Charli XCX heeft samengewerkt met deze superstermuzikanten

Inhoudsopgave:

Charli XCX heeft samengewerkt met deze superstermuzikanten
Charli XCX heeft samengewerkt met deze superstermuzikanten
Anonim

Charli XCX is de 'hyperpop'-chanteuse die met haar innovatieve samenwerkingen, met de hulp van producers als SOPHIE en A. G. Cook, baanbrekend werk heeft verricht voor een heel nieuw genre. Ze is nu klaar om binnenkort haar vijfde studioalbum, Crash, uit te brengen.

De aanloop was erg leuk voor haar intens toegewijde fanbase, met de beroemde experimentele zangeres die een echt 'uitverkocht'-tijdperk plaagde om het laatste album van haar major labelcontract met Atlantic Records af te sluiten. Charli heeft vaak rechtstreeks contact met haar fanbase via sociale media en trok het doek terug voor haar vijfjarige platencontract dat ze tekende op 16-jarige leeftijd. Tot nu toe zijn er twee singles uitgebracht die duiden op een meer commerciële afwijking van haar kenmerkende avant-popgeluid. Afgezien van haar eigen solo-muzikale esthetiek, is Charli een begrip als medewerker en een van de meest gevraagde songwriters. Terwijl fans wachten op de release van Crash in maart 2022, zijn hier enkele van Charli's meest geliefde en impactvolle samenwerkingen met beroemde muzikanten.

7 'I Love It' Met Icona Pop

De grote hit 'I Love It' uit 2012 was een instant meeschreeuw die wereldwijd werd gehoord. Er is echt geen plek waar dit nummer niet is gespeeld of gesampled, want de vrolijke jam blijft tot op de dag van vandaag onontkoombaar in bars, clubs, televisieshows, commercials en films. Charli was de originele songwriter van het nummer voor het Zweedse duo Icona Pop. In een aflevering van de How Long Gone-podcast vertelde Charli de hosts Chris Black en Jason Stewart bijna tien jaar na de release haar gevoelens over de megahit. “Ik ben heel close met een van de producers van dat nummer, Patrick Berger, met wie ik 'Boom Clap' maakte. Ik heb twintig minuten besteed aan 'I Love It'.'Ik heb er echter nooit contact mee gehad. Het is gewoon gebeurd.'

6 'Fancy' met Iggy Azalea

'Fancy' was een van de beste breakout-nummers in 2014 voor Iggy Azalea en is tot op de dag van vandaag een van haar meest bekende nummers. (Het is het enige Billboard Hot 100 nummer 1 nummer voor zowel Iggy als Charli.) Aan het einde van 2019 rondde Billboard een lijst af met nummers die het vorige decennium bepaalden, en 'Fancy' werd op de lijst opgenomen. Het is een van Iggy's bekendere nummers die haar naar de mainstream-faam heeft gebracht. De zangeres heeft de afgelopen jaren geen recordhit of album uitgebracht dat positief is ontvangen. 'Fancy' blijft een klassiek girlpower anthem met een iconische muziekvideo als eerbetoon aan de film Clueless uit 1995.

5 'Warm' Met HAIM

'Warm' staat op Charli's titelloze album Charli, en ondanks de gelijknamige naam van het album, staat het album vol met samenwerkingen. Zowel Charli als HAIM schreven samen het futuristische, autotune zware nummer over onbeantwoorde liefde. De track is geproduceerd door A. G. Cook, die muziek produceert voor zowel Charli als HAIM. Samen schrijven met andere creatieve talenten kan een lastig terrein zijn, waar Charli veel ervaring mee heeft in haar carrière. "Soms schrijven ze samen met andere artiesten, die ofwel heel goed kunnen schrijven, of weten dat ze niet kunnen schrijven en dat prima vinden… dat is geweldig… die twee categorieën mensen zijn erg leuk om mee te schrijven. Als je iemand hebt die dat wel kan schrijft niet en is erg onzeker over het niet kunnen schrijven… dan wordt het een beetje moeilijk."

4 'Blame It On Your Love' met Lizzo

Vrienden Charli XCX en Lizzo op een Grammy-feestje
Vrienden Charli XCX en Lizzo op een Grammy-feestje

'Blame It On Your Love' werd uitgebracht in 2019 na Lizzo's doorbraakhit 'Truth Hurts'. Het nummer was oorspronkelijk een soort van aanbevolen op Charli's mixtape Pop 2, getiteld 'Track 10'. Destijds bleven Charli-fans achter met de cliffhanger over waar dit nummer uiteindelijk zou uitgroeien. Charli riep de hulp in van haar vriendin Lizzo om de baan opnieuw te gebruiken. Promotie voor het nummer kwam met de disclaimer dat de twee jonge diva's "bout 2 save pop music" waren.

3 '1999' Met Troye Sivan

Troye Sivan en Charli XCX '1999' muziekvideo
Troye Sivan en Charli XCX '1999' muziekvideo

Zowel jonge popsterren als medewerkers bundelden hun krachten voor het met nostalgie gevulde nummer '1999' uit de jaren 90. Het nummer verwijst naar alles wat populair was in de jaren 90. En de muziekvideo herschept iconische film-, muziek- en culturele momenten; The Matrix, Titanic, boybands, Eminem, T. L. C, American Beauty en meer. Troye en Charli geven meer dan een knipoog en een knipoog naar het tijdperk dat voor hen kwam, aangezien ze zelf twee millennia popsterren zijn die eer betuigen aan de muziek en cultuur die hen hebben beïnvloed.

2 'Doing It' Met Rita Ora

www.youtube.com/watch?v=Km3agvlyRmM

De hit 'Doing It' uit 2015 is de perfecte girlpower-track voor vrouwelijke bazen, met twee van de meest gevraagde zangeressen in de popmuziek.'Doing It' staat op Charli's album Sucker, en de in Londen geboren zangeressen brachten een door Thelma & Louise geïnspireerde videoclip uit, besprenkeld met een beetje Spring Breakers-vibe. De track werd kritisch goed ontvangen, en wordt beschouwd als onderdeel van de lijn van vrouwelijke samenwerkingsliedjes van het decennium. Het nummer stond na de release op nummer 8 in de Britse hitlijsten.

1 '911' Met Lady Gaga

Toen de promoplannen van Mother Monster voor haar 2020-album Chromatica door COVID-19 werden ontspoord, deed producer Bloodpop iets briljants. Chromatica werd volledig geremixt tot een nieuw album genaamd Dawn Of Chromatica, in de hoop op een "poppy" creatieve reset. Het album bevat een who's-who van hyperpopgrootheden, waaronder niemand minder dan Charli XCX. Charli, Gaga en producer A. G. Cook remixen het clubklare origineel tot een sombere electrotrack. Charli crediteert Twitter en Gaga's Little Monster diehard fanbase voor de reden waarom de remix bij elkaar kwam. "Oh mijn god, ik stierf en ging naar de hemel … het gebeurde allemaal via Twitter. Een van haar producers, we waren aan het sms'en, ik moest een tijdje geleden een remix doen, en het gebeurde niet vanwege quarantaine en gewoon het leven. En toen praatte ik met mijn fans op Twitter en ze zeiden: 'Zou je ooit samenwerken met Gaga?' En ik dacht: 'Ik moest deze remix doen en ik wist niet wat er gebeurde', en toen kwamen de Little Monsters er gewoon doorheen."

Aanbevolen: