Deze komische acteur verving Rami Malek bijna als Freddie Mercury

Inhoudsopgave:

Deze komische acteur verving Rami Malek bijna als Freddie Mercury
Deze komische acteur verving Rami Malek bijna als Freddie Mercury
Anonim

Voor fans van de band Queen was de blockbuster-hit Bohemian Rhapsody uit 2018 een langverwachte en zeer welkome hervertelling van het leven van de iconische leadzanger van de band, Freddie Mercury.

Mercury staat bekend om zijn indrukwekkende vocale bereik en geweldige live-optredens, maar was ook een getalenteerde songwriter, die hits als 'Bohemian Rhapsody' en 'We Are the Champions' schreef.

Na meer dan 30 jaar Queen te hebben geleid, stierf Mercury helaas in 1991 aan aids-gerelateerde complicaties.

Hoewel het een paar feitelijke onjuistheden kan bevatten, vertelt Bohemian Rhapsody het verhaal van Mercurius' leven en roem.

De film was bijna tien jaar in de maak en in die tijd veranderde de cast-opstelling aanzienlijk.

Rami Malek speelde uiteindelijk de rol van Mercury, maar oorspronkelijk werd een andere acteur aangetrokken om de rocklegende te spelen. Lees verder om erachter te komen welke komische persoonlijkheid bijna de hoofdrol speelde in Bohemian Rhapsody.

‘Bohemian Rhapsody’

De biopic Bohemian Rhapsody uit 2018 vertelt het verhaal van de legendarische Queen-frontman Freddie Mercury.

De film begint voordat Freddie beroemd is, wanneer hij nog steeds werkt als bagageafhandelaar op Heathrow Airport, en toont zijn ontmoeting met Brian May en Roger Taylor, die later zijn Queen-bandleden zouden worden.

Bohemian Rhapsody beschrijft alle ups en downs van Freddie's reis, van de release van het nummer 'Bohemian Rhapsody' tot zijn iconische optreden tijdens Live Aid in juli 1985.

Freddie Mercury werd gespeeld door Rami Malek, die maandenlang de maniertjes van de overleden ster bestudeerde. Toen hij opgemaakt was met een snor en prothesetanden, vertoonde hij ook een opvallende gelijkenis met het muziekicoon.

Malek verdiende een Oscar voor zijn vertolking van Freddie Mercury, en de meeste critici zijn het erover eens dat hij briljant was in de film. Weinig acteurs hadden het beter kunnen doen, maar iemand die bijna de kans had om het te proberen, was Sacha Baron Cohen.

Sacha Baron Cohen heeft zich oorspronkelijk aangemeld om Freddie Mercury te spelen

In 2016 sprak Sacha Baron Cohen, die bekend staat om het tot leven brengen van personages als Borat en Brüno, met Howard Stern over waarom hij zich oorspronkelijk had aangemeld om Mercury te spelen.

"Er zijn geweldige verhalen", onthulde hij. "De man was wild … Er zijn verhalen van kleine mensen met borden met cocaïne op hun hoofd die op een feestje rondlopen."

Hoewel Baron Cohen aanvankelijk enthousiast was over het spelen van Mercury, ging het niet en uiteindelijk verliet hij het project.

Waarom Sacha Baron Cohen geen deel uitmaakte van ‘Bohemian Rhapsody’

Volgens The Guardian liep Baron Cohen weg bij Bohemian Rhapsody omdat hij verbijsterd was over de wilde kant van Freddie Mercury's leven dat buiten beeld werd gelaten.

Uiteindelijk konden hij en de leden van Queen het niet eens worden over het soort film dat ze wilden maken, en Queen werd gesteund door het script en de goedkeuring van de regisseur, dus Baron Cohen vertrok.

Hij ging verder met te stellen dat Brian May (de gitarist van de koningin) een 'geweldige muzikant' is, maar 'geen geweldige filmproducent'.

Roger Taylor's gedachten over Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen was niet de enige die publiekelijk zijn mening over de kwestie uitte.

Queen-drummer Roger Taylor vertelde de Associated Press dat Baron Cohen die Mercury speelde "nooit echt aan was". Toen voegde hij eraan toe: "Ik denk niet dat hij het serieus genoeg nam, Freddie niet serieus genoeg nam."

In een ander interview met Classic Rock magazine hield de legendarische drummer zich niet in toen hij het had over de mogelijkheid dat Baron Cohen Mercury zou spelen. “Ik denk dat hij volslagen s–– zou zijn geweest. Sacha is opdringerig, als niets anders, zei Taylor (via Pop Culture).

"Hij is ook zes centimeter te lang. Maar ik keek naar zijn laatste vijf films en kwam tot de conclusie dat hij geen erg goede acteur is. Ik kan het mis hebben. Ik dacht dat hij een buitengewoon briljante subversieve komiek was, dat is wat hij is geweldig in. Hoe dan ook, ik denk dat Rami het geweldig heeft gedaan in een bijna onmogelijke rol."

Directeur Stephen Frears bevestigt dat er creatieve verschillen zijn

Bohemian Rhapsody-regisseur Stephen Frears is ook openhartig over de verschillen tussen de opvattingen van Baron Cohen en Queen over de film, waarmee hij bevestigt dat de twee partijen zich in totaal verschillende creatieve ruimtes bevonden.

“Sacha wilde een zeer buitensporige film maken, waarvan ik me kan voorstellen dat Freddie Mercury het zou hebben goedgekeurd”, legde Frears uit (via Pop Culture).

“Schandalig in termen van zijn homoseksualiteit en schandalig in termen van eindeloze naaktscènes. Sacha vond dat allemaal geweldig.'

Rami Malek was altijd een koningin-fan

Uiteindelijk waren de Queen-bandleden het erover eens dat Malek perfect was voor de rol. Het hielp ook dat de in Amerika geboren acteur een Queen-fan opgroeide. Voor hem was er nooit enige twijfel of hij de rol zou aannemen.

Malek onthulde dat zijn eerste onderbuikgevoel toen hem de rol werd aangeboden was: "Ik moet dit doen."

Aanbevolen: