Courteney Cox speelde bijna dit 'Friends'-personage in plaats van Monica

Inhoudsopgave:

Courteney Cox speelde bijna dit 'Friends'-personage in plaats van Monica
Courteney Cox speelde bijna dit 'Friends'-personage in plaats van Monica
Anonim

Als een van de grootste tv-shows aller tijden, is Friends de popcultuur blijven domineren, terwijl ze net zo relevant blijven als altijd, jaren nadat het zijn run op het kleine scherm had beëindigd. Shows zoals deze en The Office zijn ongelooflijk zeldzaam, en de komst van streamingdiensten zal hun erfenis voor altijd in leven houden.

Courteney Cox speelde Monica Geller in Friends en ze was ongelooflijk geschikt voor de rol. Haar vermogen om de rol tot in de perfectie te spelen, hielp de serie op diepgaande manieren, en door de jaren heen veranderde het Cox in een legende van het kleine scherm. Er was echter een moment dat ze bijna een ander personage in de show speelde, wat bijna onmogelijk voor te stellen lijkt.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurde en hoe Courteney Cox de rol kreeg die haar in een superster veranderde.

Ze werd oorspronkelijk gecast als Rachel

Vrienden Rachel
Vrienden Rachel

Populaire tv-shows kunnen op veel manieren verschillen, maar er is één belangrijk element dat deze shows gemeen hebben: ze maken hun castingkeuzes absoluut vast. Dit is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, en soms kan de eerste keuze voor een rol uiteindelijk de verkeerde keuze zijn. Aanvankelijk, voordat ze Monica Geller tot in de perfectie speelde in de show, werd Courteney Cox gecast als Rachel Green.

Het lijkt bijna godslasterlijk dat iemand anders dan Jennifer Aniston zelfs in aanmerking kwam voor de rol, maar de waarheid is dat Cox het optreden had voordat Aniston dat deed. Natuurlijk had ze goed werk kunnen leveren, maar het is onmogelijk dat ze zou hebben gedaan wat Aniston met het personage deed. Interessant is dat er ook andere artiesten waren die zich opmaakten voor de rol van Rachel.

Volgens Cheat Sheet was Tea Leoni de eerste keuze om Rachel te spelen, maar ze wees de rol af om in een andere serie te spelen. Andere artiesten zoals Tiffani Theissen, Jane Krakowski en Elizabeth Berkley deden auditie voor de rol, maar kwamen niet zo dichtbij als Leoni om de rol van je leven te krijgen.

Ondanks dat ze werd gecast als Rachel, kon Cox zien dat ze beter af was als een ander personage in de show, en dit zorgde er onbewust voor dat de show zijn volledige potentieel bereikte.

Ze eindigde met het spelen van Monica

Vrienden Monica
Vrienden Monica

Als ze met Marie Claire sprak, zou Courteney Cox openhartig zijn over haar beslissing om verder te gaan en Monica te spelen in plaats van Rachel in de show te spelen.

Cox zou zeggen: Om de een of andere reden dacht ik dat ik meer met Monica te maken had, wat misschien komt omdat ik dat doe. Ik lijk erg op haar … ik ben niet zo schoon als Monica, maar ik ben netjes. En ik ben niet zo competitief, hoewel sommige mensen, mijn partner (muzikant) Johnny McDaid, zouden zeggen dat ik dat wel ben.”

Het is interessant om de persoonlijke connecties te zien die ze met het personage heeft gemaakt en dat als basis te gebruiken om haar te willen spelen. Ze was in staat om een natuurlijke plek aan te boren terwijl ze het personage uitbeeldde, wat ongetwijfeld haar prestaties heeft geholpen en de show heeft helpen verheffen. Het productieteam moet zijn weggeblazen toen ze begon te lezen voor Monica in plaats van Rachel, en deze wijze beslissing opende de deur voor Jennifer Aniston om in de show te schitteren.

De serie werd een klassieker

Vrienden cast
Vrienden cast

Na zijn debuut in de jaren 90, werd Friends een enorm succes op televisie. Het domineerde jarenlang het kleine scherm en het zorgde ervoor dat de hoofdrolspelers echte Hollywood-sterren waren die geld verdienden aan de show.

In haar Marie Claire-interview vertelde Cox over het succes van de show en hoe alles zo goed werkte.

“Dat was bliksem in een fles, om die schrijvers, die makers van de show en het team dat ze hebben samengesteld, en de acteurs te hebben. Het werkte gewoon. Ik bedoel, de casting was perfect. Het was echt. Ik voelde me zo gelukkig, het was het mooiste wat er was. Al deze kansen openden zich en we hadden zoveel geluk. Ik heb een huis kunnen kopen, het was gewoon een perfecte tijd denk ik, 'zei ze.

De 6 leads uit de show zijn sindsdien andere dingen gaan doen in het bedrijf, en ze blijven allemaal bankieren met roy alty's van de show. Echt, ze hoeven nooit meer te werken, maar het is altijd gaaf om te zien hoe onze favoriete Central Perk-klanten zich in andere projecten wagen om nieuwe personages te spelen. En als we de show ooit te veel missen, kunnen we hem gewoon voor de 17e keer opnieuw bekijken.

Vrienden zouden er heel anders hebben uitgezien als Courteney Cox Rachel speelde, en haar vermogen om te zien dat ze voor Monica bedoeld was, veranderde alles.

Aanbevolen: