Harvey Weinstein is van plan om in beroep te gaan tegen zijn straf

Inhoudsopgave:

Harvey Weinstein is van plan om in beroep te gaan tegen zijn straf
Harvey Weinstein is van plan om in beroep te gaan tegen zijn straf
Anonim

Na zijn veroordeling in 2020 leek de zaak Harvey Weinstein ten einde te zijn gekomen. Het begon allemaal in 2017 toen verschillende vrouwen Weinstein beschuldigden van misbruik, en het aantal beschuldigers groeide alleen maar met de tijd. Vanwege het alarmerende aantal beschuldigingen tegen hem, begon de carrière van de voormalige producer te dalen, zelfs voordat hij gevangen werd gezet. Hij werd gearresteerd in 2018 en veroordeeld in 2020.

Vrouwen over de hele wereld protesteren nu tegen het feit dat Weinstein de kans krijgt om in beroep te gaan tegen zijn straf, zoals die enkele dagen geleden werd aangekondigd.

Dit beroep komt twee jaar na de veroordeling van Harvey Weinstein

Het was meer dan twee jaar geleden toen voormalig producer Harvey Weinstein werd veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf nadat verschillende vrouwen naar voren kwamen met verschrikkelijke beschuldigingen van seksueel misbruik. Zijn zaak was de eerste grote zaak van de Me Too-beweging waarin vrouwen eindelijk de kans kregen om hun verhaal te doen en om gerechtigheid te vragen. Weinstein werd veroordeeld voor verkrachting en criminele seksuele handelingen, maar nu, jaren later, beweert hij onschuldig te zijn en heeft hij de kans gekregen om in beroep te gaan.

Zijn vertegenwoordiger zei dat ze "hoopvol en dankbaar zijn voor deze zeldzame kans, en geloven dat het verlenen van toestemming aan Harvey Weinstein en zijn advocaten om in beroep te gaan bij het hof van beroep van New York, aantoont dat er in feite verdienste is om Er was veel mis met het proces en de veroordeling en Harvey's advocaten zullen doen wat nodig is om zijn onschuld van de aanklacht te bewijzen."

De verdediging van de aanklagers heeft vertrouwen

Hoewel deze nieuwe ontwikkeling duidelijk verontrustend is voor de aanklagers en iedereen die Weinsteins veroordeling vierde als een overwinning voor de Me Too-beweging, zijn de vertegenwoordigers van de vrouwen die de producent beschuldigden ervan overtuigd dat dit nog maar een obstakel is dat ze zullen overwinnen.

"Weinstein is een wanhopige man, maar we zijn ervan overtuigd dat het hoogste gerechtshof van New York uiteindelijk zijn beroep zal verwerpen en de goed gemotiveerde beslissing van het hof van beroep zal bevestigen waarin de veroordeling en het vonnis van de rechtbank worden bevestigd", aldus hun vertegenwoordiger. Weinstein heeft eerder geprobeerd in beroep te gaan tegen de straf, maar het mocht niet baten, dus het is voor het grote publiek niet duidelijk wat er is veranderd.

Hoe dan ook, dit is een zeer gevoelig onderwerp. Vooral als de juridische strijd voortduurt en onvermijdelijk in de publiciteit komt, zijn discretie en respect essentieel. Hopelijk komt er snel meer nieuws.

Aanbevolen: