Dit is wat Scott Speedman heeft gedaan sinds 'Underworld

Inhoudsopgave:

Dit is wat Scott Speedman heeft gedaan sinds 'Underworld
Dit is wat Scott Speedman heeft gedaan sinds 'Underworld
Anonim

Na bescheiden succes in tv-shows (zijn vroegste Hollywood-stints waren Nancy Drew en Felicity), ging Scott Speedman zijn stempel drukken in de filmindustrie. Tot op de dag van vandaag kennen fans Speedman het best als de man die Michael Corvin speelde tegenover Kate Beckinsale in de Underworld-franchise.

Hij is misschien niet in alle Underworld-films gebleven, maar Corvin maakte een behoorlijke indruk. Fans hoopten zelfs dat hij op de een of andere manier zou terugkeren.

Helaas leek dat niet in de kaarten te zitten. In plaats daarvan was Speedman andere projecten buiten de franchise gaan nastreven.

Om te beginnen nam hij verschillende filmrollen op zich na zijn Underworld-debuut en begon hij recentelijk aan een aantal serierollen.

Scott Speedman nam verschillende film- en tv-rollen op zich direct na Underworld

Speedman had het nogal druk nadat hij zijn tijd in de Underworld-franchise had afgerond. Aanvankelijk werkte hij vooral aan films, waaronder de misdaadthriller Anamorph met Willem Dafoe, het fantasiedrama The Moth Diaries, het actiedrama The Last Rites of Ransom Pride en het misdaaddrama Citizen Gangster.

Speedman keerde ook terug naar horrorfilms met de film The Strangers uit 2008 tegenover Liv Tyler. In tegenstelling tot de Underworld-films, werd deze film geïnspireerd door ware gebeurtenissen en voor Speedman werd het een van zijn meest intense ervaringen op de set.

"Het voelde alsof we de hele tijd gestrest waren", vertelde de acteur aan PopEntertainment. “Dat was wat er zo moeilijk en vermoeiend aan was, dat angst- en angstniveau elke dag volhouden. Het duurt in totaal vijf uur lang.”

Tussen het maken van films door nam Speedman ook een aantal tv-rollen op zich. Eerst voegde hij zich bij de cast van ABC's kortstondige actiedrama Last Resort. Een paar jaar later speelde de acteur de beroemde geadopteerde broer Barry 'Baz' Blackwell in het veelgeprezen TNT-misdaaddrama Animal Kingdom, dat is gebaseerd op een film met dezelfde naam.

Voor Speedman bood de show hem de kans om betrokken te raken bij een tv-project buiten de gebruikelijke netwerktelevisie om.

“Zoals elke acteur was ik me bewust van enkele van de goede dingen die er op dat moment op televisie gaande waren en ik was op zoek naar iets buiten de grenzen van de netwerken, wat ik was geweest op voor en ik vond het leuk om te doen, tot op zekere hoogte, maar de grenzen zijn er. Je kunt niet zo ver gaan als deze andere kabelnetwerken proberen te gaan, vertelde hij aan Collider.

“Dus toen ik het las, wist ik dat dit benen had, als het goed werd gedaan, om deze karakters echt te volgen en te gaan waar het heen moest.”

Na aan verschillende films te hebben gewerkt, werd Scott Speedman een Netflix-ster

Slechts een paar jaar nadat hij zijn stint op Animal Kingdom had beëindigd, voegde Speedman zich bij de cast van het populaire Netflix-misdaaddrama You als tech-CEO Matthew Engler. De acteur maakte zijn debuut in de serie tijdens het derde seizoen en gaf toe dat hij nooit had verwacht dat zijn personage zou leven.

"Toen ik eenmaal begon te zien waar Matthew en zijn stiefzoon [Dylan Arnold] heen gingen en met wie ze aan het rotzooien waren, dacht ik dat een van ons het hier niet zou halen," vertelde Speedman aan The Hollywoodreporter. “Maar als je de show begrijpt, wil je bijna vermoord worden door Joe Goldberg [Penn Badgley]; het zou best leuk kunnen zijn.”

Meer recentelijk is Scott Speedman ook een vaste waarde geworden bij Shondaland

Tijdens het huidige seizoen van Grey's Anatomy verraste Speedman fans door terug te keren naar het populaire medische drama. Zoals velen zich misschien herinneren, was de acteur pas eerder in de show verschenen tijdens een aflevering van seizoen 14. Speedman had ermee ingestemd om het te doen nadat de ster van de show, Ellen Pompeo, contact met hem had opgenomen.

"Ik kende Ellen persoonlijk en ze nam contact met me op en stuurde me het script", vertelde de acteur aan Deadline. “Ik zat rond en las het script. Het was een eenmalige aflevering, de dialogen waren geweldig en ik dacht dat het heel leuk zou zijn om met haar te gaan doen.”

Sindsdien wist niemand echt wat er van transplantatiechirurg Nick Marsh was geworden. Het blijkt echter dat Grey's Anatomy-showrunner Krista Vernoff Speedman altijd van tijd tot tijd in de gaten heeft gehouden om zijn personage op een gegeven moment terug te brengen. "Ik denk dat ik het team van Scott begon te bellen en zei:" Maar wat als hij terug zou komen, wanneer zou hij terug kunnen komen?", onthulde Vernoff. "Ik heb verschillende keren gebeld, maar hij was films aan het maken en dingen aan het doen."

In de afgelopen jaren is er gesproken over het maken van een nieuwe Underworld-film, hoewel het onduidelijk is of Speedman ooit zijn rol in de franchise opnieuw zou kunnen opnemen. Ondertussen lijkt de acteur bezig te zijn met verschillende aankomende filmprojecten.

Om te beginnen zal hij de hoofdrol spelen in de komedie Sharp Stick van Lena Dunham. Hij zal ook verschijnen in de sci-fi horror Crimes of the Future met Léa Seydoux, Kristen Stewart en Viggo Mortensen.

Aanbevolen: