De grootste artiesten waarmee Yebba heeft samengewerkt

Inhoudsopgave:

De grootste artiesten waarmee Yebba heeft samengewerkt
De grootste artiesten waarmee Yebba heeft samengewerkt
Anonim

Yebba is misschien nog geen begrip, maar de selectie van talent waarmee de Amerikaanse zangeres in haar nog jonge carrière heeft gewerkt, heeft je misschien voor de gek gehouden door te denken dat je op de een of andere manier een van 's werelds grootste sterren had gemist. Yebba, geboren in Abbey Smith in Arkansas in 1995, kreeg voor het eerst erkenning in 2016 nadat haar uitvoering van het nummer "My Mind" tijdens een Sofar Sounds-presentatie viraal ging op YouTube.

Maar het noodlot sloeg pas weken later toe toen de moeder van de zangeres zelfmoord pleegde. In een gesprek met Glamour zei de zangeres van "Evergreen" dat ze van plan was naar New York City te verhuizen, van de stad te genieten en achtergrondzang te zingen, toen ze werd getroffen door verdriet door de dood van haar moeder."Al dit verdriet trof me echt… het leven, verdriet, dat alles is een heel persoonlijke ervaring." In de komende vier jaar zou de artiest werken aan haar debuutalbum Dawn, zo genoemd naar haar moeder en om een nieuw begin te betekenen na de donkere nacht. Ze koos formeel Yebba als haar artiestennaam om Dawn te eren. En hoewel het vier jaar zou duren voordat haar debuutalbum zou verschijnen, bleef Yebba muziek uitbrengen naast, naast talloze anderen, enkele van de grootste sterren van vandaag.

7 Chance The Rapper - achtergrondzang op SNL

In december 2016 trad Chance The Rapper voor het eerst op als muzikale gast op SNL toen hij het nummer "Same Drugs" live uitvoerde vanuit Studio 8H. Yebba, trouw aan haar woord van genieten van New York City en zingende achtergrond, verscheen op het podium naast de rapper die achtergrondzang zong. Chance zou later tweeten: "Het meisje achter mij dat de show steelt met belachelijke zang is Yebba Smith. Ze was ook de arrangeur en zangeres achter de MCWT-poppen", verwijzend naar de poppen die Chance vergezelden op tournee voor zijn zeer succesvolle Magnificent Coloring World-concert ervaring, en zou later verschijnen in de "Same Drugs" muziekvideo.

6 PJ Morton - Samen wonnen ze een Grammy

Yebba werd genomineerd voor en won haar eerste Grammy Award voor Best Traditional R&B Performance na een samenwerking met Maroon 5 toetsenist PJ Malone voor een cover van de Bee Gees hit, "How Deep Is Your Love?" in 2019.

5 Ed Sheeran - Hij heeft haar getekend bij zijn platenlabel

Na het verwoestende nieuws over het overlijden van haar moeder, ging de video van Yebba's uitvoering van 'My Mind' viraal, met miljoenen views op YouTube. De video trok de aandacht van Ed Sheeran, die zei tot tranen toe geroerd te zijn door haar krachtige optreden. Sheeran tekende de zanger vervolgens in 2017 bij zijn Gingerbread Man Records-platenlabel en beschreef haar als "fenomenaal [en] op enorme dingen." Twee jaar later zou het paar "Best Part of Me" uitbrengen, de vijfde single van Sheeran's 2019-album No. 6 Collaborations Project.

4 Sam Smith - houdt van haar stem

Niet lang nadat hij met Sheeran had gezongen, voegde Yebba zich bij Sam Smith voor "No Peace", van zijn album The Thrill of it All uit 2017. Smith beschreef hoe "haar stem klinkt als een hartverscheurend." De samenwerking met Sam Smith ging vooraf aan de release van Yebba's debuutsingle "Evergreen", wat ertoe leidde dat Zane Lowe van Apple Music Yebba omschreef als "een van de krachtiger en opwindender stemmen in jaren."

3 Drake - Laat haar in de schijnwerpers staan

Yebba kan de onderscheiding claimen door een nummer naar haar vernoemd te hebben van superster Drake. Yebba voegde zich bij Jay-Z, Future, Ty Dolla Sign en meer als gasten op het langverwachte Certified Lover Boy-album van de rapper. Het paar werkte samen aan de track "Yebba's Heartbreak", die diende als een intermezzo op het 21-track album. Complex beschreef het nummer als een "opvallende verschijning", een enorme prestatie gezien het nummer alleen zang van de 26-jarige zanger bevat, en geen enkele van Drake zelf.

2 Stormzy - werkte samen aan zijn tweede studioalbum

Yebba werkte samen met de Londense rapper Stormzy aan het nummer "Don't Forget To Breathe" uit 2019. Als intermezzo in het midden van zijn tweede album Heavy Is The Head, bevat "Don't Forget To Breathe" Yebba die vocaliseert op de enkele herhaalde songtekst van Stormzy. The Daily Californian beschreef de track als een "zachte herinnering om tijd voor jezelf te nemen" die "in staat is om zoveel mensen te bereiken in zijn korte twee minuten." Popsugar nam het nummer op in hun lijst met nummers voor "Play When Your Anxious Thoughts Become Too Overwhelming".

1 Mark Ronson - produceerde haar debuutalbum

Yebba's meest voorkomende medewerker is superster-songwriter en producer Mark Ronson. Het duo werkte samen voor drie tracks op Ronson's 2019-album Late Night Feelings, waaronder de derde single van het album "Don't Leave Me Lonely". In 2020 tekende Yebba bij RCA Records en bracht ze haar eerste single "Distance" uit, die werd geproduceerd door Ronson en genomineerd voor Best Traditional R&B Performance tijdens de Grammy's van 2021, dezelfde prijs die ze twee jaar eerder won. Het paar zou Yebba's debuutalbum Dawn gaan produceren, waarop Yebba's eerste nummer zou staan dat ze zou headlinen met een andere artiest: "Far Away" met A$AP Rocky.

In gesprek met Glamour beschreef Yebba Ronson als de meest invloedrijke persoon die ze in de muziekindustrie heeft ontmoet, "vanwege de hoeveelheid tijd, de kwaliteit van de tijd, zijn geduld met mij en het feit dat hij me altijd onwrikbaar liet zijn ikzelf … We zaten daar in de studio te praten en het klikte gewoon. Ik zat daar een tijdje in stilte en hij zei: 'Nou, wil je muziek schrijven?' "vervolgde ze. "[H]e nam mijn liedjes en veranderde ze in echte platen."

Aanbevolen: