Dit is wat Molly Parker heeft gedaan sinds 'House Of Cards

Inhoudsopgave:

Dit is wat Molly Parker heeft gedaan sinds 'House Of Cards
Dit is wat Molly Parker heeft gedaan sinds 'House Of Cards
Anonim

De tv-serie House of Cards bewees dat Netflix kon slagen in originele programmering. Tijdens de zes seizoenen durende show scoorde de show 56 Emmy-knikken en zeven overwinningen. Om nog maar te zwijgen, het zette de schijnwerpers op ervaren acteurs zoals Robin Wright en (nu geannuleerd) Kevin Spacey. vestigde de aandacht op minder erkende talenten, waaronder Molly Parker, die Deputy House Minority Whip van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Jackie Sharp speelde. Tijdens de show werd Parker een van de populairste castleden van de show. De actrice kreeg ook veel lovende kritieken en verdiende zelfs een Emmy-knik voor haar optreden in de serie. Het is dus geen verrassing dat Parker verschillende projecten ging doen nadat ze House of Cards had afgerond. De actrice bleef zelfs een Netflix-ster.

Molly Parker trad toe tot het juridische drama van David E. Kelley

Kort na House of Cards werd Parker gecast in Kelley's Amazon-serie Goliath. De show draait om een in ongenade gevallen advocaat, gespeeld door Billy Bob Thornton.

Parker speelde Callie Senate, een ambitieuze advocaat die oorspronkelijk niet in het script stond. De rol was niet eens het personage waarvoor de actrice oorspronkelijk was gecast.

“Ik kreeg een andere rol toen we begonnen. We hebben er wat van geschoten, en toen besloten ze dat ze iets anders gingen proberen, dus schreven ze dit andere deel voor mij, vertelde Parker Collider.

“Het ging niet alleen om mij. Ze wilden iets anders proberen met de show, dus schreven ze het deel van Callie Senate voor mij, wat een geweldig deel is."

Parker's Callie was prominent aanwezig in de show toen het begon. Fans hebben haar echter niet meer gezien sinds het eerste seizoen.

Molly Parker ging verder met haar Deadwood-personage

Lang voordat Parker in House of Cards zat, speelde ze in het HBO-drama Deadwood als New Yorker Alma Garret.

De Emmy-winnende serie eindigde in 2006 na drie seizoenen. Maar toen mocht Parker haar personage kort opnieuw bezoeken voor het vervolg Deadwood: The Movie.

En hoewel het jaren geleden is dat Parker Alma voor het laatst heeft geportretteerd, voelde het bijna als een tweede natuur om terug te keren naar haar wereld.

“Het was echt niet moeilijk om haar opnieuw te bewonen. Ik ken haar zo goed. Een deel ervan is gewoon je verbeelding gebruiken over wat er in de tussentijd met haar is gebeurd, 'vertelde de actrice aan Slash Film.

“Ook, omdat Alma weg is geweest uit Deadwood, en ik weg ben uit Deadwood, en het publiek weg is uit Deadwood, is haar terugkeer – het begin van de film is deze trein die naar de stad komt en zij is erin – haar terugkeer naar de stad betekent dat wij allemaal terugkeren. Op die manier had ik geluk. Ik hoefde geen leven te verzinnen dat ik in Deadwood had gehad.”

Molly Parker speelt momenteel in een andere Netflix-serie

Sinds het afronden van House of Cards was Parker volop bezig met verschillende filmprojecten. Maar net toen fans dachten dat ze misschien niet beschikbaar zou zijn voor een andere serie, werkt de actrice opnieuw samen met Netflix voor de sci-fi-serie Lost in Space.

In de show speelt Parker Maureen Robinson, een moeder van twee kinderen die al het mogelijke moet doen om haar familie te laten overleven nadat ze op een buitenaardse planeet zijn neergestort. De serie is deels gebaseerd op zowel een show als een film met dezelfde titel.

En hoewel Lost in Space in het verleden meestal in de studio werd opgenomen, lijkt het erop dat Netflix hier alles aan heeft gedaan. Het was dit aspect van het maken van de serie dat Parker vooral verraste, ondanks haar eerdere ervaring met de streaminggigant.

"De show was meer fysiek en een soort vuil onder je vingernagels avontuur dan ik had verwacht toen ik de baan aannam", vertelde de actrice aan Comics Online.

“En ik ben een beetje slap en niet bijzonder atletisch, dus dat was een verrassing. Ik dacht echt, weet je, dat sci-fi in een studio zou zijn … Het origineel was allemaal in een studio … En we brachten minstens de helft van onze tijd door op de top van een berg, ver naar het noorden in Canada."

De show heeft onlangs zijn derde en laatste seizoen uitgebracht. Voor Parker was het voor de laatste keer filmen van de show een bitterzoete ervaring.

Tijdens een interview met Syfy Wire herinnerde de actrice zich: Ik herinner me dat ik stond en rondkeek naar al deze mensen van wie ik zoveel hou, en wetende dat dit het laatste moment is voordat we allemaal van elkaar weggaan en het was echt speciaal.”

Parker is ook bezig geweest met twee aankomende films. Een daarvan is het sci-fi-drama The Mothership waarin de actrice samen met Halle Berry en Omari Hardwick schittert.

Fans kunnen zich ook verheugen op het zien van Parker in de aankomende Disney live-action adaptatie, Peter Pan & Wendy. De actrice zal de geliefde mevrouw Darling spelen.

Aanbevolen: