn naam is afgeleid van een klassieke Kung Fu-film Shaolin Master Killer. Hij is ook bloedverwant aan wijlen R&B-zanger Marvin Gaye en Nat Turner, de leider van een van de beroemdste slavenopstanden in de Verenigde Staten. S. geschiedenis.

6 Inspectah Deck - $4 miljoen

Inspectah Deck werkt als rapper en producer en heeft $ 4 miljoen op zijn naam staan. Zijn eerste studioalbum Uncontroll Substance kwam uit in 1999 en sindsdien heeft hij 5 soloalbums uitgebracht. Hij maakt gastoptredens op solo-albums van andere Wu-Tang-leden, zoals die van Method Man en GZA, en heeft ook samengewerkt met rappers als Big Pun en Mos Def (nu bekend als Yasin Bay).

5 U-God - $5 miljoen

U-God heeft sinds 1999 5 solo-albums en één samenwerkingsalbum uitgebracht, naast het opnemen op elk Wu-Tang-album. Zijn eerste album, Golden Arms Redemption, belandde op nummer 15 in de Amerikaanse R&B-hitlijsten en 58e in de Billboard top 200. Zijn autobiografie, Raw: My Journey Into The Wu-Tang Clan, werd uitgebracht in 2018.

4 Raekwon - $7 miljoen

Raekwon tekende in 1992 bij de groep. Een jaar nadat ze bij de band kwamen, brachten ze Enter The Wu-Tang (36 Chambers) uit, wat de band de sensatie maakte die ze nu zijn. In 1994 bracht hij zijn eerste solo-track Heaven and Hell uit en later dat jaar zou zijn eerste solo-LP Only Built 4 Cuban Linx op nummer 4 in de Billboard-hitlijsten belanden. Raekwon heeft 7 studioalbums uitgebracht waarvan de 8e ergens volgend jaar zal uitkomen. Hij bekeerde zich in 2009 tot de islam.

3 Method Man - $14 miljoen

Dankzij zijn frequente samenwerkingen met Redman, waarvan sommigen misschien verbaasd zijn te horen dat hij geen lid is van de Wu-Tang Clan, evenals andere solo-ondernemingen, heeft Method Man nu een nettowaarde van $ 14 miljoen. Zijn eerste soloalbum Tical kwam uit in 1994 en sindsdien heeft hij 10 albums uitgebracht, waarvan 4 in samenwerkingen met Redman. Naast muziek is Method Man acteur en had hij rollen in films als Garden State, The Wackness en How High, waarin hij samen met Redman speelde. Hij is ook eigenaar van een cannabisbedrijf in Californië, Tical, dat vernoemd is naar zijn eerste album.

2 Ghostface Killah - $17 miljoen

Zijn debuutalbum Iron Man kwam uit in 1996. Hij werd lid van de groep toen hij eind jaren 80 kamergenoten was met de oprichter van de band, RZA. Voor zijn solodebuut was Ghostface een van de meer prominente gastrappers op het debuut Only Built 4 Cuban Linx van mede-Wu-Tang-lid Raekwon. In 2006 gaf MTV hem een eervolle vermelding als een van de grootste MC's aller tijden. Een van de redenen waarom Ghostface bijna het hoogste vermogen in de band heeft, is dat hij misschien wel de meest productieve solo-artiest van de groep is. Ghostface heeft 13 solo-studioalbums en minstens 5 samenwerkingsalbums, exclusief zijn opnames met de Wu-Tang Clan. Net als Method Man is hij ook een acteur, hoewel hij meestal alleen cameo's maakt als zichzelf. Hij is te zien in tv-shows als The Boondocks en 30 Rock en hij was te zien in films als Walk Hard en Iron Man.

1 RZA $ 18 miljoen & GZA - $ 18 miljoen elk

De twee zijn nauw met elkaar verbonden als de rijkste leden van de clan, elk met een geschatte waarde van ongeveer $ 18 miljoen elk. RZA, de oprichter en de facto leider van de Wu-Tang Clan, heeft 5 solo-albums op zijn naam staan, evenals een uitgebreide carrière als producer, artiest en filmmaker. In 2012 speelde en regisseerde hij in The Man With The Iron Fists en verzorgde hij de score voor de films Kill Bill Volume 1 en Volume 2. GZA, de neef van RZA, heeft zijn 18 miljoen dollar verzameld met soloprojecten zoals het album Liquid Swords, dat door critici vaak wordt beschouwd als een van de beste hiphopalbums aller tijden. Volgens Rolling Stone Magazine blijkt uit onderzoek dat GZA, samen met underground rapper Aesop Rock, de meest uitgebreide woordenschat van alle rappers in de Engelse taal heeft. GZA is ook een acteur die optrad in films als Smokin Aces en Coffee and Cigarettes, waarin hij speelde met RZA en komiek Bill Murray.

Aanbevolen: