Hoeveel is Camilla, hertogin van Cornwall waard?

Inhoudsopgave:

Hoeveel is Camilla, hertogin van Cornwall waard?
Hoeveel is Camilla, hertogin van Cornwall waard?
Anonim

Camilla, Hertogin van Cornwall, ook bekend als Camilla Parker Bowles, is de vrouw van Prince Charles- erfgenaam van de Britse troon - en staat wereldwijd bekend om haar vooraanstaande rol in de koninklijke familie en haar uitgebreide liefdadigheids- en humanitaire werk over de hele wereld. De hertogin, de tweede vrouw van de Prins van Wales (en voorheen zijn oude minnares), trouwde in 2005 in de koninklijke familie en heeft sindsdien een soort imago-revisie ondergaan, van een van de meest impopulaire leden van de koninklijke familie tot een zeer geliefde nationale schat, die meer dan bewezen heeft haar titel en status waardig te zijn.

De koninklijke geniet een comfortabele levensstijl en alle luxe attributen van een koninklijke levensstijl, maar is er een schatting van haar persoonlijke vermogen, of is het op zijn minst mogelijk om het cijfer nauwkeurig te raden?

6 Camilla werd geboren in een rijke familie

Koninklijke familie zit buiten poseren glimlachend Kate Middleton Prins William Prins Harry Meghan Markle Prins George Prins Charles Camilla Prinses Charlotte
Koninklijke familie zit buiten poseren glimlachend Kate Middleton Prins William Prins Harry Meghan Markle Prins George Prins Charles Camilla Prinses Charlotte

Hoewel Camilla geen bijzonder aristocratische achtergrond heeft, komt ze toch uit een nogal rijke familie. Haar moeder, Rosalind Cubitt, heeft een rijke afstamming en ontving naar schatting $ 663.000 aan erfenis (na correctie voor inflatie, een enorm bedrag). Haar vader, majoor Bruce Shand, had ondertussen talrijke bronnen van inkomsten, aangezien hij een bekende wijnhandelaar, charabanc-eigenaar, Vice Lord Lieutenant van East Sussex en een vooraanstaande officier in het Britse leger was.

Het gezin woonde in een enorm huis in Sussex, en Camilla ging naar de particuliere Queen's Gate School en studeerde af in Zwitserland en Frankrijk.

Camilla's opvoeding was daarom redelijk comfortabel, en heeft haar goed voorbereid om betrokken te raken bij de rijke sociale groepen in Londen en de Home Counties van Engeland - geholpen door de koninklijke connecties van haar vader.

5 The Royal werkte ook in de particuliere sector

Voordat Camilla koninklijk werd, werkte ze ook als secretaresse in het West End van Londen. Uiteindelijk kreeg ze een baan bij een interieurontwerpbureau, Colefax en Fowler. Haar carrière duurde echter niet lang, omdat ze helaas in aanraking kwam met een opvliegende baas. Ze kreeg blijkbaar de zak, maar zou waarschijnlijk toch zijn vertrokken toen ze trouwde.

Gedurende deze tijd verdiende Camilla haar eigen geld en hielp ze zichzelf te onderhouden in het debutantencircuit, terwijl ze haar tijd afwachtte tot - zoals gebruikelijk in de jaren '60 en '70 - ze trouwde en door een echtgenoot kon worden onderhouden.

4 Ze sloot een goed eerste huwelijk

Camilla's eerste huwelijk met legerofficier Andrew Parker-Bowles bleek een goede beslissing voor de jonge Camilla. Ze trouwden in 1973 en kregen samen twee kinderen. Goed trouwen gaf Camilla financiële opties; een voormalige kennis zei dat "het krijgen van een rijke echtgenoot bovenaan de agenda stond. Camilla wilde plezier hebben, maar ze wilde ook goed trouwen, want dat zou volgens haar het leukste van alles zijn."

Met haar echtscheidingsconvenant kon ze een groot huis kopen, Ray Mill, maar later leed ze wat verliezen als gevolg van het wanbeheer van haar geld door haar bank.

3 Ze krijgt een vergoeding voor haar koninklijke rol

In 2005 vervulden Camilla en Charles een droom die ze al vele jaren koesterden: man en vrouw worden. Charles, die een geschatte waarde van £ 900 miljoen heeft - inclusief zijn enorme landgoed - is naar verluidt hun huwelijk aangegaan zonder om een huwelijkscontract te vragen. De inkomsten uit het landgoed van Charles' Kroonhertogdom zijn enorm, met een enorm jaarlijks inkomen van de pachters van het land, evenals de verschillende landbouwondernemingen van Charles, die helpen om hun comfortabele levensstijl en ontspannen bezigheden te betalen - waaronder Charles' liefde voor oldtimers en hun gedeelde passie voor paarden en paardensport.

Samen met prins William en Kate Middleton (en voorheen prins Harry) ontvangt Camilla een toelage van tussen de $ 3-5 miljoen om de kosten van haar werk en officiële koninklijke activiteiten te dekken.

2 De hertogin heeft een behoorlijke vastgoedportefeuille opgebouwd

Na haar scheiding van Andrew Parker Bowles in 1995 kocht Camilla haar eigen huis in Wiltshire, op een steenworp afstand van het huis van prins Charles, Highrove. De vierenzeventigjarige heeft naar verluidt £ 850.000 uitgegeven aan het enorme pad, bekend als Ray Mill House, en bezit het tot op de dag van vandaag. Kort voor haar huwelijk met prins Charles verhuisde ze het huis uit naar zijn Londense residentie, Clarence House.

Camilla heeft ook een aantal andere persoonlijke bezittingen, die bijdragen aan het uiteindelijke totaal van haar zeer gezonde persoonlijke vermogen.

1 Dus wat is haar totale nettowaarde?

Hoewel de koninklijke familie een aanzienlijk bedrag waard is, is het misschien wat minder dan je zou verwachten voor een persoon met haar titel en status. Volgens Celebrity Net Worth heeft Camilla, hertogin van Cornwall een persoonlijk fortuin van ongeveer $ 5 miljoen.

Hoewel dit in het niet v alt bij het enorme koninklijke fortuin van haar man Charles, is Camilla niettemin een zeer rijke vrouw in haar eigen recht, met verschillende activa op haar naam, en heeft ze in het verleden ook haar eigen geld verdiend door te werken in Londen.

Aanbevolen: