De grootste artiesten waarmee Taylor Swift heeft samengewerkt, gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De grootste artiesten waarmee Taylor Swift heeft samengewerkt, gerangschikt op nettowaarde
De grootste artiesten waarmee Taylor Swift heeft samengewerkt, gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Taylor Swift heeft met tal van beroemde artiesten samengewerkt sinds ze op het toneel verscheen met haar debuutalbum Taylor Swift in 2006. Het eerste duet dat op een van haar eigen albums verscheen, was het nummer "Breathe" met Colbie Caillat, dat verscheen op Swift's tweede studioalbum Fearless. Haar eerste single als artiest kwam het jaar daarop, toen ze te horen was in het nummer "Two Is Better Than One" van de band Boys Like Girls.

Sindsdien heeft Swift duetten en samenwerkingen uitgevoerd met meer dan een dozijn andere artiesten. Ze heeft ook nummers gedaan met verschillende bands, waaronder The National, Haim en Sugarland, en ze heeft nummers geschreven met veel bekende namen, waaronder Jack Antonoff van de band Fun, Ryan Tedder van de band OneRepublic en Pat Monahan van de band Trein. Maar van de individuele artiesten waarmee Taylor Swift duetten heeft uitgevoerd, wie heeft de meest succesvolle carrière gehad? Lees verder om erachter te komen.

13 Phoebe Bridgers ($ 1-5 miljoen nettowaarde)

De eerste naam op deze lijst is ook een van de meest recente medewerkers van Taylor Swift. Phoebe Bridgers diende als Taylor's duetpartner op het nieuwe nummer "Nothing New" (Taylor's Version) (From The Vault), dat verscheen op het album Red (Taylor's Version). Swift schreef het nummer zelf - het is een van de veertien nummers op Red (Taylor's Version) die ze schreef zonder een co-schrijver.

12 Maren Morris ($5 miljoen nettowaarde)

Net als Phoebe Bridgers was Maren Morris de duetpartner van Taylor Swift op een van haar 'from the kluis'-nummers. Morris verscheen echter op Fearless (Taylor's Version) en zong het nummer "You All Over Me". Swift schreef het nummer met Scooter Carusoe in 2005 toen ze aan haar originele Fearless-album werkte.

11 B.o. B. ($ 6 miljoen nettowaarde)

B.o. B. was een van de eerste medewerkers van Taylor Swift, toen de twee hun krachten bundelden om het nummer "Both of Us" op te nemen voor B.o. B.'s tweede studioalbum Strange Clouds. Het nummer is geschreven door B.o. B. en Swift, samen met Ammar Malik, Lukasz Gottwald en Henry W alter. Het diende als de derde single van het album.

10 Gary Lightbody ($7 miljoen nettowaarde)

Gary Lightbody, van de band Snow Patrol, werkte samen met Taylor Swift om het nummer "The Last Time" te schrijven en uit te voeren, dat de laatste single van haar album Red werd. Swift en Lightbody schreven het nummer samen met de productieve muziekproducent Jacknife Lee, die regelmatig voor Snow Patrol produceert. Lightbody en Swift zouden het nummer opnieuw opnemen voor Swift's album Red (Taylor's Version).

9 Bon Iver ($8 miljoen nettowaarde)

Bon Iver en Taylor Swift werkten samen aan twee nummers, één van elk van haar zusteralbums folklore uit 2020. Over folklore voeren ze het nummer "Exile" uit dat de twee samen met Taylor's vriend Joe Alwyn (die onder de naam William Bowery op de officiële tracklist staat) schreven. "Exile" werd genomineerd voor Best Pop Duo/Group Performance bij de 63e Grammy Awards. Op Swift's volgende album voerde ze het titelnummer "Evermore" uit met Bon Iver, en opnieuw schreven ze het nummer samen met Joe Alwyn (ook bekend als William Bowery).

8 Brendan Urie ($12 miljoen nettowaarde)

Brendan Urie van Paniek! at the Disco werkte samen met Taylor Swift om de eerste single van haar album Lover uit 2019 te schrijven en uit te voeren. Het nummer heette "Me!", en Swift en Urie schreven het samen met Joel Little, die Taylor hielp bij het schrijven van een aantal nummers op Lover. Urie en Swift filmden een videoclip voor de single, die drie MTV Music Video Award-nominaties zou opleveren.

7 Chris Stapleton ($12 miljoen nettowaarde)

Chris Stapleton is nog een van Swift's medewerkers op haar opnieuw opgenomen album Red (Taylor's Version). De twee duetten op het nummer "I Bet You Think About Me". Interessant is dat Christ Stapleton Taylor Swift versloeg voor een Grammy in 2018, toen zijn nummer "Broken Halos" haar nummer "Better Man" won in de categorie Best Country Song. "Better Man" is nog een van de bonustracks die Taylor Swift opnam voor Red (Taylor's Version).

6 Toekomst ($40 miljoen nettowaarde)

Future is de rapper uit het nummer "Endgame" van Taylor Swift, dat op haar zesde studioalbum-reputatie staat. "Endgame" bevat ook Ed Sheeran, en het is een van de weinige Swift-nummers met twee verschillende artiesten.

5 John Mayer ($70 miljoen nettowaarde)

Taylor Swift had in 2010 een beroemde date met John Mayer, maar daarvoor namen ze samen een nummer op genaamd "Half of My Heart". Nadat ze uit elkaar waren gegaan, zou Mayer een versie van het nummer opnemen zonder Taylor's zang, en die versie werd in 2011 genomineerd voor een Grammy Award.

4 Kendrick Lamar ($75 miljoen nettowaarde)

Kendrick Lamar is de bekende rapper op Taylor Swift's single "Bad Blood". Kendrick Lamar komt alleen voor op de single, niet op de albumversie van het nummer, en toch vonden veel critici zijn couplet het beste deel van het hele nummer.

3 Zayn Malik ($75 miljoen nettowaarde)

De voormalige One Direction-ster kwam samen met Taylor Swift om "I Don't Wanna Live Forever" op te nemen voor de Fifty Shades Darker-soundtrack. Swift schreef het nummer samen met haar goede vriend Jack Antonoff en de veelgeprezen songwriter Sam Dew.

2 Tim McGraw ($165 miljoen nettowaarde)

Taylor Swift's eerste hitsingle heette "Tim McGraw" en enkele jaren later zou ze de kans krijgen om een duet op te nemen met de man zelf. Het nummer heette "Highway Don't Care", en interessant genoeg staat Keith Urban ook op het nummer als leadgitarist. "Highway Don't Care" is een van de weinige nummers die Taylor Swift heeft opgenomen die ze niet heeft geschreven of mede heeft geschreven.

1 Ed Sheeran ($200 miljoen nettowaarde)

Ed Sheeran en Taylor Swift zijn goede vrienden die samen aan verschillende nummers hebben samengewerkt. Hun eerste duet was "Everything Has Changed" van haar album Red uit 2012. Ze namen later het nummer "Endgame" op van haar albumreputatie, die ze schreven en uitvoerden met de rapper Future. Meest recent hebben Sheeran en Swift opnieuw samengewerkt om een gloednieuw "from the kluis"-nummer uit te voeren voor haar album Red (Taylor's Version). Het nieuwe nummer heet "Run".

Aanbevolen: