Meghan Markle wint gerechtelijk beroep tegen British Press

Inhoudsopgave:

Meghan Markle wint gerechtelijk beroep tegen British Press
Meghan Markle wint gerechtelijk beroep tegen British Press
Anonim

Meghan Markle verklaart: "Dit is een overwinning, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die ooit bang is geweest om op te komen voor wat juist is", na het winnen van een zware juridische strijd tegen de Mail On Sunday. De zaak werd ingediend nadat de publicatie delen van een privébrief openbaarde die de hertogin van Sussex aan haar vader schreef zonder voorafgaande toestemming.

Vanwege de uitspraak hoeft Meghan niet het slopende vooruitzicht van de rechtszaak onder ogen te zien en zal ze een aanzienlijke financiële schadevergoeding van de organisatie krijgen, naast het hebben van een schriftelijke openbare verontschuldiging op de voorpagina van de Mail On Sunday en geplakt op de homepage van de Mail Online.

Markle beweert dat de tabloid-industrie 'mensen ertoe brengt wreed te zijn'

Markle vierde de beslissing van de rechtbank en kondigde aan: "Hoewel deze overwinning een precedent is, is het belangrijkste dat we nu collectief dapper genoeg zijn om een tabloid-industrie opnieuw vorm te geven die mensen conditioneert om wreed te zijn en te profiteren van de leugens en pijn die ze creëren." De hertogin vervolgde: "Vanaf de eerste dag heb ik deze rechtszaak behandeld als een belangrijke maatstaf voor goed versus kwaad. De beklaagde heeft het behandeld als een spel zonder regels."

"Hoe langer ze het uitsleepten, hoe meer ze feiten konden verdraaien en het publiek konden manipuleren (zelfs tijdens het beroep zelf), waardoor een rechttoe rechtaan zaak buitengewoon ingewikkeld werd om meer koppen te genereren en meer kranten te verkopen - een model dat beloont chaos boven waarheid. In de bijna drie jaar sinds dit begon, ben ik geduldig geweest in het aangezicht van bedrog, intimidatie en berekende aanvallen."

De rechtbank oordeelde ook dat de 'Mail on Sunday' inbreuk had gemaakt op Meghan's copyright

De rechtbank oordeelde niet alleen dat de Mail On Sunday de privacy van Meghan heeft geschonden door de privécorrespondentie in februari 2019 te publiceren, maar ook dat de acties van de publicatie inbreuk hadden gemaakt op het auteursrecht van Markle.

Om hun verdediging op te bouwen, waren Associated Newspapers - uitgevers van Mail On Sunday en Mail Online - een cahoot aangegaan met Harry en Meghan's voormalige communicatiesecretaris Jason Knauf. Hierdoor konden ze toegang krijgen tot geheime sms-berichten waarin Markle en Knauf de inhoud van de brief van de hertogin aan haar vader beraamden, waarbij Meghan opmerkte: "Uiteraard is alles wat ik heb opgesteld met dien verstande dat het kan worden gelekt, dus ik heb zorgvuldig geweest in mijn woordkeuze."

De rechtbank verklaarde echter dat dit bewijs 'weinig hulp' bood aan de zaak van de beklaagde en uiteindelijk nauwelijks invloed had op de algehele uitspraak.

Aanbevolen: