Hoe is het vermogen van prins Harry veranderd sinds 'Megxit

Inhoudsopgave:

Hoe is het vermogen van prins Harry veranderd sinds 'Megxit
Hoe is het vermogen van prins Harry veranderd sinds 'Megxit
Anonim

Het zijn een paar gekke jaren geweest voor de zesde in de rij voor de troon. Sinds 2016 is Prince Harry's (HRH The Duke of Sussex) onherkenbaar veranderd. Huwelijk, vaderschap, emigratie, het is allemaal gebeurd sinds 2016. Samen met zijn vrouw, Meghan, is Harry de beroemde 'stop met het koninklijke leven', waarbij hij zijn routines van koninklijke bezoeken, legerverplichtingen en andere liefdadigheid achter zich liet werken om een 'parttime' koninklijke te worden die in Montecito, Californië woont en zijn twee kinderen opvoedt, Archie en Lillibet.

Er zijn ook grote financiële veranderingen voor de prins geweest, aangezien hij door het leven buiten de koninklijke grenzen heeft genavigeerd - een manier vinden om zijn eigen levensstijl te financieren nadat hij de hulp van zijn vader, prins Charles, verloor. Het nieuws is gevuld met de nieuwe deals die hij en zijn vrouw hebben gesloten met grote bedrijven, samen met verhalen over weelderige uitgaven en aanpassingen van de levensstijl. Net zoals zijn levensstijl enorm is veranderd, is ook het financiële plaatje radicaal veranderd. Dus hoeveel is prins Harry waard? En hoe is het cijfer veranderd sinds zijn beroemde 'Megxit'-aankondiging vorig jaar? Lees verder om erachter te komen.

6 Prins Harry ontving een grote erfenis van zijn moeder, Diana, prinses van Wales

Harry heeft altijd in een wereld van rijkdom en privileges geleefd, maar pas in zijn volwassen jaren heeft hij toegang gekregen tot enorme hoeveelheden geld.

Zowel hij als zijn oudere broer William erfden een groot bedrag van hun overleden moeder, Diana, prinses van Wales. Ze gaf $ 10 miljoen door aan haar zonen, die ze ontvingen als jaarlijkse dividenden ter waarde van ongeveer $ 450.000 per jaar. Toen ze 30 werden, ontvingen ze allebei het volledige bedrag.

Op dezelfde manier ontvingen beide broers een groot bedrag van hun overgrootmoeder, de koningin-moeder, die in 2001 overleed.

5 Bij het terugtreden van koninklijke taken leden Harry en Meghan verliezen

'Megxit' leek misschien een goede beslissing voor het koninklijk paar, maar het was niet zonder kosten.

Het achterlaten van hun koninklijke taken betekende dat Harry en Meghan afstand deden van hun recht op de Sovereign Grant, een fonds dat 5% bijdraagt aan hun jaarlijkse uitgaven. Bovendien verloor Harry ook zijn salaris van het koninklijke leger, in totaal zo'n $ 50.000 per jaar. De grootste klap was echter het terugbetalen van de renovatiekosten van hun Engelse huis, Frogmore Cottage op het Queen's Windsor Estate, dat in totaal maar liefst 3 miljoen pond bedroeg. Ouch.

4 Prins Harry en Meghan Markle werden financieel afgesneden van prins Charles

Een ander gevolg van 'Megxit' is het verlies van financiële steun van Harry's vader, Charles, die het paar had bijgestaan. Zoals het paar onthulde in hun controversiële interview met Oprah Winfrey, heeft Charles vorig jaar zijn zoon en schoondochter financieel 'afgesneden', omdat hij hen sinds hun huwelijk had gesteund.

De verhuizing dwong Harry en Meghan - die voorafgaand aan haar huwelijk $ 2,5 miljoen waard waren - om van zijn erfenis te leven. Evenzo, zonder de steun van de koninklijke familie, moet het paar nu hun eigen rekening betalen voor persoonlijke veiligheid - iets dat eerder door de kroon werd betaald.

3 Prins Harry en Meghan Markle hebben een enorm bedrag uitgegeven aan hun herenhuis in Montecito

Terwijl de Sussexen na hun vertrek grote veranderingen in hun levensstijl aanbrachten, vertoonde ook hun banksaldo grote schommelingen. Een bijzonder grote kostenpost was hun enorme herenhuis in Montecito, Californië. Het enorme huis met negen slaapkamers, gekocht in juni vorig jaar, kostte het paar naar verluidt $ 14,65 miljoen (of £ 10 miljoen) - een groot deel van Harry's vermogen. Het huis blijft echter een aanwinst voor hen en is sinds de verkoop aanzienlijk in waarde gestegen.

2 De hertog en hertogin hebben massale mediadeals getekend

Het geld is echter niet allemaal uit de portemonnee van het paar gevlogen. Er zijn ook nogal wat inkomende cheques geweest. Harry en Meghan hebben deals van miljoenen dollars gesloten met Spotify en Netflix om online content voor hun platforms te produceren, en zijn druk bezig geweest met filmen voor hun documentaireprojecten. Evenzo verdient Harry enorme bedragen als gastspreker - en eist hij vergoedingen tot $ 1 miljoen voor zijn optredens.

De miljoenen verdiend met deze lucratieve partnerschappen hebben ongetwijfeld de koninklijke schatkist vergroot.

1 Dus hoe is het vermogen van prins Harry beïnvloed?

Het is duidelijk dat het totale vermogen van Harry aanzienlijk is veranderd sinds hij vorig jaar de koninklijke familie verliet om een onafhankelijke levensstijl in de VS na te streven. Hoewel er sinds de verhuizing bepaalde opmerkelijke kosten zijn gemaakt (zoals beveiligingskosten en een nieuw huis), en bepaalde financiële voordelen van het lidmaatschap van de koninklijke familie verloren zijn gegaan (de soevereine schenking en hulp van prins Charles), lijkt het er over het algemeen op dat Harry's persoonlijke vermogen is waarschijnlijk toegenomen. Zijn financiële beslissingen bouwden voort op de toch al zeer gezonde erfenis die hij had ontvangen.

Het is echter nogal moeilijk te zeggen hoeveel zijn fortuin precies is toegenomen. Volgens Forbes hebben hij en zijn vrouw Meghan een nettowaarde - inclusief het eigen vermogen van hun huis in Californië - van slechts $ 10 miljoen.

Andere bronnen beweren echter dat het paar ongeveer $132 miljoen (of £100 miljoen) waard is.

Hoe dan ook, het lot van de prins is zeker veranderd.

Aanbevolen: