Alles wat Robin Wright heeft gedaan sinds de finale van 'House of Cards' werd uitgezonden

Inhoudsopgave:

Alles wat Robin Wright heeft gedaan sinds de finale van 'House of Cards' werd uitgezonden
Alles wat Robin Wright heeft gedaan sinds de finale van 'House of Cards' werd uitgezonden
Anonim

Door het verleden heeft Robin Wright zich gevestigd als een van de meest gevierde Hollywood-figuren die er zijn. De Golden Globe-winnende actrice, afkomstig uit Dallas, werd beroemd met de NBC-soap Santa Barbara voordat ze geleidelijk overstapte naar grote films. Ze staat ook bekend om haar rol als Claire Underwood in de allereerste originele serie van Netflix, House of Cards, waarmee ze de eerste vrouwelijke acteur was die een Golden Globe won voor een streaming tv-serie..

De serie zelf eindigde in 2018 na zes seizoenen, na beschuldigingen van seksueel wangedrag van Kevin Spacey, waardoor Wright de leiding van de show kreeg. Dat gezegd hebbende, het is alweer een tijdje geleden dat de seriefinale werd uitgezonden en de actrice heeft zich aan veel dingen gewaagd. Om het samen te vatten, hier is alles wat Robin Wright heeft gedaan sinds House of Cards.

6 Robin Wright trouwde met Clément Giraudet

Robin Wright is gedurende haar hele carrière in verband gebracht met veel machtige mannen in Hollywood, waaronder acteurs Sean Penn en Ben Foster. Later vestigde ze zich echter met een Saint Laurent-manager uit Frankrijk, Clément Giraudet, in 2017. Een jaar later stapte het paar in het huwelijksbootje tijdens een geheime ceremonie in augustus 2018 in La Roche-sur-le-Buis, in het zuidoosten van Frankrijk.

"Toen ik mijn eerste kreeg, was ik een baby, gewoon naïef en kreeg ik niet mijn 'Wie ben ik?' volwassen leven in de 30, onderzoekend en verkennend. Ik werd een moeder en een echtgenote, "herinnerde ze zich tijdens een interview in 2019. "En toen groeiden de kinderen op en nam ik een ander pad."

5 Ze speelde in 'Wonder Woman' en het vervolg op 2020

Naast haar indrukwekkende tv-portfolio heeft Wright door de jaren heen veel iconische personages geportretteerd. Ze speelde de rol van Antiope naast Gal Gadot in Wonder Woman uit 2017 en het vervolg in 2020, Wonder Woman 1984. De twee films waren een enorm succes en genereerden respectievelijk meer dan $ 822 miljoen en $ 166 miljoen, en tientallen onderscheidingen.

"Het is tweeledig, want toen Patty Jenkins mij belde, de regisseur, was het een gesprek van drie minuten. Ze zei: 'Ik doe een film over Wonder Woman. Wil je haar trainer zijn ?' En ik had zoiets van: 'Ja, natuurlijk.' En de generaal van het Amazone-leger. Dat was best cool, "herinnerde ze zich in haar castingmoment.

4 Robin Wright maakte haar regiedebuut

Naast acteren maakte Wright haar regiedebuut met Land, uitgebracht in 2021 na twee jaar productie. Ze sloot zich aan bij Demian Bichir en Kim Dickens voor de dramafilm, die draait om een vrouw die op zoek is naar een nieuw, off-the-grid leven in Wyoming.

"We speelden met het woord 'overleven' … " legde ze uit waar de film over gaat, waarin ze de hoofdrol speelt. "Het is niet zozeer dat ze dood wil. Ze wil zichzelf wissen - het zelf dat ze was met haar familie - omdat het nooit meer hetzelfde zal zijn."

3 Ze concentreerde zich op haar kleerkastzaak

In 2014 werkte Robin Wright samen met ontwerper Karen Fowler voor Pour Les Femmes, een 'sociaal bedrijf voor nachtkleding' dat ernaar streeft de perfecte slaaptijd in huis te brengen en in ruil daarvoor iets teruggeeft aan vrouwen in conflictgebieden rond de wereld. Sinds House of Cards klaar is, concentreert de acteur zich op het opbouwen van het bedrijf. Ze schonk een deel van haar winst aan de campagne Raise Hope For Congo en de lijst gaat maar door.

Het is zelfs niet de eerste en de enige keer dat ze betrokken is bij goede doelen in het land. Ze vertelde en produceerde When Elephants Fight, een documentaire over hoe grote bedrijven de mensenrechten in de Democratische Republiek Congo bestendigen.

2 Robin Wright steunde verschillende filantropische doelen

Bovendien heeft Wright door de jaren heen campagne gevoerd voor vele filantropische doelen. Ze is ook een fervent woordvoerder van de mensenrechtencampagne Stand With Congo en spreekt in het openbaar tijdens het TriBeCa Film Institute in New York.

"Ik voelde een persoonlijke verantwoordelijkheid om op te staan, actie te ondernemen, een stem te creëren", vertelde ze aan The Guardian. "We gebruiken deze apparaten de hele dag, elke dag, voor ons gemak en het houdt in feite een oorlog in stand. Ik vind het onaanvaardbaar dat we dit als consumenten laten doorgaan."

1 Robin Wright's aankomende thrillerfilm

Dus, wat is de toekomst voor de 55-jarige actrice? Robin Wright is een van de rijkste in Hollywood met verschillende kaskrakers onder haar riem, en ze vertoont duidelijk geen tekenen van vertraging op korte termijn. Volgens haar IMDb-pagina bereidt ze zich momenteel voor op een aankomende misdaadthriller met de titel Where All Light Tends to Go naast Billy Bob Thornton, Emma Booth en meer. De opnames begonnen onlangs op 1 november van dit jaar in Atlanta.

Aanbevolen: