Wat is er met Haley Reinhart gebeurd na 'American Idol'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Haley Reinhart gebeurd na 'American Idol'?
Wat is er met Haley Reinhart gebeurd na 'American Idol'?
Anonim

Haley Reinhart was gewoon een meisje uit Illinois dat vóór American Idol graag in de band van haar ouders zong. Het is veilig om te zeggen dat American Idol niet bepaald de beste staat van dienst heeft om van zijn deelnemers of zelfs de winnaar een enorme ster te maken. Er zijn een paar zeer opvallende uitzonderingen. Maar voor het grootste deel gaan veel van de zangers niet ver in hun carrière. Sommige zijn zelfs ronduit onsuccesvol. In ieder geval om in de mainstream te zijn. Gezien het aantal toekomstige sterren dat auditie heeft gedaan voor de Fox reality-wedstrijdshow maar niet voorbij de eerste ronde is gekomen, zou je kunnen zeggen dat American Idol eigenlijk meer sterren heeft gemaakt van de mensen die het heeft afgewezen. Het is dus eerlijk dat de meeste American Idol-fans nieuwsgierig zijn naar wat er is gebeurd met het zwoele, raspende Stevie Nicks-type dat Haley Reinhart is.

Voor veel fans van American Idol seizoen 10 was Haley Reinhart de ster. Ja, ze stuurden haar graag met haar concurrent Casey Abrams vanwege hun duidelijke chemie. Maar meestal werden ze weggeblazen door haar vocale vermogen. Hoewel ze niet uit de poort explodeerde, won Haley uiteindelijk de jury en Amerika met haar kijk op Elton John's "Bennie and the Jets". Dit werd gevolgd door een zeer consistente reeks uitvoeringen die haar ongelooflijke vocale bereik, persoonlijkheid en unieke smaak lieten zien. Het bracht haar naar de top 3 … maar helaas verloor Haley van twee countrysterren, Lauren Aliana en de uiteindelijke winnaar, Scotty McCreery … Het is tenslotte Amerika. Maar terwijl American Idol haar tijd in de mainstream was, heeft Haley een behoorlijk indrukwekkende carrière achter de rug na haar debuut in 2011.

Haley Reinhart's carrière leed aanvankelijk onder American Idol

Na haar tijd op American Idol en reizen in de American Idol Live! tour in 2011, Haley kort getekend met Interscope Records, Jimmy Iovine's bedrijf. Haley was er snel bij om eerder opgenomen werk uit te brengen en haar eerste album uit te brengen. "Luister eens!" kwam uit in 2012 en vond haar eerste single in "Free".

Hoewel Haley aanvankelijk wat succes had door op nummer 17 in de Billboard-hitlijsten te komen, werd haar album niet verkocht. Hierdoor werd ze naar verluidt gedropt door Interscope Records. Hoewel we niet precies weten wat de echte reden is waarom ze eind 2012 afscheid nam van het gevestigde platenlabel. Zelfs met dit verlies bleef Haley "Listen Up!" promoten. en toerde daarmee door meerdere landen en haar covers van American Idol.

Maar de waarheid is dat Haley opnieuw een worstelende artiest was nadat ze door Interscope was gedropt. Ze sloot zich zelfs aan bij de crowdfundingsite IndieGoGo om een van haar muziekvideo's gefinancierd te krijgen. Gelukkig voor haar sprongen de fans van Haley aan haar zijde en hielpen ze haar de muziekvideo te financieren, wat uiteindelijk hielp bij de lancering van haar EP in 2013. Rond dezelfde tijd begon Haley echt met jazz te grooven en speelde ze samen met het veelgeprezen New Orleans Jazz Orchestra.

De ongelooflijke covers van Haley Reinhart gaven haar carrière een boost

Door in haar liefde voor jazz te vervallen, kon Haley samenwerken met een aantal grote artiesten en zelfs een jazzy cover maken van Radiohead's "Creep". De videoclip voor de hoes leverde haar maar liefst 49 miljoen views op YouTube op en is uitgegroeid tot meer dan 100 miljoen.

"Creep" opende ook de deur voor haar om een aantal andere covers te doen die allemaal succesvol zijn geweest. De covers, allemaal gemaakt in samenwerking met de band Postmodern Jukebox, waren zo geliefd dat ze talloze zalen over de hele wereld wist uit te verkopen. Dit hield haar een tijdje op de been en bracht haar ertoe samen te werken met andere artiesten. Maar al snel had ze nog een hit nodig… Dus kwam haar versie van "Can't Help Falling In Love" binnen.

Haley's versie van het klassieke romantische nummer werd niet alleen gebruikt in een reclame voor kauwgom, maar het is sindsdien meer dan 200 miljoen keer gestreamd op Spotify. Vanwege het immense succes van de Elvis Presley-cover, kreeg Haley een aantal andere optredens, waaronder het opnemen van kerstliedjes voor een Hallmark-film en zelfs het spelen van een personage in de geanimeerde Netflix-show, F Is For Family.

Dankzij haar uitgestelde album uit 2016, "Better", en haar geliefde covers, is Haley eigenlijk niet gestopt met werken. Het is duidelijk dat ze niet boven of onder een optreden staat. Ze neemt het als het goed voelt en het stelt haar in staat om te doen waar ze van houdt… zingen en optreden. Deze optredens omvatten talrijke samenwerkingen met haar American Idol-collega, Casey Abrams, en zelfs Jeff Goldblum van de MCU in zijn jazzband.

Terwijl Haley een groot deel van de pandemie doorbracht met haar vriend, Drew Dolan, was ze ook hard aan het werk. Ze heeft niet alleen gewerkt aan meer covers, meer jazzsamenwerkingen en nog een album, maar ze speelde ook in de film van Robert Rodriguez, We Can Be Heroes.

Dus, hoewel Haley misschien niet zo zichtbaar is als ze ooit was, lijdt het geen twijfel dat ze een geweldige carrière voor zichzelf heeft gemaakt en geen tekenen van vertraging vertoont.

Aanbevolen: