20 90's Shows die je vandaag kunt bekijken (en waar je ze kunt vinden)

Inhoudsopgave:

20 90's Shows die je vandaag kunt bekijken (en waar je ze kunt vinden)
20 90's Shows die je vandaag kunt bekijken (en waar je ze kunt vinden)
Anonim

Hoewel de binge-watching-trend pas een paar jaar geleden begon, betekent dat niet dat we alleen volledige seizoenen van nieuwe shows op één dag kunnen opeten. Hoewel streaming-sites zeker originele programma's van topkwaliteit produceren, zijn we soms alleen maar op zoek naar iets nostalgisch. Zelfs met series als Stranger Things van Netflix die zich afspeelt in de jaren 80, is het nog steeds niet hetzelfde als kijken naar iets dat echt uit die tijd stamt.

In het artikel van vandaag zullen we al onze favoriete tv-programma's uit de jaren 90 onthouden. Van Boy Meets World tot The Fresh Prince of Bel-Air, het v alt niet te ontkennen dat ze ze niet meer zo maken. Ook al zijn de budgetten gestegen en de effecten zijn beter geworden, de shows van vandaag zullen nooit kunnen wedijveren met de gezonde verhaallijnen van deze shows uit de jaren 90 en de lessen die we ervan hebben geleerd. Wie is er klaar voor een knaller uit het verleden?

20 De frisse prins van Bel-Air (Netflix)

Fresh Prince of Bel-Air - Will Smith
Fresh Prince of Bel-Air - Will Smith

Dat klopt allemaal, alle 6 seizoenen van The Fresh Prince of Bel-Air zijn beschikbaar op Netflix. Dit is de serie die Will Smith zijn start gaf. Gemaakt door de getalenteerde Quincy Jones, vertelde de serie het verhaal van Will Smith (ja, hij speelde zichzelf), een jongen uit een slecht deel van Philadelphia die wordt gestuurd om bij zijn rijke familieleden in Bel-Air te gaan wonen.

19 Sabrina The Teenage Witch (Hulu/Prime)

Sabrina de tienerheks - Sabrina - Hilda - Zelda
Sabrina de tienerheks - Sabrina - Hilda - Zelda

Deze magische serie uit 1996 bleef 7 seizoenen in de lucht! In het begin leert een jonge Sabrina Spellman dat ze een heks is. Een klassieke verhaallijn zeker, maar dankzij haar tantes Hilda en Zelda en hun pratende kat Salem werd de show nooit oud. Begin vandaag met het streamen van deze en we beloven dat je er geen spijt van zult krijgen!

18 Freaks And Geeks (Prime)

Freaks and Geeks - BTS
Freaks and Geeks - BTS

Ook al is er maar 1 seizoen van Freaks and Geeks, het is totaal tijdloos. De 18 afleveringen hebben een indrukwekkende 100% op Rotten Tomatoes en die beoordeling overdrijft de dingen helemaal niet. Met nu bekende gezichten als James Franco, Jason Segel en Seth Rogen die allemaal de hoofdrol spelen in deze coming-of-age-komedie, spreekt de uitmuntendheid voor zich!

17 Die show uit de jaren 70 (Netflix)

Die 70s Show - Kelso & Jackie
Die 70s Show - Kelso & Jackie

Sinds die show uit de jaren 70 begon in 1998 en liep tot 2006, is het waarschijnlijk meer een show uit de jaren 00 dan een show uit de jaren 90. Maar wie houden we voor de gek? De jaren 90 eindigden pas in 2008! Dit is de serie die de carrières van grote Hollywood-namen als Ashton Kutcher, Topher Grace en natuurlijk Mila Kunis heeft gelanceerd. Het feit dat Kelso en Jackie nu in het echt getrouwd zijn, is reden genoeg om een horloge terug te gaan!

16 The X-Files (Hulu/Prime)

The X-Files - Computer - Scully & Mulder
The X-Files - Computer - Scully & Mulder

In de jaren 90 was The X-Files net zo spookachtig als tv werd. Dat gezegd hebbende, als iemand toen te jong was om ervan te genieten zonder bang te worden, kunnen we je verzekeren dat de schrikfactor in de loop der jaren is vervaagd. De effecten zijn verouderd en met series zoals AHS die nu beschikbaar zijn, is The X-Files gewoon niet zo eng als het ooit was. Absoluut het bekijken waard!

15 Gered door de bel (Hulu/Prime)

Gered door The Bell - Screech - tv-show uit de jaren 90
Gered door The Bell - Screech - tv-show uit de jaren 90

Saved by the Bell is een klassieker uit de jaren 90. Het was een show over de studenten van de fictieve Bayside High. Terwijl de populaire jongens vochten om de populaire meisjes, was de nerdy Screech er altijd om ervoor te zorgen dat we lachten. Het was perfect gezond en oh, zo erg jaren 90.

14 Buffy The Vampire Slayer (Hulu)

Buffy the Vampire Slayer - Buffy & Willow
Buffy the Vampire Slayer - Buffy & Willow

Nu streamen een mogelijkheid is, is er geen excuus meer om Buffy the Vampire Slayer niet te hebben gezien. De serie is niet alleen totaal uniek (zelfs tot op de dag van vandaag), maar was in de jaren 90 zelfs heel baanbrekend. Maker Joss Whedon durfde met deze serie plaatsen te gaan waar niemand anders heen wilde. Het resultaat? Een van de beste vrouwelijke helden die onze wereld ooit heeft gezien.

13 Daria (Hulu)

Daria - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show
Daria - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show

Oh ja, we kijken ook naar cartoons uit de jaren 90 in deze lijst! Daria ging in première in 1997 en werd al snel de meest realistische tekenfilm aller tijden. Daria's sarcastische manieren en minachting voor iedereen, behalve voor haar besties, Jane Lane, waren bijna te herkenbaar om te worden toegestaan. Er is een reden waarom Daria niet stopte met trenden toen de jaren 90 eindigden!

12 Woningverbetering (Prime)

Home Improvement - Tim Allen - TV-show
Home Improvement - Tim Allen - TV-show

Velen kunnen het zich op dit moment misschien niet meer herinneren, maar Tim Allen was niet de enige die een carrière opbouwde met deze populaire sitcom uit de jaren 90. Na in de eerste 2 seizoenen te hebben gespeeld, kon Pamela Anderson een naam voor zichzelf creëren op het kleine scherm. Gedurende de jaren 90 was Home Improvement een aantal jaren een van de meest bekeken series in de VS.

11 Vrienden (binnenkort beschikbaar voor HBO Max)

Vrienden - Joey - Chandler - Monica - Joey - Bank - tv-show uit de jaren 90
Vrienden - Joey - Chandler - Monica - Joey - Bank - tv-show uit de jaren 90

We weten zeker dat velen deze door de jaren heen zijn blijven kijken. Friends is nog steeds een van de meest populaire sitcoms aller tijden en de verontwaardiging was echt toen Netflix onthulde dat het van hun streamingsite zou worden gehaald. HBO Max heeft echter de rechten op deze legendarische serie gescoord, dus we hebben weer toegang tot alle 10 seizoenen zodra ze in mei 2020 worden gelanceerd.

10 Familiezaken (Hulu/Prime)

Family Matter - TV Show - Politie - Steve Urkel
Family Matter - TV Show - Politie - Steve Urkel

Vroeger brak Family Matters allerlei records. De serie duurde maar liefst 9 seizoenen en aangezien het een spin-off was, is dat aantal echt indrukwekkend. Het karakter van Steve Urkel wordt nog steeds de hele tijd gebruikt in popcultuurreferenties, aangezien hij een begrip is geworden. Dit is ook behoorlijk indrukwekkend, aangezien Steve oorspronkelijk slechts een secundair personage was dat in het 2e seizoen werd geschreven.

9 Boy Meets World (Disney+)

Boy Meets World - Corey & Topanga
Boy Meets World - Corey & Topanga

Toen Disney+ eind vorig jaar werd gelanceerd, waren kinderen uit de jaren 90 bang om alle 7 seizoenen van Boy Meets World opnieuw te bekijken. Er is echt zoveel om van te houden aan deze klassieker uit de jaren 90. We hebben niet alleen letterlijk de cast zien groeien van kinderen tot volwassenen, maar gaandeweg heeft deze serie ons waardevollere lessen geleerd dan we kunnen tellen. Corey & Topanga voor altijd!

8 Charmed (Netflix/Prime)

Charmed - TV Show - jaren 90
Charmed - TV Show - jaren 90

Wat is er meer jaren 90 dan een show met Alyssa Milano, Shannen Doherty en Rose McGowan? Eerlijk gezegd, eigenlijk niets! Deze cultklassieker vertelde het verhaal van de Halliwell-zussen. Niet alleen hadden de Halliwell-meisjes te maken met reguliere drama's, maar ze waren toevallig ook de 3 machtigste heksen ter wereld. Het is duidelijk dat er in de loop van 8 seizoenen veel is gebeurd …

7 Seinfeld (Hulu/Prime)

Seinfeld - Jerry's Apartment - Hoofdcast - Tv-show uit de jaren 90
Seinfeld - Jerry's Apartment - Hoofdcast - Tv-show uit de jaren 90

Seinfeld wordt algemeen beschouwd als een van de beste tv-shows aller tijden. Hoewel hun formule van een groep vrienden die regelmatig in New York City wonen niet helemaal origineel is, leidden de personages en hun dialoog ertoe dat zijn show de tweede plaats van de Writers Guild of America scoorde voor Best Written TV Series of All Time (de tweede na The Sopranos natuurlijk).

6 Beverly Hills, 90210 (Hulu/Prime)

Beverly Hills, 90210 - Luke Perry - Shannen Doherty
Beverly Hills, 90210 - Luke Perry - Shannen Doherty

Na het hartverscheurende overlijden van acteur Luke Perry vorig jaar, wilden velen hem opnieuw bekijken in dit televisiedrama uit de jaren 90. Beverly Hills, 90210 was een drama op de middelbare school zoals alle andere, hoewel in de jaren 90 het feit dat ze echte problemen als zelfmoord en aids aanpakten, een behoorlijk groot probleem was.

5 3rd Rock From The Sun (Prime)

3rd Rock From the Sun - Cast Promo pic - 90s TV Show
3rd Rock From the Sun - Cast Promo pic - 90s TV Show

Hoewel 3rd Rock from the Sun misschien niet zo hoog gewaardeerd wordt als andere sitcoms uit de jaren 90, zoals Friends en Seinfeld, heeft de serie zes seizoenen stand gehouden. De serie gaat over 4 buitenaardse wezens die zich op aarde vestigen (wat naar hun mening niet zo'n indrukwekkende planeet is) om te observeren hoe mensen leven. Over een originele verhaallijn gesproken!

4 Darkwing Duck (Disney+)

Darkwing Duck - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show
Darkwing Duck - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show

Het beste van de lancering van Disney+ was verrassend genoeg niet eens eindelijk toegang tot al hun klassieke films uit de kluis, maar in plaats daarvan toegang tot alle old school Disney Channel-shows die we vergeten waren. De nostalgie is echt bij het kijken naar Darkwing Duck. Alleen al de 3 seizoenen zijn voldoende reden om een gratis proefperiode te starten!

3 The Simpsons (Disney+)

The Simpson - Cartoon - TV Show - Homer & Marge
The Simpson - Cartoon - TV Show - Homer & Marge

Sinds The Simpsons al meer dan 30 jaar draait, is het moeilijk om het strikt een show uit de jaren 90 te noemen. Maar sinds seizoen 1 in 1989 in première ging, hebben we het gevoel dat het nog steeds telt. Toen Disney+ werd gelanceerd, merkten velen al snel dat het grootste deel van de catalogus op kinderen was gericht. De slimme mensen van Disney wisten echter dat als ze elk seizoen van The Simpsons beschikbaar hadden, ze ook het oudere publiek zouden scoren.

2 Full House (Netflix)

Full House - Oom Jesse - Michelle Tanner - John Stamos - Olsen Twins - TV-show uit de jaren 90
Full House - Oom Jesse - Michelle Tanner - John Stamos - Olsen Twins - TV-show uit de jaren 90

Niet alleen zijn alle 8 seizoenen van Full House beschikbaar op Netflix, maar de streamingsite biedt ook 5 seizoenen van Fuller House, de 2016-reboot. Hoewel we niet ingaan op de nieuwe serie, zullen we zeggen dat het originele Full House vandaag net zo hartverwarmend is als in de jaren 90. Over 20 jaar zullen we nog steeds geobsedeerd zijn door oom Jesse en zijn harder.

1 Disney's reces (Disney+)

Disney's Reces - Cartoon uit de jaren 90
Disney's Reces - Cartoon uit de jaren 90

In de jaren 90 was Disney's Recess DE show om op zaterdagochtend naar te kijken. De serie vertelde het verhaal van een bende vierdeklassers die naar een school ging waar op de speelplaats strikte regels waren die moesten worden gevolgd. Het waren de studenten zelf die deze regels bedachten en iedereen die de status-quo durfde te doorbreken, werd gedwongen koning Bob onder ogen te zien.

Aanbevolen: