Tig Notaro is dit jaar druk geweest, hier is waar je haar kunt vangen in 2021

Inhoudsopgave:

Tig Notaro is dit jaar druk geweest, hier is waar je haar kunt vangen in 2021
Tig Notaro is dit jaar druk geweest, hier is waar je haar kunt vangen in 2021
Anonim

Tig Notaro is een grappige komiek, en met haar behoorlijke deel van de ontberingen achter haar, heeft ze het recht verdiend om om zowat alles te lachen. Haar album Live uit 2012 zette haar op de kaart omdat het werd opgenomen net nadat ze de diagnose borstkanker had gekregen en bevatte duistere maar hilarische reflecties over het vechten tegen de ziekte, terwijl ze tegelijkertijd worstelde met de recente dood van haar moeder en een hartverscheurende breuk. tijd.

Vandaag staat ze aan de top van haar spel en leidt ze ook een geweldig gezinsleven, nadat ze in 2015 met cabaretier en actrice Stephanie Allynne is getrouwd en twee tweelingjongens heeft gekregen. Ze was ook in staat om vrijwel de leiding te nemen in haar eigen carrière, door aan de slag te gaan met projecten die ze heeft gemaakt en geproduceerd, zoals One Mississippi, de Amazon-serie waarin ze een fictieve versie van zichzelf speelde die terugkeerde naar Bay St. Louis, Mississippi na de dood van haar moeder, of de Netflix-film Tig, die haar reis beschrijft om via een draagmoeder zwanger te worden van Stephanie Allynne. Zelfs te midden van een pandemie heeft Tig nog steeds hard gewerkt, en ze heeft er veel voor te zien. Hier is alles waar je haar dit jaar in kunt vangen.

7 Haar Standup Tour, 'Hello Again'

Tig Notaro gaat voor het eerst sinds de pandemie weer de weg op voor een touring stand-upshow, en ze ha alt alles uit de kast. Vanaf januari in Pittsburgh, Pennsylvania, zal Tig het land doorkruisen, bijna geen hoek onaangeroerd latend, zelfs Hawaii als haar laatste date. Het feit dat al deze tourdata van januari tot april zijn, is een bewijs van wat een krachtpatser Tig is en hoeveel ze echt weer in actie is met deze tour!

6 Haar podcast 'Tig And Cheryl: True Story'

Samen met Cheryl Hines (beroemd vanwege het spelen van de vrouw van Larry David op Curb Your Enthusiasm), organiseert Tig Notaro de documentaire podcast Tig and Cheryl: True Story, waar ze elke week over een nieuwe documentaire praten en hun gedachten en afhaalrestaurants. Als je van documentaires en comedy houdt, is dit een aanrader. Recente documentaires die ze hebben behandeld, zijn onder meer LuLaRich, What Happened, Brittany Murphy?, en Britney Vs. Spears.

5 Haar geanimeerde stand-upspecial, 'Drawn'

In juli ging Tig Notaro's geanimeerde stand-upspecial (de allereerste volledig geanimeerde stand-upspecial, ze zal je laten weten) in première op HBO Max. Ze werkte samen met animatiestudio Six Point Harness en regisseur Greg Franklin om deze vreemde, prachtige creatie te maken, en hoewel het misschien een gimmick klinkt, werkt het concept echt. Terwijl je de stem van Tig humoristische verhalen hoort vertellen in haar notoir uitgestreken stijl, verschijnen strips die in verschillende stijlen zijn getekend op het scherm, waardoor haar anekdotes op komische wijze kunnen worden gevisualiseerd.

4 'Star Trek: Discovery'

Tig Notaro bewijst dat ze overal voor in is en speelt Jett Rino in Star Trek: Discovery van Paramount Plus. Ze is sinds het tweede seizoen in de show, de eerste grote stand-upcomedian die in een Star Trek-franchiseshow wordt gebracht, en fans zullen blij zijn te weten dat ze regelmatig zal optreden in het vierde seizoen, dat in november 2020 werd opgenomen en mei 2021.

3 Haar podcast 'Don't Ask Tig'

Altijd de overachiever, Tig Notaro heeft een tweede podcast. Het heet Don't Ask Tig en het bevat de komiek, samen met vele gastkomieken, vaak vrienden van haar, en af en toe een expert, die advies geeft over alles, van ouderschap tot kapsels. Met recente gasten zoals Nick Kroll, LeVar Burton en Margaret Cho is het altijd een met sterren bezaaide affaire en een lachwekkende grappige ervaring.

2 'Army Of The Dead'

In de zombiefilm Army of the Dead van dit jaar, geregisseerd door Zach Snyder, speelt Tig Notaro een ongebruikelijke rol voor haar: als helikopterpiloot, Marianne Peters, die verondersteld wordt een bemanning van huursoldaten uit Las Vegas te vliegen nadat ze een overval hebben gepleegd tijdens een zombie-apocalyps. Interessant genoeg mocht Tig helemaal niet in deze film zitten. Komiek Chris D'Elia had de rol gedurende de hele opnames gespeeld, maar werd uit de film verwijderd nadat in 2020 beschuldigingen van seksueel wangedrag met minderjarigen aan het licht kwamen. Tig Notaro is in de film bewerkt met behulp van CGI en groene schermeffecten, zodat er zo min mogelijk opnieuw opnamen hoeven te worden gemaakt.

1 'First Ladies'

Tig Notaro keert terug naar haar comedy-roots in de nieuwe comedyserie First Ladies van Netflix, waarin ze de vrouw zal spelen van het personage van Jennifer Aniston, de eerste vrouwelijke (en lesbische) president van de Verenigde Staten. Tig speelt er niet alleen de hoofdrol in, ze schreef het ook samen met haar vrouw Stephanie Allynne, en de twee worden vergezeld door Will Ferrell en Adam McKay om het productieteam te vormen.

Aanbevolen: