Wat is er met Katie Stevens gebeurd nadat ze American Idol verloor?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Katie Stevens gebeurd nadat ze American Idol verloor?
Wat is er met Katie Stevens gebeurd nadat ze American Idol verloor?
Anonim

American Idol heeft een aantal grote namen in de industrie voortgebracht, van Jennifer Hudson en Chris Daughtry tot Carrie Underwood en Kelly Clarkson.

Zelfs deelnemers zoals Katie Stevens uit seizoen negen werden beroemd in Hollywood. De American Idol-aluin kreeg een hoofdrol in de Freeform-hitshow, The Bold Type. Ze heeft misschien geen American Idol gewonnen, maar ze behoort tot de 10 finalisten die een succesvolle carrière hebben opgebouwd.

De ster was pas 16 jaar oud toen ze auditie deed voor American Idol. Stevens eindigde op de achtste plaats en werd naar huis gestuurd.

Haar droom om een ster te worden werd stopgezet, maar dat was niet het einde voor Katie. Ze draaide zich om naar acteren en de rest is geschiedenis. Het is vermeldenswaard dat Katie een geweldige acteur is, voor iemand die begon als muzikant.

Katie voelde zich vergeetbaar nadat ze werd weggestemd

Het winnen van American Idol is een enorme prestatie voor de vele hoopvolle kandidaten die elk seizoen auditie doen. In 2010 deed een 16-jarige Katie Stevens auditie voor het negende seizoen van de show.

Hoewel haar optreden misschien niet de meest iconische audities op de American Idol-lijst heeft gehaald, kreeg ze veel lof. Een van de juryleden van de show, Kara DioGuardi, vertelde Katie zelfs dat ze een van de meest getalenteerde tieners was die ze ooit had gezien.

Helaas voor Stevens was dat niet genoeg voor haar om de eerste plaats te behalen. Na haar eliminatie moest Katie een reguliere baan zoeken om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ze toerde echter met de top 10 finalisten van het seizoen. Katie verscheen ook in verschillende talkshows, maar daarna waren er geen vooruitzichten meer. Haar muziekcarrière kwam niet van de grond en Katie besloot acteerlessen te nemen. Het bleek de beste beslissing die ze ooit had genomen.

In een interview met Insider onthulde de actrice dat ze zich vergeetbaar voelde nadat ze van American Idol was weggestemd; "Ik denk dat ik de persoon was die het meest vergeetbaar was. En dus verdween ik een beetje, wat moeilijk was omdat ik het gevoel had dat er nooit iets voor mij zou gebeuren."

Ondanks dat ze zich ontmoedigd voelde, werkte Katie nog harder om naam te maken.

"Gelukkig heb ik gewoon hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik iets van mezelf kon maken en niet zomaar iemand kon zijn die op de achtergrond verdween nadat ik 'Idool' had gedaan."

Ze ging verder met te zeggen: "Het was absoluut een vernederende ervaring, omdat ik op dat moment het gevoel had dat ik echt ontmoedigd was en achteruit ging in mijn carrière. Maar nu, terugkijkend, is het een van de beste dingen die Ik heb het ooit gedaan."

Katie Shed Her Idol Image

Sommige American Idol-deelnemers zoals Katharine McPhee zijn nu meer bekend om hun acteerwerk dan om hun muziek. Desondanks is het bijna onmogelijk om hun idooldagen te scheiden van wie ze nu zijn.

Tijdens haar tijd dat ze niet in de schijnwerpers stond, woonde Katie verschillende audities bij. Stevens wilde niet alleen bekend staan als het meisje uit American Idol. Ze wilde niet gezien worden als het meisje uit American Idol dat dacht dat ze kon acteren.

Er zijn voormalige Idol-deelnemers die ervan worden beschuldigd hun vijftien minuten roem te hebben gemolken. Stevens is tegen het stigma waarmee voormalige deelnemers worden geconfronteerd als ze kansen krijgen vanwege hun Idol-faam.

Katie vertelde The Hollywood Reporter: "American Idol geeft mensen echt geweldige kansen, en ze moeten geen luchtafweergeschut krijgen voor wat mensen met die kans doen nadat ze de show hebben verlaten."

Ze voegde eraan toe: "Ik was in veel castingkamers, dat was het enige op mijn cv, en mensen zouden gewoon zeggen:" Oh, hier is Katie Stevens. Nog een American Idol-meisje dat denkt dat ze zou kunnen zijn een acteur.'"

Ze wierp het Idol-imago af tot een punt waarop ze niet alleen Katie van American Idol was, maar Katie de actrice was. "Toen ik terugkwam, kon ik gewoon worden gezien als Katie Stevens de actrice, niet Katie Stevens van American Idol die nu acteert."

Ze kreeg uiteindelijk haar grote doorbraak

De acteerlessen wierpen uiteindelijk hun vruchten af. In 2014 kreeg ze een rol op MTV's Faking It. De show werd na drie seizoenen geannuleerd en Katie verhuisde een jaar later naar The Bold Type.

De populaire hitshow Freeform werd vijf seizoenen uitgezonden. De show vertelt het leven van drie jonge vrouwen die bij een vrouwenblad werken. The Bold Type is geïnspireerd op het leven van voormalig Cosmopolitan-hoofdredacteur Joanna Coles. Coles was ook uitvoerend producent van de show.

Het is onduidelijk of Stevens werk heeft na The Bold Type. Hoewel we zien hoe getalenteerd ze is, lijdt het geen twijfel dat we Katie binnenkort op zowel grote als kleine schermen zullen zien.

Katie maakt ook muziek, onthulde ze aan Grumpy Magazine dat ze haar tijd in quarantaine doorbracht met schrijven en zingen.

"Ik heb in deze quarantaine aan muziek gewerkt, alleen maar gezongen en meer muziek geschreven. Muziek is altijd zo'n groot deel van mijn leven geweest en zal dat altijd blijven. Ik heb het gevoel dat ik in een richting wil gaan waarin ik mijn eigen twijfels over mezelf niet toesta en mijn eigen angsten me ervan weerhouden om het te doen."

Aanbevolen: