Waarom menigten Jim Carrey 'gewelddadig' probeerden aan te vallen tijdens zijn stand-upshows

Inhoudsopgave:

Waarom menigten Jim Carrey 'gewelddadig' probeerden aan te vallen tijdens zijn stand-upshows
Waarom menigten Jim Carrey 'gewelddadig' probeerden aan te vallen tijdens zijn stand-upshows
Anonim

Al bijna 30 jaar is Jim Carrey een van de grootste namen in comedy. Hij speelde in de loop der jaren meerdere hilarische rollen, van Lloyd Christmas in Dumb and Dumber tot Count Olaf in A Series of Unfortunate Events tot The Grinch.

En hoewel Carrey de laatste tijd niet in zoveel films is verschenen als waar hij ooit bekend om stond, heeft hij zijn plaats als een legendarische grappige man gecementeerd. Dus fans waren verrast om te horen dat zijn vroege carrière niet zo succesvol was.

Jim Carrey begon al vroeg met comedy, vanwege een moeilijke jeugd die werd geplaagd door financiële problemen. Zelfs nadat hij zijn voet tussen de deur had gekregen en zijn carrière wat vaart begon te krijgen, kreeg hij meer tegenslagen te verwerken met menigten die hem gewelddadig aanvielen tijdens zijn eigen shows.

Blijf lezen om erachter te komen wat Carrey deed om de fans aan te zetten en hoe hij zichzelf verdedigde.

Jim Carrey's vroege carrière

Voordat hij een van de beroemdste komieken ter wereld was, was Jim Carrey een worstelende artiest. De jonge Carrey, geboren in Ontario, Canada, begon voor het eerst op te treden voor zijn familie om ze aan het lachen te maken.

Zijn vader moedigde hem aan om te proberen er een carrière van te maken en hielp hem zijn eerste routine te schrijven, die hij op 15-jarige leeftijd in Toronto uitvoerde.

Mental Floss meldt dat Carrey op 21-jarige leeftijd de The Tonight Show With Johnny Carson had gehaald en in staat was door te breken in de comedyscene van New York.

Waarom menigten niet onder de indruk waren van Jim Carrey

Iets dat fans misschien niet weten over Jim Carrey, is dat hij, voordat hij groot werd, de kost verdiende met stand-upshows. Hij was bijzonder bedreven in het maken van impressies van andere beroemdheden, zoals Clint Eastwood.

Mensen waren dol op zijn indrukken, zelfs als Carrey er zelf niet van genoot.

In een interview in 2004 met 60 Minutes, onthulde Carrey dat hij besloot te stoppen met het impressiegedeelte van zijn show.

"Ik kan [imitaties van] 2000 mensen naar beneden halen en ik zal nog steeds tegen de wereld zeggen dat die mensen interessanter zijn dan ik", zei de Ace Ventura-acteur. "En dat is gewoon niet waar, weet je.”

Maar toen hij stopte met het doen van de indrukken die de menigte had verwacht, keerden ze zich tegen hem.

Hoe reageerde de menigte op Jim Carrey?

Het publiek was zichtbaar teleurgesteld toen ze niet de indruk kregen waarvoor ze waren gekomen.

In plaats daarvan zou Carrey experimentele komedie proberen, waaronder zich verstoppen in een piano tijdens de tijd van een andere komiek op het podium. Er waren tijden dat menigten zo teleurgesteld waren dat ze zelfs gewelddadig werden.

"Sommige nachten was het letterlijk een melee, waar ik zou staan om mezelf te verdedigen voor wat ik aan het doen was", vertelde Carrey aan 60 Minutes. "Mensen schreeuwden tegen me dat ik mijn oude daad moest doen, en werden zelfs gewelddadig en boos op me."

De acteur voegde eraan toe dat het soms zo erg kon zijn dat hij zichzelf zou moeten verdedigen met een kapotte bierfles.

Jim Carrey's eerste komische routine was een ramp

Hoewel Jim Carrey veel succes in zijn carrière heeft gezien, heeft hij ook zijn portie tegenslagen gehad. Dat eerste stripoptreden dat hij deed in Toronto toen hij 15 was, werd een ramp. Volgens Fail Fection werd Carrey uitgejouwd van het podium in de club van Yuk Yuk.

Halverwege zijn act die avond begon een soundtrack van Jesus Christ Superstar te spelen, waarbij hij de woorden 'Crucify him' reciteerde. De beproeving was zo ontmoedigend voor Carrey dat hij tijdelijk zijn dromen opgaf en stopte met comedy.

Maar het hield hem niet lang tegen. Uiteindelijk bleef de komiek zijn doelen najagen.

Hoe hij zichzelf ondersteunde nadat hij (aanvankelijk) gefaald had bij Comedy

Hoewel Jim Carrey nog een tiener was toen hij zijn dromen om komiek te worden opgaf, had zijn familie het financieel moeilijk. Dus in 1978 stopte hij met school en nam een baan als conciërge om zijn gezin te onderhouden.

Maar het duurde niet lang voordat hij herstelde van het trauma van zijn eerste optreden en zijn zinnen weer zette op een carrière in de showbusiness.

Jim Carrey's doorbraak naar film

Toen Carrey 19 werd, verhuisde hij naar de Verenigde Staten om zijn dromen na te jagen. Na een paar acteerrollen in kleinschalige film- en tv-projecten, kreeg Carrey een vaste rol aangeboden in de sketchcomedyshow In Living Color.

Nadat de show in 1994 eindigde, won Carrey zijn eerste doorbraakrol in Ace Ventura: Pet Detective, wat hem veranderde in een wereldwijde sensatie. Verschillende andere grote hits volgden, waaronder Dumb and Dumber, The Mask en Liar Liar.

Tegen de tijd dat het jaar 2000 aanbrak, was Carrey zo succesvol dat hij een salaris van $ 20 miljoen kon krijgen voor zijn werk aan How The Grinch Stole Christmas.

Aanbevolen: